• Verhuurd

Weteringschans 98 1017 XS Amsterdam

€ 275 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
29 december 2021
Verhuurdatum
9 maart 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

Op een zeer centrale locatie in het centrum van Amsterdam — aan de Weteringschans — is dit representatieve kantoorpand gelegen. Het statige en geheel zelfstandige kantoorpand bestaat uit een souterrain, bel-etage en drie verdiepingen en onderscheidt zich door mooie hoge plafonds, grote raampartijen en grote ruimten met flexibele mogelijkheden door de en-suite indeling. Het geheel is degelijk van kwaliteit, maar straalt toch ook sfeer uit en is voorzien van alle moderne gemakken, waarbij duurzaamheidsaspecten niet uit het oog verloren zijn (nieuwe cv-ketel, zonnepanelen, etc).

In de achtergelegen tuin en balkons op zowel de eerste als tweede verdieping kun je tijdens de lunch of kantoorborrel heerlijk genieten van de middagzon.

Het pand leent zich uitstekend voor zakelijke dienstverleners zoals bijvoorbeeld een advocatenkantoor, maar ook creatievelingen zoals een reclame– of architectenbureau zullen zich hier direct thuis voelen.

Kortom, op deze plek wil je graag vertoeven en je klanten ontvangen!

LOCATIE
De Weteringschans ligt om de hoek van het Frederiksplein en de gezellige Utrechtsestraat met leuke winkeltjes, diverse koffiebarretjes, broodjeszaken en restaurants. Ook de Albert Cuypmarkt, de Grachtengordel en het Rembrandtplein liggen in de directe nabijheid. .

BEREIKBAARHEID
Per openbaar vervoer:
Op loopafstand bevindt zich Metrostation Weesperplein voor de lijnen 51, 53 en 54 met onder andere een directe verbinding naar Amsterdam Centraal. Op het Frederiksplein, tevens op loopafstand, bevinden zich de tramhalten voor de lijnen 1, 4, 7 en 19.

Per auto:
Ondanks de ligging in het stadscentrum is ook de bereikbaarheid per auto goed te noemen. Via onder andere de Wibautstraat (afslag S 112) of via de IJ-tunnel (S116) of Piet Heintunnel (S114) is de Ringweg A-10 snel te bereiken.

VLOEROPPERVLAK
Het kantoorpand heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van totaal circa 396 m² (gemeten volgens NEN 2580) verdeeld als volgt;

Souterrain: 77 m²
Bel-etage: 80 m²
1e verdieping: 81 m²
2e verdieping: 81 m²
3e verdieping: 77 m²

Door verhuurder is opdracht gegeven voor het opmaken van een nieuw NEN 2580 meetrapport. Het metrage dat uit dit nieuwe rapport volgt zal leidend zijn voor de vaststelling van de definitieve huurprijs.

HUURPRIJS
€ 275,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
Een nader vast te stellen bijdrage ten behoeve van onder andere het onderhoud van de cv-installatie, periodieke controle en keuring van de brandblussers en het onderhoud van de airco-units.

Uitgangspunt is verder dat huurder zelf rechtstreekse contracten sluit voor de levering van onder andere gas, water, elektra en internet.

VOORZIENINGEN
De kantoorruimte wordt opgeleverd en is voorzien van onder andere de volgende voorzieningen:

- Entree met intercominstallatie;
- Toiletvoorzieningen op meerdere verdiepingen;
- Centrale verwarming middels radiatoren (cv-ketel recentelijk vernieuwd);
- Twee airco-units op de tweede verdieping;
- Bestaande vloerafwerking;
- Kabelgoten t.b.v. elektra– en databekabeling;
- Inbouwverlichting;
- Keuken– en pantryvoorzieningen

Op het dak liggen bovendien 16 zonnepanelen, waarvan huurder het voordeel geniet!

HUURTERMIJN
5 jaar met een verlengingsmogelijkheid van 5 jaar.

AANVAARDING
Beschikbaar per 1 juni 2022, of zoveel eerder in overleg.

OMZETBELASTING
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat de huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van btw, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Indien een niet btw belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

HUUROPZEGTERMIJN
Tenminste 12 maanden tegen het einde van een lopende huurtermijn.

BETALINGEN
Huur en servicekosten btw per maand of kwartaal vooruit.

ZEKERHEIDSTELLING
Huurder dient een waarborgsom te voldoen ter grootte van minimaal 3 maanden huur te vermeerderen met btw en servicekosten.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100) voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst model verhuurder e.e.a. gebaseerd op de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex artikel art. 7:230a BW volgens het model door de Raad voor Onroerende Zaken in 2015 vastgesteld.

BIJZONDERHEDEN
De kantoorruimte wordt aangeboden onder voorbehoud goedkeuring eigenaar.

DISCLAIMER
Dit document is gebaseerd op materiaal waarvan BASED REAL ESTATE B.V. van mening is dat het betrouwbaar moet worden geacht. Hoewel BASED REAL ESTATE B.V. bij de samenstelling hiervan de nodige zorgvuldigheid heeft betracht, kunnen feitelijke onjuistheden niet worden uitgesloten. BASED REAL B.V. sluit dan ook elke aansprakelijkheid uit die mogelijk voortvloeit uit het gebruik van de in dit document opgenomen informatie.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 275 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
29 december 2021
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
396 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.