• Verhuurd

Koningin Wilhelminahaven ZZ 22 3134 KG Vlaardingen

€ 3.500 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 juni 2021
Verhuurdatum
9 december 2021
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

Op de hoek van de Koningin Wilhelminahaven ZZ in Vlaardingen op een schitterende locatie aan het water komt een representatief bedrijfspand met cultuurhistorische waarde beschikbaar voor verhuur. Het object bestaat uit een bedrijfshal met inpandige kantoorruimte en afsluitbaar buitenterrein. De Koningin Wilhelminahaven is anno 2021 nog steeds in gebruik als overslaghaven.

BEDRIJFSRUIMTE
De bedrijfsruimte is ca. 335 m² groot met een vrije hoogte van ca. 5 meter. De bedrijfsruimte is onder meer voorzien van:

Lichtstraten;
Elektrische overheaddeur aan de voorzijde (3 x 4,7 m);
Elektrische overheaddeur naar het achtergelegen buitenterrein;
Gecoate vloer;
Toegang tot de kantoorruimte.
In de omgeving zijn voldoende openbare parkeerplaatsen aanwezig.

KANTOORRUIMTE
De kantoorruimte is in totaal ca. 120 m2 groot en is evenredig verdeeld over 2 verdiepingen. Binnenkort wordt de kantoorruimte geheel gerenoveerd opgeleverd, waardoor de kantoren volledig gebruiksklaar worden opgeleverd met een representatieve uitstraling. Uitgangspunt is dat de kantoren zijn voorzien van:

- Afgewerkte vloeren;
- Afgewerkte wanden d.m.v. stucwerk;
- Afgewerkte plafonds;
- Led-verlichting;
- Airco-units;
- Data- en elektra aansluitingen;
- Verwarming d.m.v. cv- ketel en radiatoren
- Dubbeltoilet inclusief voorportaal;

BUITENTERREIN
Aan de achterzijde van het object is een geheel verhard buitenterrein gelegen met een kadastrale oppervlakte van 449 m2. Het buitenterrein is tevens afgesloten d.m.v. een hekwerk en daarmee uitermate geschikt voor opslagdoeleinden. Het buitenterrein is zowel toegankelijk via de bedrijfshal als via een ingang vanaf de openbare weg.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De Koningin Wilhelminahaven is aan het einde van de 19e eeuw aangelegd langs de Nieuwe Maas. De haven is oorspronkelijk gerealiseerd als handels- en visserijhaven. Later werden steeds meer handels- en productieactiviteiten ontplooid in de haven. De pakhuizen zijn grotendeels gerealiseerd aan het einde van de 19e eeuw of begin 20e eeuw. Een groot deel van deze bebouwing is nog steeds aanwezig. Het KW-haven gebied is aangemerkt als beschermd stadsgezicht en daarmee van nationaal cultuurhistorisch belang.

Het havengebied is gelegen aan de Nieuwe Maas en is tevens gunstig gelegen ten opzichte van de rijkswegen A4 en A20. Via de doorgaande Vulcaanweg en Schiedamsedijk is de Vulcaanhaven goed bereikbaar. Tevens bieden deze provinciale wegen toegang tot de oprit van de Rijksweg A4 net voor de Beneluxtunnel. De noordzijde van het havengebied wordt ontsloten door middel van de Oosthavenkade. De Oosthavenkade biedt direct toegang tot het stadscentrum van Vlaardingen. De westzijde van het plangebied wordt ontsloten door de Galgkade/Deltaweg en biedt toegang tot de overige bedrijventerreinen in Vlaardingen. Op ca. 800 meter is het metrostation Vlaardingen-centrum gelegen, met als beginbestemming Hoek van Holland en als eindbestemming Rotterdam. Daarmee zijn omliggende steden/regio’s goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

BESTEMMING
Conform vigerend bestemmingsplan “Kw-Kades” is op de locatie bedrijvigheid tot en met categorie 3.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten toegestaan.

Tevens is het gehele havengebied, waaronder ook KW-haven 22, door de gemeente Vlaardingen aangewezen als “beschermd stadsgezicht Vlaardingen”. In deze gebieden zorgen de gemeente en bewoners/eigenaren dat het karakter van de bebouwing behouden blijft en nieuwbouw wordt afgestemd wordt op de omgeving.

HUURPRIJS
De huurprijs van het object bedraagt € 3.500,00 per maand excl. BTW.

SERVICEKOSTEN
Geen. Huurder is zelf verantwoordelijk voor de contracten met de desbetreffende nutsbedrijven.

BESCHIKBAAR
De beschikbaarheid is in overleg.

HUURGARANTIE
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief BTW.

HUURTERMIJN
Uitgangspunt is een 5 + 5 jarige huurovereenkomst. Overige huurtermijnen zijn bespreekbaar.

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model dat door de Raad van Onroerende Zaken met bijbehorende Algemene Bepalingen is vastgesteld in februari 2015.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijs index (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laatst geldende huurprijs.

OMZETBELASTING
Over de huurprijs is BTW verschuldigd. Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor 90% of meer gebruikt voor met BTW belaste prestaties. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit standpunt wordt afgeweken. Indien op enig moment een situatie aan de zijde van de huurder intreedt waardoor geen recht meer wordt gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden.

COURTAGE
Indien door bemiddeling van GW Batenburg Bedrijfshuisvesting bij dit object een transactie tot stand wordt gebracht, dan zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

VOORBEHOUD
Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw.

ALGEMEEN
De informatie omtrent voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door GW Batenburg Bedrijfshuisvesting geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Genoemde metrages in de brochures betreffen indicatieve metingen ter plaatse en zijn derhalve niet gemeten conform NEN-2580 richtlijnen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 3.500 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 4.583 per maand
Aangeboden sinds
24 juni 2021
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten

Oppervlakte
120 m²
Perceel
909 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet, pantry, airconditioning, inbouwarmaturen en te openen ramen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, havengebied en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.