• Verhuurd

Draai 11 3311 JJ Dordrecht

€ 2.730 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 november 2019
Verhuurdatum
10 december 2020
Looptijd
12 maanden

Omschrijving

Algemeen
Representatief kantoorgebouw gelegen aan de hoofdontsluiting van het centrum van Dordrecht, nabij Rijksweg A16 en op loopafstand van Centraal Station.

Het kantoorgebouw onderscheidt zich van andere gebouwen dankzij het kleinschalige karakter, de aanwezigheid van vele voorzieningen in de directe nabije omgeving en de hoogwaardige uitstraling. Daarnaast beschikt de kantoorruimte over een schitterend uitzicht op de Grote kerk, de Kalkhaven en de nostalgische 19e eeuwse Schil.

Voor verhuur komt beschikbaar de gehele tweede verdieping. Het unique selling point van de verdieping is naast het schitterende uitzicht, dat de verdieping over eigen voorzieningen beschikt in de vorm van een pantry en sanitair en dat de verdieping is voorzien van een mooi inbouwpakket. Daarnaast bevindt zich op ca. 5 minuten loopafstand een groot gratis parkeerterrein (Weeskinderendijk), waar 24 uur gratis geparkeerd kan worden. Daarnaast is het mogelijk om bij winkelcentrum Maasplaza het eerste uur gratis te parkeren. Kortom de parkeervoorzieningen zijn optimaal !

Het object is gesitueerd op de hoek Draai-Wilgenbos, net voorbij de brug over de Oude Maas komende vanaf de Rijksweg A16 (Antwerpen–Breda–Dordrecht–Rotterdam). Het kantoorgebouw ligt aan de grens van het Centrum, aan de Kalkhaven, recht tegenover winkelcentrum Maasplaza waar Albert Heijn, Action en sportschool David Loyd zijn gevestigd.

Het object ligt op circa 500 meter van de op- en afritten van de A16 en is daardoor zeer goed bereikbaar per auto. Ook per openbaar vervoer is het complex goed te bereiken vanaf het station Dordrecht Centraal en het centrum van Dordrecht. De loopafstand naar het station Dordrecht Centraal bedraagt circa 10 minuten.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, Sectie D, nummer 6696 gedeeltelijk.

Indeling
Ca. 225,7 m² kantoorruimte op de tweede verdieping, bestaande uit een entree op de begane grond, een groot kantoorvertrek, diverse spreekkamers, dames- en herentoilet, pantry, twee opslagkasten en een server ruimte.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met de volgende voorzieningen:

- Verwarming middels een CV-systeem voorzien van radiatoren;
- Warmwatervoorziening middels Close-in boiler (10l. Daalderop);
- Airconditioning*;
- Pantry voorzien van 4 onder- en 4 bovenkasten en een vaatwasser*;
- Eén dames- en één herentoilet, beide volledig betegeld en voorzien van voorportaal met handwasbak;
- Opbergkast met uitstortgootsteen;
- Volledige isolatie en voorzien van dubbele beglazing;
- Betonnen dak;
- Brandblusmiddelen;
- Kabelgoten voorzien van data*- en elektra aansluitpunten;
- Verlaagd systeemplafond voorzien van ingebouwde verlichtingsarmaturen;
- Personenlift (capaciteit 650 kg.)
- Te openen ramen;
- Constructieve wanden zijn gespoten;
- Inbouwpakket v.v. systeemwanden en vloerbedekking*.

De met een sterretje (*) gearceerde voorzieningen worden “om niet” ter beschikking gesteld. Huurder mag dus gebruik maken van deze voorzieningen, doch deze voorzieningen behoren niet tot het gehuurde. Verhuurder staat niet in voor de werking van deze voorzieningen. Eventuele vervanging of onderhoud van deze voorzieningen is geheel voor rekening van huurder.

Huurprijs
€ 2.730 per maand, exclusief BTW en servicekosten.
Huur te voldoen bij vooruitbetaling per maand / per kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurprijs wordt door verhuurder een verrekenbaar voorschot gefactureerd van € 32,50 per m² per jaar excl. BTW voor diverse leveringen en diensten die op basis van het Burgerlijk Wetboek en artikel 11.5 van de Algemene Bepalingen voor rekening van huurder dienen te komen, doch die door Verhuurder collectief worden geregeld voor het hele complex waar het gehuurde onderdeel vanuit maakt.

Deze leveringen en diensten omvatten onder andere:

- warmtelevering inclusief vastrecht;
- elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht ten behoeve van de installaties en de verlichting alsmede het individueel elektra verbruik;
- waterverbruik inclusief vastrecht;
- onderhoud, periodieke controle en keuring van verwarmings- en/of luchtbehandelings- en koelinstallaties;
- idem van liftinstallatie;
- idem van brandmeldinstallatie, alsmede brandblusmiddelen;
- onderhoud periodieke controle en keuring van alle overige tot het gehuurde behorende installaties;
- afvoer huisvuil, containerhuur (1 keer per week);
- glasbewassing (3 x per jaar);
- schoonmaak algemene ruimte (dagelijks);
- kleine herstellingen;
- glasverzekering;
- administratiekosten over bovenstaande leveringen en diensten, ter grootte van 5%.

Alle overige leveringen en diensten die op basis van art. 11.2 en 11.5 van de algemene bepalingen voor rekening van Huurder zijn worden door huurder zelf verzorgd en komen geheel en al voor rekening van huurder.

Alle kosten van bovengenoemde leveringen en diensten, inclusief nutsverbruik en vastrecht, worden naar rato van het door huurder gehuurde aantal vierkante meters ten opzichte van de omvang van het gehele gebouw aan Huurder doorbelast.

Verhuurder behoudt zich het recht voor genoemde leveringen en diensten en speciale voorzieningen uit te breiden of in te krimpen en het door huurder te betalen aandeel in de kosten dienovereenkomstig te wijzigen. Deze servicekosten zullen worden verrekend op basis van jaarlijkse nacalculatie.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Meer informatie over het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Energielabel
Energielabel B.

Datum van oplevering
In overleg.

Privacy
Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 2.730 per maand
Servicekosten
€ 32 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
28 november 2019
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001

Oppervlakten

Oppervlakte
225 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
B 1,08

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.