• Verhuurd

Prinsengracht 581 1016 HT Amsterdam

€ 325 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 oktober 2023
Verhuurdatum
25 januari 2024
Looptijd
3 maanden

Omschrijving

CRISTOFORI
PRINSENGRACHT 581-583

Het ‘Cristofori’ gebouw, een historisch pand én gelegen op een unieke locatie. Een prachtig monumentaal grachtenpand met een schitterende voormalige concertzaal op de bovenste verdiepingen, midden in hartje Amsterdam. Twee aparte pakhuizen uit de zeventiende eeuw zijn in 1901 samengevoegd tot één pand. Inmiddels is dit pand volledig gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken, waarbij de historische details grotendeels behouden zijn gebleven.
Een van de opvallende kenmerken van het Cristofori gebouw is de prachtige gevel met klassieke architectonische details, typisch voor de grachtenpanden in Amsterdam. Het is genoemd naar Bartolomeo Cristofori, een Italiaanse muziekinstrumentenmaker die wordt beschouwd als de uitvinder van de piano.

Ligging
Cristofori bevindt zich aan de voet van de Jordaan, in het gebied van de Negen Straatjes. Omringd door vele prominente bedrijven biedt de omgeving een ruime keuze aan eigenzinnige horeca en Retail.

Beschikbaarheid
Momenteel bieden wij de geheel gerenoveerde ruimte op de begane grond aan. Dit betreft een multifunctionele ruimte welke kan worden gebruikt als kantoor, winkel, werken/of showroomruimte. De oppervlakte van de ruimte bedraagt circa 254 m². De ruimte voorziet in een fantastische entree met een voorportaal en twee grote openslaande deuren aan de straatzijde met uitzicht op de gracht.

Indeling
Bij binnenkomst bevindt zich een ruimte waar een grote ontvangsttafel of enkele bureaus kunnen worden geplaatst. Deze ruimte geeft ook toegang tot de ruime open keuken welke zich hiermee aan de voorzijde van de ruimte bevindt. Lopen we naar achteren dan is er toegang tot de sanitaire groep en grote open ruimte. Aangrenzend is een afsluitbare vergaderruimte gerealiseerd. De ruimte biedt de mogelijkheid voor het realiseren van meerdere werkplekken of bijvoorbeeld een showroom of werkatelier.

Opleveringsniveau
De ruimte is voorzien van een geheel nieuwe fundering en strak afgewerkte betonvloer welke vloerbedekking gereed wordt opgeleverd. Tevens is er basisverlichting aangebracht, een keuken, een af te sluiten werkkamer en is het schilderwerk uitgevoerd. Daarnaast is er een warmtepomp aanwezig in het gebouw en liggen er zonnepanelen op het dak.

‘’RUSTIEK, HISTORISCH GRACHTENPAND OP EEN SCHITTERENDE LOCATIE AAN DE PRINSENGRACHT’’

Van der Vorm Vastgoed
Van der Vorm Vastgoed is een modern familiebedrijf met mooie ambities voor de toekomst. Van der Vorm vastgoed bezit een internationale portefeuille in Europese topsteden met daarin woningcomplexen en commercieel vastgoed, waaronder prachtige hotels.

Makelaars
Voor meer informatie over deze ruimte neem contact op met Laura Hovestad van NL real estate. Of met Maarten van Gurp van DRS Makelaars.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 325 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
254 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.