• Verkocht

Stadsring 77 3811 HN Amersfoort

€ 925.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 maart 2022
Verkoopdatum
29 juni 2022
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

Omschrijving object
Hierbij bieden wij samen met Drenth Makelaars de royale helft van een dubbele villa aan de Stadsring 77 te Amersfoort te koop aan. Deze dubbele villa valt direct op vanaf de Stadsring, met name door haar baksteenornamentieke stijl en chaletinvloeden uit 1880-1900. Deze villa wordt momenteel gebruikt als een kantoor voor zakelijke dienstverlening. Echter, het gebruik als woning is ook heel goed mogelijk, evenals een combinatie van wonen en werken. Kortom, wilt u werken of wonen of wonen en werken in een mooi statig pand wat u naar eigen wensen kunt verbouwen, vlakbij het centrum, met goede parkeermogelijkheden en een tuin op het zuidwesten? Kom dan kijken.

Zoals aangegeven doet de villa dienst als kantoor. De trap met bordes naar de voordeur geeft het pand extra cachet. Achter de voordeur: de entree van de beletage met hieraan 3 comfortabele kantoorkamers (ca. 25m2, 25m2, 10m2), een toilet, toegang tot de trap naar het souterrain en de trap naar de 1e verdieping. Bij de twee kamers aan de linkerhand hebben de kamer en suite deuren plaats gemaakt voor een praktische gemetselde scheidingswand. De kantoorkamer aan de achterzijde beschikt bovendien over een royaal balkon (ca. 9m2) uitkijkend over de tuin.
Vanuit de entree, eerst naar het souterrain. Het souterrain biedt de nodige ruimte. Afdalend vanaf de trap loop je vanuit de hal in een ruimte die fungeert als archief. Vervolgens een ruimte (25m2) met een doorloop naar de meer dan royale keuken (24m2). De hal biedt tevens toegang tot een bergruimte onder de trap en een loopdeur naar de tuin.
Door naar de 1e verdieping. Deze verdieping biedt ruimte aan de overloop met toegang tot 2 ruime en 2 knusse kantoorkamers. (23,m2, 20m2, 7,3m2 en 7,4m2) en de trap naar de 2e verdieping. Op de 2e verdieping de overloop met toegang tot de technische ruimte, het toilet en een drietal kantoorkamers (11m2, 24m2 en 20m2). In het plafond van de overloop zit het luik waarmee de trap naar de deels begaanbare zolder naar beneden kan worden gehaald. In de technische ruimte zit een dakraam en bevindt zich de Cv-ketel. Achter het pand bevindt zich de tuin die ook toegang geeft tot maar liefst 4 eigen parkeerplaatsen op een afgesloten parkeerterrein.

Hoewel het pand dienstdoet als een zeer comfortabel kantoor is duidelijk zichtbaar dat de villa in het verleden ook als woning is gebruikt. De villa biedt ongekende mogelijkheden om deze functie weer in ere te herstellen. En dus de kantoorvilla te transformeren tot een zeer aantrekkelijke, royale en comfortabele woonruimte.

Locatie
Het object is gelegen op een prominente (zicht)locatie aan de parellelweg van één van de belangrijkste verkeersaders van Amersfoort. De locatie is zeer gemakkelijk te vinden door haar ligging tegenover de historische stadskern met een hoog voorzieningenniveau van winkels, restaurants, theater en bioscopen. Stadhuis Amersfoort ligt op loopafstand. Het kantoor bevindt zich in een gemengde omgeving van kantoren en woningen. In de directe omgeving van het object zijn verschillende organisaties gehuisvest waaronder ABNAMRO, Servicebureau Gemeenten, UWV Werkbedrijf, Juridisch Loket, Friesland Campina, Twijnstra Gudde, Van Lanschot en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Aan de Stadsring zelf vind je diverse dienstverleners waaronder advocaten-, deurwaarders- en makelaarskantoren.

Bereikbaarheid
*Auto
Het object is gelegen aan de parellelweg van de Stadsring. Binnen enkele autominuten ben je op de Rijkswegen A1 en A28 (3-4 km tot de A28; 8-9 km tot de A1) en knooppunt Hoevelaken.

*Parkeren
Op eigen terrein zijn 4 parkeerplaatsen beschikbaar. Meerdere openbare parkeergarages (met mogelijkheid tot huurplekken) bevinden zich in de directe omgeving zoals St. Jorisplein, Stadhuisplein, Mondriaan Centrum, en Agis. Je kan in de straat betaald parkeren.

*Openbaar vervoer
NS-station Amersfoort is op loopafstand gelegen en tevens bevinden zich op zeer nabije afstand van de villa, bushaltes, met diverse busverbindingen. De locatie is uitstekend te bereiken met eigen vervoer en het Openbaar Vervoer.

Historie
De villa is gebouwd in de periode 1900 – 1906 en heeft in eerste instantie dienst gedaan als woonhuis. Vanaf begin tachtiger jaren is in het pand aan de Stadsring 77 een advocatenkantoor gehuisvest.

Oppervlakte(n)
*Souterrain 71,51 m2
*Beletage/Begane grond 81,23 m2
*1e verdieping 71,64 m2
*2e verdieping 65,5 m2
*Zolder (deels begaanbaar) 17,88 m2
Totale gebruiksoppervlakte 289,88 m2 (exclusief zolder)

Kadastrale gegevens
Gemeente Amersfoort, sectie H, nummer 3170 en 3171, grootte 225 m2

Energielabel
Zal op verzoek worden verstrekt.

Bestemming
Ter plaatse vigeert het bestemmingsplan “CSG-ZUID”. Volgens de plankaart geldt ter plaatse de bestemming “Gemengd-1”; bestemd voor wonen, maatschappelijke voorzieningen, administratieve, financiële en zakelijke dienstverlening. Informatie over gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen bij de gemeente Amersfoort.

Milieu
*Bodem
Het is de verkoper niet bekend dat de grond onder het verkochte enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt tot het onder ‘Bestemming’ benoemde gebruik of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van het registergoed, dan wel het nemen van andere maatregelen.
*Asbest:Het is de verkoper niet bekend dat de grond onder het verkochte enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt tot het onder ‘Bestemming’ benoemde gebruik of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van het registergoed, dan wel het nemen van andere maatregelen.

Bijzonderheden
*Parkeren op eigen terrein en diverse parkeerplekken in de naaste omgeving;
*Achtertuin op zuidwesten;
*Voor de combinatie wonen met kantoor/ praktijk is dit pand zeer geschikt;
*De gemeente heeft dit object aangewezen als waardevol voor de cultuurhistorie, hetgeen inhoud dat de gemeente ook vergunningsvrije bouwwensen wil beoordelen;
*Bouwkundig Adviesbureau de Keurder heeft onderzoek gedaan naar de globale onderhoudstoestand van het object. Het rapport hiervan is op aanvraag beschikbaar

Zakelijke lasten
*Onroerendezaakbelasting eigenaren deel € 1.302,03
*Onroerendezaakbelasting gebruikersdeel € 1.062,96
*Rioolrechten eigenaren deel € 296,35
*Rioolrechten gebruikersdeel € 220,21

KOOPVOORWAARDEN
Koopsom
€ 925.000,00 kk exclusief btw.

Deze informatiebrochure geldt als uitnodiging tot het doen van een bieding. Op het moment dat verkoper deze bieding voldoende interessant vindt, zal men eventueel in onderhandeling treden.

Overdrachtsbelasting
De overdrachtsbelasting komt voor rekening van koper.

Omzetbelasting
Door de verkoper wordt niet geopteerd voor een met omzetbelasting belaste levering. BTW is dus niet op deze levering van toepassing

Koopovereenkomst
Op basis van het model Koopovereenkomst Bedrijfs-onroerendgoed (model 2014) zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), eventueel aangevuld met bijzondere bepalingen.

Notaris
Voor het passeren van de akte heeft de koper vrije keuze voor een notaris.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, te voldoen binnen 14 dagen na het onvoorwaardelijk worden van de koopovereenkomst.

Aanvaarding
In overleg.

Opleveringsniveau
Het object wordt in de huidige staat opgeleverd en is onder andere voorzien van:
*keuken;
*toiletten;
*opslagruimte;
*vloer
*CV Ketel
*Alarm
*Airco op de zonbelaste kamers
*Enkele systeemplafonds met verlichtingsarmaturen
*Vloerbedekking/plavuizen
*Databekabeling met enkele kabelgoten

Gunning
De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 925.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maart 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
290 m²
Perceel
225 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.