• Verkocht

Voorveste 17 -19 3992 DC Houten

€ 1.850.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 juni 2020
Verkoopdatum
20 juli 2020
Looptijd
6 weken

Omschrijving

GEBOUW SAMENVATTING
De monumentale voormalige boerderij en bijgebouwen staan aan het einde van de weg Voorveste, behorend bij het bedrijventerrein De Meerpaal. Deze unieke gebouwen zijn zichtbaar vanaf de Rondweg van Houten. De gebouwen en het terrein zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde uitstekend onderhouden en bieden een diversiteit aan mogelijkheden. Tevens zijn er 30 parkeerplaatsen op eigen terrein.
 
De voormalige monumentale boerderij (Voorveste 19) is uitgevoerd in metselwerk, houten kozijnen met dubbele beglazing met een houten sporen kapconstructie. Het monumentale bijgebouw gelegen aan de voorzijde (Voorveste 17) is gefundeerd op staal voor zover bekend, metselwerk met houten en gedeeltelijk stalen (voormalige stalramen) kozijnen met dubbele beglazing. De kapconstructie is een houten sporen kap.

Het achtergelegen bijgebouw is deels gebouwd in 2009 en 2014 op staal gefundeerd, met metselwerk borstweringen en houten rabatdelen die tot de nok doorgetrokken zijn. Er zijn twee overheaddeuren. De vrije hoogte is circa 3 meter met een betonvloer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich de opleidings- en kantoorruimte met een pantryruimte. De houten kapconstructie is een volledig geïsoleerd zadeldak belegd met pannen. In de kapconstructies zijn diverse Velux dakvensters aanwezig.

De gebouwen zijn goed geïsoleerd voor zover mogelijk, voorzien van dubbele beglazing en sandwich isolatieplaten in de kap. Voorts zijn er een 40-tal zonnepanelen aangebracht op het achtergelegen bijgebouw.

OPLEVERINGSNIVEAU
De voormalige monumentale boerderij en de bijgebouwen verkeren in een goede staat van onderhoud en worden opgeleverd “as is, where is”.

BESTEMMING
De gebouwen vallen onder de het bestemmingsplan ‘Het Rondeel-de Meerpaal (Voorveste 17) en wijzigingsplan NL.IMRO 0321.0071 PB Voorveste 17 Vast., vastgesteld op 23 mei 2013.

Bestemmingsomschrijving:
zelfstandig wonen;
beroepen en bedrijven aan huis;
ter plaatse van de aanduiding kantoor zijn tevens een kantoor en bedrijfsactiviteiten in de milieu categorie 1 en 2 toegestaan;
ter plaatse van de aanduiding specifieke vorm van kantoor-1 is tevens toegestaan;
tuinen, erven en verhardingen.

KADASTRALE GEGEVENS
Houten, sectie E, nummers 873, 2922, 3733 en 3734, groot 3.475 m2

BEREIKBAARHEID
Per auto:
De bereikbaarheid per auto is uitstekend te noemen. De dichtstbijzijnde afrit van de rijksweg A27 is afrit 29 en is binnen 2 minuten bereikbaar. De rijksweg A12 via de rondweg afrit 18A is binnen 10 minuten bereikbaar.

Met openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed. Op 6 minuten loopafstand van de voormalige monumentale boerderij is de bushalte Rondeel/De Veste gelegen welke een directe verbinding heeft met treinstation Utrecht CS (reistijd ca. 30 minuten). Daarnaast ligt op 3 minuten lopen de bushalte De Staart welke een directe verbinding heeft met treinstation Houten (reistijd ca. 10 minuten).

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.850.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
8 juni 2020
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1970

Oppervlakten

Oppervlakte
925 m²
Perceel
3.457 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en landelijk gebied
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.