• Verhuurd

Koningin Wilhelminahaven ZZ 21 3134 KG Vlaardingen

€ 1.850 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
16 juli 2020
Verhuurdatum
24 november 2020
Looptijd
4 maanden

Omschrijving

Op de hoek van de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen komt in een rijks monumentaal pand met een rijke geschiedenis een representatieve kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Het object is gebouwd omstreeks 1911 als rederij/pakhuis en thans gerenoveerd tot de huidige functie. Anno 2020 is de haven nog steeds in gebruik als overslaghaven.

KANTOORRUIMTE
De entree treedt u binnen via de kenmerkende rode deuren aan de lange zijde van het object. Via het royale trappenhuis is de kantoorruimte op de 2e verdieping bereikbaar. De kantoorruimte is ca. 130 m2 groot en op industriële wijze ingericht met behoud van authentieke details. Daarmee is het uitermate geschikt voor bedrijven in de creatieve en/of dienstverlenende sector.

De wanden en plafonds zijn gestuct, waarbij de originele houten binten op een fraaie wijze zijn verwerkt in het interieur. Centraal in de ruimte is een ruime keuken met kookeiland aanwezig. De keuken is volledig afsluitbaar door middel van schuifdeurpanelen.

Het kantoor wordt verwarmd door middel d.m.v. radiatoren en cv-ketel. De radiatoren zijn mooi weggewerkt achter de vensterbank. Daarnaast zorgt de sfeervolle houtkachel ook voor extra mogelijkheden om de ruimte te verwarmen. Ter plaatse van de ingang is de toiletruimte gerealiseerd en zijn ook 2 afsluitbare ruimtes beschikbaar welke geschikt zijn voor opslag en/of archiefdoeleinden.

De gehele verdieping is voorzien van een massief eiken houten vloer wat het object een warme uitstraling geeft. De ruimte biedt een mooi uitzicht op de activiteiten in de Koningin Wilhelminahaven. Tot slot zijn aan de kade voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar voor personenauto’s.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De Koningin Wilhelminahaven is aan het einde van de 19e eeuw aangelegd langs de Nieuwe Maas. De haven is oorspronkelijk gerealiseerd als handels- en visserijhaven. Later werden steeds meer handels- en productieactiviteiten ontplooid in de haven. De pakhuizen zijn grotendeels gerealiseerd aan het einde van de 19e eeuw of begin 20e eeuw. Een groot deel van deze bebouwing is nog steeds aanwezig. Het KW-haven gebied is aangemerkt als beschermd stadsgezicht en daarmee van nationaal cultuurhistorisch belang.

Het havengebied is gelegen aan de Nieuwe Maas en is tevens gunstig gelegen ten opzichte van de rijkswegen A4 en A20. Via de doorgaande Vulcaanweg en Schiedamsedijk is de Vulcaanhaven goed bereikbaar. Tevens bieden deze provinciale wegen toegang tot de oprit van de Rijksweg A4 net voor de Beneluxtunnel.

De noordzijde van het havengebied wordt ontsloten door middel van de Oosthavenkade. De Oosthavenkade biedt direct toegang tot het stadscentrum van Vlaardingen. De westzijde van het plangebied wordt ontsloten door de Galgkade/Deltaweg en biedt toegang tot de overige bedrijventerreinen in Vlaardingen.

Op ca. 800 meter is het metrostation Vlaardingen-centrum gelegen, met als beginbestemming Hoek van Holland en als eindbestemming Rotterdam. Daarmee zijn omliggende steden/regio’s goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

HUURPRIJS
De huurprijs van het object bedraagt € 1.300,- per maand excl. BTW.

SERVICEKOSTEN
Het voorschot voor de servicekosten bedraagt € 300,- per maand excl. BTW. De servicekosten bestaan uit de volgende voorzieningen en diensten:
– Gebruik nutsvoorzieningen (tussenmeters aanwezig);
– Verbruik nutsvoorzieningen algemene ruimtes;
– Glasverzekering (buitenzijde);
– Doorbelasting serviceabonnementen brandmeldcentrale;
– Glasbewassing;
– Schoonmaak algemene ruimtes.

BESCHIKBAAR
De beschikbaarheid is in overleg. Een oplevering op korte termijn behoort tot de mogelijkheden.

HUURGARANTIE
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief BTW.

HUURTERMIJN
Uitgangspunt is een 5 + 5 jarige huurovereenkomst. Overige huurtermijnen zijn bespreekbaar.

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model dat door de Raad van Onroerende Zaken met bijbehorende Algemene Bepalingen is vastgesteld in februari 2015.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijs index (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

OMZETBELASTING
Over de huurprijs is BTW verschuldigd. Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor 90% of meer gebruikt voor met BTW belaste prestaties. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit standpunt wordt afgeweken. Indien op enig moment een situatie aan de zijde van de huurder intreedt waardoor geen recht meer wordt gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 1.850 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 1.300 per maand
Servicekosten
€ 300 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
16 juli 2020
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en havengebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.