• Verkocht

Kerkplein 6 3628 AE Kockengen

Verkoop bij inschrijving

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 april 2022
Verkoopdatum
18 juni 2022
Looptijd
8 weken

Omschrijving

TE KOOP
“Kantoorvilla” met monumentale uitstraling
Kerkplein 6, 3428 AE KOCKENGEN

In het centrum van Kockengen (gemeente Stichtse Vecht) aan een sfeervol kerkplein gelegen vrij-staande “kantoorvilla” met monumentale uitstraling. Het object is volgens diverse bronnen oorspronkelijk omstreeks 1900 gebouwd en betreft het voormalige gemeentehuis van Kockengen. In 1937 is de toenmalige O.L. school verbouwd tot gemeentehuis. De westzijde van het gebouw (achter de kluis) is later bijgebouwd. In 1982 is een verbouwvergunning verleend waarbij in het oostelijk deel van het gebouw 2 onderheide funderingsbalken zijn geplaatst.

In het dorp met circa 3.440 inwoners zijn alle basisvoorzieningen, zoals supermarkt, apotheek en eetgelegenheden aanwezig. De Rijksweg A2 is op ca. 2 km afstand gelegen. De bushalte is op ca. 2 minuten loopafstand gelegen aan de Verlengde Kerkweg. Er worden verbindingen onderhouden met Woerden en Breukelen. Breukelen heeft een NS-station.

Het complex heeft o.b.v. NEN2580 een totale vloeroppervlakte van circa 330 m², als volgt verdeeld:

- circa 183 m² kantoor/dienstverleningsruimte op de begane grond
- circa 147 m² kantoor/dienstverleningsruimte op de verdieping.

Omschrijving

Begane grond: gezamenlijke entree met gangzone en trap, 5 kantoorkamers, toiletgroep, pantry, technische ruimte, voormalige kluisruimte en een vluchttrap.
Verdieping: open kantoorruimte (met scheidingswand), separate bibliotheekruimte, trap en vluchttrap.

De plafondhoogte bedraagt circa 3,0 meter op de begane grond (deels gladgestuukt, deels balken-plafond), respectievelijk ca. 2,8 m op de verdieping en onder de systeemplafonds. Op de begane grond is er rondom daglichttoetreding middels ramen met roedeverdeling. Op de verdieping is er daglicht-toetreding middels 3 dakkapellen en 3 dakvensters. De ramen zijn deels te openen. De wanden zijn i.h.a. glad gestuukt of v.v. behang. Het geheel heeft een authentieke “monumentale” uitstraling.

Voorzieningen
• vloerbedekking met tegels, hout (parket) of tapijt;
• 2 toiletten met gezamenlijk voorportaal op de begane grond;
• mechanische ventilatie en volledig voorzien van individueel bedienbare airco-units;
• plafonds met inbouw TL-verlichtingsarmaturen en spots op de begane grond, LED-verlichtingspanelen
in systeemplafond op de verdieping.
• patchkast met kabelgoten voorzien van wcd’s en huidige databekabeling;
• brandmeldinstallatie, brandblusmiddelen en inbraakalarm;
• kluisruimte (begane grond) en inbouwbergruimtes onder de schuine kap (verdieping);
• pantry met boven- en onderkasten, cooker en extra aanrechtblad op de begane grond.

Algemene informatie object

Bouwaard
De kantoorvilla is opgebouwd in 2 bouwlagen en circa 7,25 m hoog. De verdieping beschikt over een (afgeknot) schilddak (vurenhouten dakbeschot op houten gordingen onder het systeemplafond) v.v. dakpannen (kruispannen) en 3 dakkapellen.

Fundering: betonfundering, onbekend of dit van oorsprong op palen of funderingsstroken (op staal) is. Constructeur Jongeneel geeft aan dat het vermoedelijk een combinatie is;
Vloeren: deels beton en deels hout op de begane grond, houten vloer op de verdieping, vloer-belastingen onbekend;
Gevels: kettingverband metselwerk in spouw (zonder ventilatie) v.v. knipvoegen;
Binnenwanden: hoofdzakelijk lichte bouwmaterialen. Rondom de voormalige kluis en het trappenhuis bevinden zich dragende wanden van harde bouwmaterialen.
Kozijnen: hout v.v. roedeverdeling, deels te openen middels valramen. Deels v.v. luiken op de begane grond. Dakkapellen van kunststof. Allen v.v. dubbel glas, warmtewerend folie bij de dakkapellen .

Er zijn enkele zettingsscheuren in de gevels aanwezig, waardoor een (vermoedelijk beperkte) bouwkundig renovatie aan te raden is.

Installaties
Ten behoeve van de E-installaties is het getaxeerde voorzien van een hoofdmeterkast op de begane grond. Er zijn 13 smeltzekeringen en 5 zekeringenautomaten aanwezig. Er is geen aardlekschakelaar. Er is een tweede meterkast met IS/RA-punt aanwezig.

De W-installaties in het getaxeerde betreffen een cv-installatie met Atag ketel (bouwjaar vrml. 2012) met radiatoren v.v. thermostaatkranen, G6 hoofdgasmeter, in diverse kamers is een airco (Toshiba) aanwezig, op de verdieping bevinden zich diverse airco uitblaasroosters in het (systeem) plafond. Er is luchtafzuiging aanwezig. Het gebouw beschikt over een gezamenlijke brandmeldinstallatie, inbraak-alarm en schuimblusser.

Parkeren
Alleen openbaar parkeren.

Kadastrale gegevens
Het object is kadastraal geregistreerd als gemeente Kockengen, sectie F, nummer 2302, grootte 291 m².

In de titel van aankomst (laatst bekende akte waarmee de eigendom is verkregen) zijn geen erfdienstbaarheden, kettingbedingen en/of kwalitatieve verplichtingen opgenomen en staan geen waarde-drukkende bepalingen

Bestemming
Conform het bestemmingsplan “Stichtse Vecht”, vastgesteld op 23 april 2013 luidt de bestemming: Dienstverlening met dubbelbestemming “Waarde-Archeologie en Waarde-Cultuurhistorie”. Het object bevindt zich in een archeologisch monumentaal gebied. Er geldt een bouwvlak, de maximale bouw-hoogte bedraagt 9 meter en de maximale goothoogte 4 meter.

De aangewezen gronden zijn bestemd voor dienstverlening, gedefinieerd als “het beroepsmatig verlenen van diensten”. Hieronder zijn diverse kantoor-achtige invullingen te scharen.
De gronden zijn mede bestemd voor het herstel en behoud van archeologische waarden en instandhouding van het beschermd dorpsgezicht (art. 36 Monumentenwet 1988).

Milieuonderzoeken
Via openbare registers zijn geen gegevens bekend geworden die duiden op de aanwezigheid van bodem- en/of asbestverontreiniging. Er is beperkte informatie, danwel een vermoeden, dat er op de locatie een oude olietank gesaneerd is. Daarmee is niet bekend of deze tank is verwijder of is afgevuld.

Energielabel
Het complex beschikt thans over een energielabel G. Er is een advies aanwezig over aanpassingen om het object op te waarderen naar een C-label middels het elektrisch verwarmen en koelen en aanbrengen LED-verlichting. De geraamde kosten bedragen circa € 26.500 excl. BTW.

Kerngegevens huurovereenkomsten
Er zijn 3 huurovereenkomsten afgesloten voor iets meer dan de helft van de begane grond. Een huurder huurt sinds 16 april 2018 voor bepaalde termijnen van telkens 1 jaar en 2 aan elkaar gelieerde huurders sinds 1 Februari 2021 voor een periode van 2 jaar. De actuele huurinkomsten bedragen € 19.718,40 excl. BTW.

Voorwaarden en condities

Koopsom
Wij verzoeken geïnteresseerden om uiterlijk 1 juni 2022 een onvoorwaardelijke bieding uit te brengen, waarbij het uitgangspunt is dat het complex in de huidige staat met alle zichtbare en onzichtbare gebreken (as is, where is), onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomsten wordt verkocht. Het object is desgewenst vrij van BTW te kopen.

Condities
Gezien het oorspronkelijk bouwjaar van het complex dient koper zich ervan bewust te zijn dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuw panden en dient koper zich er zelf van te vergewissen dat het object in voldoende mate beschikt over gewenste eigen-schappen. Aan koper komen, ten aanzien van de milieukundige toestand van de bodem, alsmede de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen verder geen andere aanspraken toe jegens verkoper, dan die, waarvan verkoper zich op grond van de wet niet kan exonereren.

Het is kandidaat koper toegestaan om alle door haar gewenste keuringen en onderzoeken voor eigen rekening en risico uit te laten voeren. Het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik komt daarmee voor rekening en risico van koper.

Het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst komt geheel voor rekening en risico van koper.

Waarborgsom
Er zal door koper een waarborgsom gestort worden ter grootte van 10% van de koopsom.

Aanvaarding/transport
Verkoper streeft naar een levering en transport uiterlijk in juli 2022.

Heeft u naar aanleiding van deze brochure vragen of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging, dan kunt u contact opnemen met IJsselstreek Zakelijk.
E-mail:
Tel: 088 makelaar (088 6253522)

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
21 april 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
330 m²
Perceel
291 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 19.718 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
3 huurders

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.