• Verkocht

Vondellaan 23 5611 NX Eindhoven

€ 1.078.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 juli 2022
Verkoopdatum
17 februari 2023
Looptijd
7 maanden

Omschrijving

Zoekt u een woning, kantoor of beide, en dat ook nog op een unieke locatie in Eindhoven? Zoek niet verder want wij, ERA Focus makelaars, hebben dit prachtige object in de verkoop dat centraal gelegen is in één van de beste wijken van Eindhoven, namelijk Den Elzent. Deze zeer ruime half vrijstaande woning of kantoor is gesitueerd op de hoek van het perceel en voorzien van voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Het object komt uit 1926 en is in de loop der jaren altijd goed onderhouden door de eigenaren. Oorspronkelijk is het gebouwd als woning, later verbouwd naar kantoorruimte. U kunt dus zelf kiezen of u er een woning van maakt, kantoor wilt houden of wonen en werken wil combineren.

WAT VALT ER OP AAN HET OBJECT?
- Bouwjaar: ca. 1926
- Mogelijkheid om in te wonen, werken (uniek in Den Elzent) of een combinatie er van.
- Woonoppervlakte (ingemeten): 213 m2
- Bruto vloeroppervlakte: 303 m2
- Inhoud: 832 m2
- Perceeloppervlakte: 361 m2
- Recht van overpad (smalle strook zijkant oprit) voor Vondellaan 21 en Elzentlaan 13 over de oprit van Vondellaan 23 (vraag aan de makelaar voor een specifieke uitleg).
- Beschermd stads en dorpsgezicht voorzijde object.
- Volgens bestemmingsplan heeft het object bestemming Wonen-1. Zie bestemmingsplan voor de regels en voorschriften.
- Olietank in de grond ter hoogte van de oprit, is gesaneerd en voorzien van KIWA certificaat.

LIGGING:
Den Elzent kenmerkt zich door zijn brede, rustige en loverrijke lanen én door de perfecte ligging ten opzichte van het bruisende stadscentrum, het stadswandelpark, het parktheater, diverse scholen en de belangrijke uitvalswegen. Ook de BEDRIJVIGHEID van bijv. ASML, TU/E en High Tech Campus is zowel met de fiets als de auto goed te bereiken. In de loop der tijd is het object prima onderhouden met behoud van karakteristieke elementen. Denk hierbij aan sierlijsten, glas in lood ramen, nieuwe klinker bestrating en erkerkozijnen. De originele paneeldeuren zitten achter een beschermde houten triplexplaat. Daarnaast heeft de eigenaar de gehele woning voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing en alle kozijnen zijn in 2019 nog geschilderd.

BEGANE GROND:
Het object heeft een sfeervolle entree. Op een hoeklocatie met eigen oprit komt u tussen twee gemetselde zuilen het terrein op. Aan de rechterzijde ziet u de voortuin met het bordes en de karakteristieke erker en verder is de tuin voorzien van een strak gesnoeide haag, grondbeplanting en kleine bomen. De oprit is voorzien van rode klinkers in waalformaat en hier kunnen 6 auto`s geparkeerd worden.

De overdekte entree is voorzien van een houten deur die u via 2 traptrede in de hal brengt. De hal is voorzien van marmeren vloer , radiator en een houten klapdeur ingelegd met roeden en beglazing.

Vanuit de hal komt u bij de gang die u naar een 3-tal kantoren, toiletruimte, kelderruimte en pantry brengt. Het kantoor aan de voorzijde is erg ruim en voorzien van vloerbedekking (hieronder ligt nog de originele visgraad parketvloer), en plafond met sierlijsten en houten kozijnen met dubbele beglazing. Deze ruimte is nu in gebruik als kantoor maar kan dus ook als woonkamer gebruikt worden.

Kantoor 2, aan de zijkant van het object, wordt nu gebruikt als spreekkamer/vergaderruimte en heeft een erg mooie raampartij met glas in lood en ook deze vloer is afgewerkt met de voormelde vloerbedekking.
Kantoor 3 aan de achterzijde van het object heeft een driehoekige vorm en voorzien van voormelde vloerbedekking houten kozijnen met dubbele beglazing en gestucte wanden.

Als u een woning van het object wil gaan maken, zou u de muur tussen kantoor 2 en 3 er uit kunnen halen zodat er één grote ruimte ontstaat waar de woon/eetkeuken geplaatst zou kunnen worden. Door openslaande deuren te maken ter hoogte van de bestaande raamkozijnen is de woonkeuken verbonden met de tuin. Van een deel van de oprit kan dan een patiotuin gemaakt worden, ruim voldoende voor uw ruime eettafel en loungeset.

Achterin bevindt zich de pantry die nu als keukentje dient en heeft een loopdeur naar de oprit. Ook deze kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbele beglazing.

EERSTE VERDIEPING:
Via een sfeervolle bordestrap met prachtige glas en lood ramen bereikt u de overloop van de eerste verdieping. Deze verdieping beschikt over een 3-tal kantoorruimten en een toiletruimte. Alle kantoren zijn voorzien van fraaie vloerbedekking, houten kozijnen met dubbele beglazing, inbouwkasten (behalve achterste kantoor) en een strak plafond. Alle kantoren op deze verdieping zijn voorzien van het originele glas in lood. Mocht u een woning van het object willen maken zouden deze kamers dus perfecte slaapkamers worden. Een deel van een slaapkamer zou dan gebruikt kunnen worden als badkamer zodat er een zeer ruime en volwaardige badkamer ontstaat.

TWEEDE VERDIEPING:
Via een vaste trap bereikt u de overloop van de tweede verdieping. Wat u opvalt zijn de prachtige glas in lood ramen. Deze verdieping bestaat uit een 3-tal kantoren en een toiletruimte. Alle kantoren zijn voorzien van vloerbedekking, houten kozijnen met dubbele beglazing en/of dakramen. De toiletruimte is voorzien van een tegelvloer en betegelde wanden.

VLIZO ZOLDER:
Via een vlizotrap bereikt u de bergzolder waar de cv ketel hangt (Remeha Calenta uit 2020).

TERREINAFWERKING:
Mocht u een woning van het object willen maken dan kunt u een deel van de oprit gaan gebruiken en als tuin inrichten. Aan de voorzijde van de oprit heeft u dan nog genoeg ruimte om twee auto`s te parkeren.

*Let op; verschillende foto`s zijn artist impressions, dit zijn animaties, gemaakt door de computer om u een beeld te geven wat er mogelijk is in deze ruimte. Dit is ook gedaan bij de plattegrond van de oprit, die ingetekend is als tuin. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan afmetingen van deze tuin. Daarnaast dient koper rekening te houden met het bestemmingsplan mits koper een tuin wil maken.

* Deze informatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.078.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten

Oppervlakte
213 m²
Perceel
361 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.