• Verhuurd

Van Diemenstraat 202 2518 VH Den Haag

€ 1.165 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 maart 2023
Verhuurdatum
31 januari 2024
Looptijd
10½ maand

Omschrijving

Kantoorruimte van 88m2 inclusief twee kleine kamers van 7m2 en 8m2, op de vide nog 15m2 voor een overlegtafel oid, te huur in monumentale voormalige meisjesschool, nu bedrijfsverzamelgebouw, in dynamische woon- en winkelwijk, centraal gelegen in Den Haag.

Diemensie is een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw van in totaal 1200m2, gelegen in het populaire Haagse Zeeheldenkwartier. Het monumentale voormalige schoolgebouw biedt kantoorruimte aan startende en kleinschalige ondernemers. In totaal zijn er 25 verschillende units variërend van ca. 10m2 tot 94 m2. Alle huurders kunnen gebruikmaken va de algemene faciliteiten zoals de gratis spreekkamer en de keukens. De huurders zijn veelal persoonlijke dienstverleners als osteopaten, psychologen, coaches, masseurs en andere kleinschalige, soms zakelijke dienstverleners.
Stichting Diemensie die het gebouw exploiteert, heeft als doelstelling startende en kleinschalige ondernemers kantoorruimte te bieden tegen flexibele huurvoorwaarden en redelijke kosten. Deze stichting is opgericht in 1989, precies honderd jaar na de gereedkoming van de oorspronkelijke bouw. Het heeft hoge plafonds en dito raampartijen. Veel oorspronkelijke kenmerken zijn nog terug te vinden in het gebouw. Het pand is een gemeentelijk monument.

Per direct beschikbaar:
Unit 2.1 op de 2e etage aan de achterzijde van het pand, bestaande uit een ''begane grond'' van ca 88 m2, met twee spreekkamers van 6 en 7m2, en nog een vide van 15m2. De raampartijen zijn enorm en aan beide zijden van de ruimte waardoor deze ruimte, mede ook door de plafondhoogte van meer dan vier meter heel ruim voelt Er ligt een houten vloer. Een authentieke kast die gebruikt werd voor de leermiddelen is nog aanwezig. Internet is mogelijk via een eigen DSL-aansluiting en via een Ziggo kabel.

Let op: Huurders dienen voor minimaal 90% belaste prestatie te verrichten.

Locatie:
Het object is gelegen in een straat waar voornamelijk wordt gewoond. Het is op loopafstand van de gevarieerde winkel- en horecavoorzieningen van de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat en Piet Heinstraat.

Voorzieningen en installaties:
Alle units zijn voorzien van een individueel alarm en videofooninstallatie om op afstand de voordeur te openen. Radiatoren zijn bemeterd om achteraf werkelijk warmtegebruik te kunnen bepalen en afrekenen. Er is een lift in het pand aanwezig. Op elke etage zijn gescheiden toiletten.

Bereikbaarheid:
Goed bereikbaar o.a. met Randstadrail 3 (halte Van Speijkstraat) en tram 17. Er staat een Greenwheels auto vlakbij het pand. Doordat er in de buurt betaald parkeren geldt, is er in de buurt van het pand redelijk goed te parkeren.

Een huurovereenkomst zal worden aangegaan voor een periode van 5 jaar, waarbij de huurder vrij is tussentijds op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 6 maanden.

Huurprijs:
De kale huurprijs is €1165 per maand. In de totale maandhuurprijs van €1990 zit het voorschot servicekosten al verrekend, een maandbedrag van €825 excl. BTW. Na afloop van het stookseizoen zullen de werkelijke servicekosten, verrekend worden met het voorschot.

Onder die servicekosten vallen:
Onderhoud van de installaties
Schoonmaak openbare ruimtes dagelijks/glasbewassing buitenzijde elk kwartaal
Ophalen van het huisvuil en papier
Eventuele gemeentelijke heffingen ten behoeve van de gebruiker
Verbruik gas., water, elektra incl. vastrecht
Beheervergoeding

Zekerheidsstelling:
Door huurder dient een borgsom te worden betaald ter grootte van 2 maanden kale huur.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, per 1 juli op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer van de Consumentenprijsindex (CPI), alle huishoudens (2006=100) gepubliceerd door het CBS.

De huurovereenkomst zal worden opgesteld conform de door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) vastgestelde ROZ Huurovereenkomst.

Bovenstaande objectinformatie is geen huuraanbieding. Indien u een aanbieding wenst, zullen wij na kennismaking en bezichtiging een maatwerk huurvoorstel bieden.
Deze informatie is met zorg samengesteld en uit betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.165 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 750 per maand
Servicekosten
€ 825 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1889

Oppervlakten

Oppervlakte
88 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 2000 m tot 3000 m, metroknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m, NS station op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Bank op 2000 m tot 3000 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.