• Verkocht

Meerwal 9 - 23 3432 ZV Nieuwegein

€ 6.500.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
29 december 2021
Verkoopdatum
15 maart 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

Te koop: transformatieproject van circa 4.000 m2 in Merwestein, Nieuwegein

Nabij het centrum van Nieuwegein bieden wij namens onze opdrachtgever een courant transformatieproject te koop aan bestaande uit 2 vrijstaande kantoorpanden. Er ligt een concreet bouwplan waarin de bestaande gebouwen naar 48 appartementen in het hogere segment gerealiseerd kunnen worden. In dit plan geven nieuwe balkons het gebouw een luxe en moderne uitstraling die perfect past bij de locatie. Het huidige transformatiebouwplan creëert een goede balans tussen twee elementen: het bestaande gebouw en de (ver)nieuwbouw.

De bestaande kantoorgebouwen bieden een basis voor het ontwerp, een moderne uitstraling en karakter, waardoor het naadloos past in de directe omgeving, in een aantrekkelijke woonomgeving met diverse voorzieningen en groen. Een unieke investeringskans op een toplocatie met diverse (her)ontwikkelingsscenario’s!

Het object biedt vele mogelijkheden voor renovatie en/of nieuwbouw en is gesitueerd in een levendige omgeving die volop in beweging is. De toplocatie en de structuur van de kantoorgebouwen zijn buitengewoon geschikt om getransformeerd te worden naar een high-end appartementencomplex voor zowel de koop- als de huurmarkt.

Ligging en bereikbaarheid

Nieuwegein is een gemeente in de Provincie Utrecht ten zuiden van de stad Utrecht. Het kent momenteel een inwonersaantal van ca. 60.800 inwoners. Nieuwegein is ingesloten door drie autosnelwegen te weten de A2, A12 en A27 wat de centrale ligging van de stad Nieuwegein onderschrijft. Momenteel vinden er in Nieuwegein een aantal transformaties plaats waarbij kantoorgebouwen een nieuwe bestemming verkrijgen. De website van de gemeente geeft aan dat hiervoor een versnelde procedure is opgesteld waarbij door middel van een toetsing aan bepaalde criteria sneller duidelijkheid verkregen kan worden omtrent een mogelijke transformatie. Dit project is gelegen in het deelgebied van Nieuwegein, genaamd ‘Merwestein’. Binnen dit gebied zijn diverse bedrijven gevestigd en hebben ook reeds enkele transformaties van kantoorgebouwen naar nieuwe functies plaatsgevonden.

De gebouwen zijn gelegen naast een woonwijk behorend bij het centrumgebied van Nieuwegein en de uitvalswegen. De omgeving bestaat uit een diversiteit aan functies. In de omgeving zijn voornamelijk kantoorgebouwen, winkels en woningen te vinden en het gebied ligt op korte loopafstand van het grote winkelcentrum Cityplaza, het stadshart van Nieuwegein, met veel overige voorzieningen.

Per auto op circa 5 minuten gelegen vanaf de snelweg A2, afslag 9. Per OV op circa 19 minuten reisafstand met de tram van NS Centraal Station Utrecht. De goede bereikbaarheid blijft per auto/fiets/OV ook in de toekomst gewaarborgd.

Objectkenmerken

Meerwal 9-15

Bouwjaar: 1989
Aantal bouwlagen: 4
Bruto vloeropppervlak: Circa 2.000 m2
Parkeren: Ruime parkeergelegenheid aanwezig (7 op eigen terrein)
Huidig gebruik/bestemming: Kantoorruimte
Eigendom: Volledig eigendom
Kadastrale oppervlak: Negen are en vijfenvijftig centiare (955 m2)
Energieprestatielabel: Nog niet aanwezig
Bodemgesteldheid: Geen bodemverontreiniging bekend
Asbestonderzoek: Geen asbestverontreiniging bekend
Opleveringsniveau: In huidige staat

Vloeroppervlak per bouwlaag, VVO

Begane grond: 433,6 m2
1e Verdieping: 450,1 m2
2e Verdieping: 450,1 m2
3e Verdieping: 450,1 m2

TOTAAL: 1.783,9 m2

Meerwal 17-23

Bouwjaar: 1989
Aantal bouwlagen: 4
Bruto vloeroppervlak: Circa 2.000 m2
Parkeren: Ruime parkeergelegenheid aanwezig (7 op eigen terrein)
Huidig gebruik/bestemming: Kantoorruimte
Eigendom: Volledig eigendom
Kadastrale oppervlak: Negen are en twintig centiare (920 m2)
Energieprestatielabel: B
Bodemgesteldheid: Geen bodemverontreiniging bekend
Asbestonderzoek: Geen asbestverontreiniging bekend
Opleveringsniveau: Huidige staat

Vloeroppervlak per bouwlaag (VVO, conform NEN2580)

Begane grond: 428 m2
1e Verdieping: 447 m2
2e Verdieping: 447 m2
3e Verdieping: 447 m2

TOTAAL: 1.768 m2

Mogelijkheden, bestemming en gebruik

- De bouwvergunning is nog niet aangevraagd, zodat er nog aanpassingen mogelijk zijn in het bouwplan. Er zijn geen verplichtingen over te nemen naar een bouwer of architect. Dit plan is interessant voor een bouwer, investeerder of belegger.

- Met de transformatie van deze 2 gebouwen kan een succesvolle bijdrage geleverd worden aan de wens van de gemeente dat meer jonge professionals, expats en stellen zich hier willen vestigen. Deze doelgroepen zijn ruimschoots vertegenwoordigd in Nieuwegein.

- De gemeente Nieuwegein heeft plannen om het gebied te ontwikkelen tot een dynamisch en modern gebied.

- Gezien de ontwikkelingen van Nieuwegein, de fraaie ligging, de goede bereikbaarheid van snelwegen en de korte afstand tot het stadscentrum is dit object met recht uitdagend en kansrijk te noemen.

- De ligging van dit project is uitermate interessant. Zeker in combinatie met de ambitieuze plannen die de gemeente heeft voor Nieuwegein, zie voor meer informatie de volgende bijlagen die aan te vragen zijn via de Online Bedrijfsmakelaar;
*Nieuwegein verstedelijkt en vergroent, Omgevingsvisie ;
*Nieuwegein verbindt, structuurvisie 2030;
*Legenda integraal ontwikkelbeeld 2030, beeld voor Nieuwegein in 2030.

- Herontwikkeling binnen deze kaders zal op een positieve grondhouding van het college kunnen rekenen.

- Voor nadere en actuele informatie over het vigerende bestemmingsplan wordt verwezen naar de website van de gemeente Nieuwegein of ruimtelijkeplannen.nl

Verkoopdetails

Vraagprijs: € 6.500.000,-- K.K.

Aanvaarding : In overleg

Conditie verkoop: Dit project wordt aangeboden in de huidige staat (As is, where is), om deze reden dus zonder enige verklaringen of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieu-, technische en/of fiscale aspecten van het object en zonder garanties over de aanwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen.

Zakelijke lasten: De zakelijke lasten van het object zullen over het lopende jaar op en per de transportdatum worden verrekend.

Notaris: Er is een sprake van projectnotaris waarbij de akte van levering dient te passeren. De notariële kosten zijn voor rekening van koper.

Gunning: Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Disclaimer: Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is de Online Bedrijfsmakelaar BV niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

====================

Benieuwd naar alle beschikbare informatie over dit object? Vraag dan nu, onder de grote contactbutton, de gratis objectbrochure van de Meerwal 9 - 23 in Nieuwegein aan en ontvang de objectbrochure binnen 5 minuten in uw mailbox. Uiteraard kunt u ook direct een geheel vrijblijvende bezichtiging met de beheerder van dit object inplannen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 6.500.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
29 december 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989

Oppervlakten

Oppervlakte
4.000 m²
Perceel
1.875 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
B

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.