• Verkocht

Wanraaij 4 -32 6673 DN Andelst

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 april 2022
Verkoopdatum
1 december 2022
Looptijd
7½ maand

Omschrijving

Algemeen:
Ondernemerscentrum De Schalm, bestaat uit 14 bedrijvenunits, kantoor- en vergaderruimten, verhard terrein met parkeerplaatsen, erf, tuin en ondergrond.

Het complex is volledig verhuurd en wordt verkocht door middel van een aandelen transactie.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Valburg
Sectie : F
Perceel : 2909 en 2912
Kadastrale grootte : 7.354 m².

Oppervlakten:
Het complex omvat totaal circa 3.742 m², waarvan 2.155 m² bedrijfsruimten en 1.587 m² kantoorruimten.

Voor een verdeling van de oppervlakten over de verschillende ruimten wordt verwezen naar het huuroverzicht. De vrije hoogte van de bedrijfsruimten bedraagt circa 6,2 meter.

Indeling:
KANTOOR
Begane grond:
Entree met receptie, wachtruimte en postbussen in vide, kantoor- en vergaderruimten, toiletten, pantry, patchkast, trappenhuis en lift. Toegang tot gang naar de achterzijde van het pand met daaraan gelegen gemeenschappelijke toiletten en een douchegelegenheid voor de bedrijvenunits.

1ste verdieping:
Vide met loopbrug, kantoorruimten, gang, toiletten, pantry en ondersteunende ruimten.

2de verdieping:
Vide met loopbrug, kantoorruimten, gang, toiletten, pantry en ondersteunende ruimten.

BEDRIJFSUNITS
Begane grond:
14 bedrijvenunits met elk een deur aan de achterzijde die toegang biedt tot de hierboven genoemde gang met gemeenschappelijke toiletten en douchegelegenheid.

Bouwjaar:
1999.

Locatie:
Andelst is een dorp in de gemeente Overbetuwe, in de provincie Gelderland. Het object is gelegen op bedrijventerrein "De Schalm", direct aan de op- en afrit van de A15.

Parkeren:
Op eigen terrein zijn 72 parkeerplaatsen gesitueerd. Langs de openbare weg geldt een parkeerverbod.

Huursituatie:
Het complex is volledig verhuurd en heeft per 1 april 2022 een huuropbrengst van circa € 236.335,-- per jaar, te vermeerderen met servicekosten* en BTW. Zie voor een nadere specificatie het bijgesloten huuroverzicht.

* De servicekosten dekken niet geheel de werkelijke kosten.

Verkoopprocedure:
Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring kunnen geselecteerde partijen toegang tot de dataroom verkrijgen. Op basis van de beschikbare informatie uit de dataroom kunnen geïnteresseerden een bieding uitbrengen op de aandelen van de besloten vennootschap Ondernemerscentrum De Schalm B.V., waarbij er een vraagprijs is vastgesteld van € 2.400.000,-- kosten koper. Voor de belastinglatentie wordt uitgegaan van een percentage van 10%.

Het uitbrengen van een bod, ongeacht of dat indicatief of definitief is, heeft niet tot gevolg dat voor verkoper verplichtingen ontstaan, ook niet om (verdere) informatie te verschaffen of te onderhandelen. De acceptatie van een bod zonder dat dit is uitgewerkt in een schriftelijke koopovereenkomst zal zijdens verkoper nimmer leiden tot een verplichting tot levering of anderszins jegens koper.
Een verkoop geschiedt altijd onder voorbehoud van goedkeuring van de directie en Raad van Commissarissen van Ondernemerscentrum De Schalm B.V.

Bijzonderheden:
Het complex wordt verkocht door middel van een aandelentransactie van de besloten vennootschap Ondernemerscentrum De Schalm B.V. Daarmee worden derhalve niet alleen het vastgoed en de onderliggende huurovereenkomsten overgenomen, maar ook alle andere aan de vennootschap verbonden zaken, zoals arbeidsovereenkomsten, onderhoudscontracten, verzekeringen en dergelijke. Deze zaken zijn uitsluitend ter inzage na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring (zie verkoopprocedure). De huidige hypothecaire geldlening is niet ter overname en zal door de verkoper worden afgelost.

Potentiële kopers dienen hun eigen kosten gedurende het proces te dragen, inclusief de kosten voor een due diligence. De verkoper heeft DK Beleggingsmakelaars BV aangesteld als verkopend-makelaar.

Het object zal "as is, where is" worden verkocht, om deze reden dus zonder enige verklaringen of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieu-, technische en/of fiscale aspecten van het complex en zonder garanties over de afwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de 'as is, where is' koop en levering en doet afstand van alle rechten voortvloeiend uit artikel 7:15 lid 1 en 7:17 van het Burgerlijk Wetboek.

Bestemming:
Het object valt onder het vigerende bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Andelst-Zetten'. Dit bestemmingsplan is vastgesteld op 23 augustus 2013. Het object heeft op basis van dit plan de bestemming 'Bedrijventerrein', op grond waarvan de gronden bestemd zijn voor bedrijven in de categorieën 1 tot en met 4.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Verder geldt er een parapluplan "Overbetuwe, Parapluplan Bedrijventerrein" goedgekeurd op 4 februari 2014. Dit parapluplan voorziet in het repareren van enkele geconstateerde omissies in het hierboven genoemde bestemmingplan.

Informatie/bezichtigingen:
DK Makelaars
Postbus 4110
6803 EC Arnhem
026 - 363 84 94

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
7 april 2022
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte en kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten

Oppervlakte
1.587 m²
Perceel
7.354 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
A+

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, busknooppunt op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, NS station op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 236.335 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
28 huurders

Betrokken makelaar

NVM makelaar

DK Makelaars

Bel 026-3638494

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.