• Verhuurd

Molenstraat 13 6711 AW Ede

€ 46.500 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 september 2023
Verhuurdatum
23 januari 2024
Looptijd
4½ maand

Omschrijving

TE HUUR
MONUMENTALE KANTOORVILLA
IN HARTJE EDE-CENTRUM

Werken in het oudste kantoorpand van de stad Ede!
Ontdek de allure van deze prachtige monumentale kantoorvilla middenin in het centrum van Ede. Op een unieke locatie (Molenstraat 13) staat dit stadsbeeldbepalende pand. Van buiten monumentaal, van binnen een licht en zeer prettig, modern kantoorpand met 246 m² werkruimte. Het is de ideale locatie voor bedrijven die op zoek zijn naar stijl en functionaliteit. De kantoorvilla beschikt (o.a. door 20 zonnepanelen) over energielabel C. En… midden in het centrum parkeren op eigen terrein!

Huursom : € 46.500,-- per jaar exclusief BTW
Aanvaarding: in overleg

ALGEMEEN
Welkom in deze monumentale kantoorvilla in het centrum van Ede. Deze villa heeft een stijlvolle en professionele uitstraling en beschikt over 8 parkeerplaatsen op eigen terrein. Een ideale werkruimte voor bedrijven die op zoek zijn naar stijl en functionaliteit. Voor elektrische auto's is er een laadpaal beschikbaar op het terrein en het dak is in 2023 voorzien van 20 zonnepanelen, waardoor het pand duurzaam en energiezuinig is.

Bijzonder: dit is de monumentale villa ‘Solitude’. Het pand heeft de afgelopen eeuwen dienst gedaan als domineeswoning, pension, theehuis, studentenpand en kantoorvilla. Het pand is in 1688 gebouwd als eerste pastorie van de Oude Kerk in Ede. In het pand zijn nog diverse sporen uit die tijd terug te vinden. Zo is er een eeuwenoude (toegankelijke) kelderruimte met plavuizen. En vanaf de benedenverdieping zijn in de nok nog de honderden jaren oude draagbalken met originele houten toognagels zichtbaar.

BEREIKBAARHEID
De Molenstraat 13 bevindt zich op een strategische locatie met uitstekende bereikbaarheid en diverse voorzieningen in de directe omgeving, waaronder:

Centrale ligging
De kantoorvilla is gelegen in het hart van Ede, om de hoek van de Grotestraat, de centrale winkelstraat in het centrum. De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanuit de omliggende steden en dorpen.

Openbaar vervoer
Het treinstation en diverse bushaltes zijn op loopafstand, waardoor medewerkers en bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot het kantoor.

Restaurants en cafés
Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving, waar u kunt genieten van een smakelijke lunch of een ontspannen zakelijk diner.

OPPERVLAKTE
± 96 m² begane grond.
± 96 m² 1ste verdieping.
± 53 m² 2de verdieping.

INDELING
Begane grond
De begane grond beschikt over een open kantoorruimte van ca 96 m² met een indrukwekkende vide die zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Er is een open werkruimte zonder scheidingswanden en een aparte kantoorruimte voor bijvoorbeeld de office manager. Alle ramen zijn voorzien van veiligheidsglas en luiken aan de binnenzijde. De stijlvolle grenen vloeren, gestucte plafonds en de inbouwverlichting dragen bij aan de professionele uitstraling. Beneden bevindt zich ook een goed uitgeruste pantry met inbouwapparatuur en een aparte toiletruimte.

1ste Verdieping
De 1ste verdieping is bereikbaar via een prachtige stalen spiltrap en beschikt over ca. 96 m² kantoorruimte (inclusief vide). De ruimte is verdeeld in vier kantoorunits, waarvan één en-suite, en biedt flexibiliteit in het creëren van individuele kantoren of vergaderruimtes. De vide zorgt voor een lichte, open sfeer en inspirerende werk- of brainstormplekken. Ook hier bevindt zich een pantry en een aparte toiletruimte.

2de Verdieping
Op de 2de verdieping bevindt zich een aparte kantoor-/vergaderruimte met grote Velux dakvensters, waardoor er heel veel natuurlijk licht binnenvalt. Deze ruimte van ca. 53 m² biedt mogelijkheden voor meetings, brainstormsessies of meerdere individuele werkplekken.

VOORZIENINGEN
- grenen vloeren;
- 2 x toiletten met voorportaal;
- airco splitunits;
- verwarming middels airco warmtepomp en/of c.v.- gas met radiatoren;
- keuken ingericht met koelkast, vaatwasser, combimagnetron;
- glasvezel voorbereiding;
- laadpaal;
- 20 zonnepanelen, geplaatst op het dak (achterzijde en zijkant);

PARKEREN
Op eigen terrein zijn er 8 parkeerplaatsen beschikbaar, zodat medewerkers altijd verzekerd zijn van voldoende parkeergelegenheid. Voor elektrische auto's is er een laadpaal beschikbaar op het terrein.

HUURSOM
€ 46.500,-- per jaar exclusief BTW.

BTW
Indien niet geopteerd kan worden voor BTW-belaste verhuur zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI- Alle Huishouden (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau Statistiek (CBS).

HUURTERMIJN
Vijf jaar met een aansluitende optietermijn van vijf jaar.

BETALING
Huur, servicekosten en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting per maand vooruit.

SERVICEKOSTEN
Niet van toepassing. Huurder dient zelf zorg te dragen voor contracten bij de desbetreffende leveranciers.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huur inclusief servicekosten en de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

AANVAARDING
In overleg.

OVERIGE VOORWAARDEN EN CONDITIES
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM) en de daarbij behorende algemene bepalingen.

RESUME
Als u op zoek bent naar een representatieve, karakteristieke kantoorruimte met moderne faciliteiten, dan biedt deze monumentale kantoorvilla in het Edese centrum alles wat u nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op om een bezichtiging te regelen en de mogelijkheden te bespreken.

Het bovenstaande behelst geen aanbod doch slechts een vrijblijvende en globale informatie met betrekking tot het daarbij genoemde onroerende goed. Wij kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid van deze gegevens.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 46.500 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1688

Oppervlakten

Oppervlakte
245 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, te openen ramen, systeemplafond, toilet, pantry en kamerindeling

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.