• Verkocht

Molenstraat 61 5341 GB Oss

€ 1.725.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 oktober 2021
Verkoopdatum
1 december 2021
Looptijd
7 weken

Omschrijving

Monumentale stadsvilla met rijke geschiedenis en mogelijkheid om wonen en werken te combineren.

In het centrum van Oss laat Anton Jurgens, een van de grondleggers van multinational Unilever, in 1888 deze schitterende stadvilla in neo-renaissance stijl bouwen. Door centrale ligging en een vloeroppervlak van zo'n 540 m², verdeeld over 3 verdiepingen, biedt de villa mogelijkheden voor ondernemers die wonen en werken willen combineren. Momenteel is de villa in gebruik als royale stadswoning met inpandige kantoor- en archiefruimte, maar uiteraard biedt het andere mogelijkheden qua verdeling.

Oogstrelend is de achthoekige toren aan de linkerzijde die bovendien fraai contrasteert met het uitspringende deel van de voorgevel rechts. Typerend is het overvloedige gebruik van natuursteen ter decoratie van hoekpirons, lijstwerk, banden en diamantkoppen. Van 2005-2007 is de villa volledig gerestaureerd. Wie deze villa kent, weet dat deze behoort tot een van de fraaiste villa’s in het zuiden van het land. Een villa met bovendien tal van authentieke en sfeervolle elementen die het wonen en eventueel werken in deze riante villa elke dag tot een belevenis maken.

Ruimte en mogelijkheden in stijl
De entree en hal maken direct de pracht en praal zichtbaar. Prachtige vloeren en plafonds met aan het einde een indrukwekkend trappenhuis. Met fraaie balustrades en dito glas-in-lood raampartijen waardoor daglicht binnenvalt. Op de bel-etage (begane grond) fraaie details met gerestaureerde vloeren, een heerlijke woonkamer met tuinkamer (en-suite) en daarachter openslaande deuren naar het terras. Aan de andere zijde (rechts) een grote kantoorruimte met archief en daarachter de keuken. Bijzonder is de eigen opgang: de voormalige bordestrap voor bedienden. Maar ook nu ideaal om zakelijk en privé goed te kunnen scheiden.

Op de eerste verdieping wederom een kamer-en-suite woonkamer met eetkamer, een riante woonkeuken, twee badkamers, twee slaapkamers en een werkkamer met balkon. Op de tweede verdieping zijn nu vier slaapkamers gerealiseerd met een badkamer. Liever één grote loft-verdieping voor B&B, kantoor of opgroeiende kinderen? Door de originele spantenconstructie weer in het zicht te brengen, maakt u van deze verdieping een extra bijzondere ruimte.

Ommuurde tuin met terras & parkeergelegenheid
De stijlvolle toegangspoort met hagen in puntvormen, zorgt voor een passende entree. De tuin aan de voorzijde is nu in gebruik als ruime parkeergelegenheid. Aan de rechterzijde is de voormalige ingang voor bedienden, nu de separate toegang tot de riante werkkamer. Ook links kunt u het pand aan de achterzijde bereiken, eventueel met uw auto. De garage achter is in 1917 aangebouwd.

Aan de achterzijde een fraai terras, gelieerd aan de tuinkamer en daarachter de tuin. Via de achterzijde is ook de (wijn)kelder makkelijk bereikbaar. In de tuin staat onder andere een plataan uit 1888. Inderdaad, uit het bouwjaar van deze villa.

De omgeving
Oss is een bruisende stad die dagelijks duizenden bezoekers trekt om bijvoorbeeld te winkelen, te recreëren of voor een bezoek aan horeca of evenementen. Ook het aanbod aan scholen voor basis- en middelbaar onderwijs sluit aan bij de grootte van de stad en haar centrumfunctie met onder andere drie scholengemeenschappen voor leerlingen van vmbo, havo en vwo. Bovendien huisvest een groot aantal ondernemingen in Oss.

Cultuur en natuur
Oss is bekend van het Museum Jan Cunen. Dit kunstmuseum is gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum, zoals u ziet kortbij de villa aan de Molenstraat 61. Ook is Oss bekend van Theater de Lievekamp, een belangrijke schouwburg voor Oss en de regio met een keur aan voorstellingen. Tevens vindt u in de stad een bioscoopcomplex. Met vijf zalen wordt een brede filmbeleving geboden. Naast cultuur is ook natuur dichtbij. Enkele kilometers naar het noorden ligt de Maas. Een prachtig landelijk gebied met authentieke dorpen langs de rivier. Watersport, fietsen en wandelen: het gebied biedt volop mogelijkheden.

Heerlijk centraal
Zoals u kunt lezen, biedt Oss een breed aanbod aan voorzieningen. Toch is de centrale ligging een extra pluspunt. Den Bosch ligt op maar 21 km afstand en ook studentenstad Nijmegen is in ruim 30 autominuten bereikbaar. Vanzelfsprekend is ook openbaar vervoer (trein en bus) goed geregeld waardoor de Randstad altijd goed bereikbaar is.

Unique buying reasons (UBR)
- Stadsvilla met allure! Gebouwd in neo-renaissance stijl, rijk gedecoreerd met natuurstenen elementen en fraaie tweelaagse hoektoren.
- Tot rijksmonument benoemd vanwege de architectonische gaafheid van zowel ex- als interieur, maar ook vanwege de grote waarde die het pand heeft in de geschiedenis van Oss. Zie onderstaand de mogelijkheden die het Restauratiefonds biedt bij een Rijksmonument!
- In 2005-2007 geheel gerenoveerd met oog voor detail en liefde voor hoogwaardige en historisch juiste materialen.
- Nabij stadscentrum, museum, theater, NS-station en scholen.
- Voldoende parkeerplaats op eigen terrein.
- Door de grootte, indeling en ligging biedt het pand tevens ruime mogelijkheden voor werken-aan-huis, B&B of inwonende ouder of kind. Ook bewoning door meerdere gezinnen is niet ondenkbaar, hiervoor dient echter een afwijkingsbevoegdheid van het bestemmingplan te worden aangevraagd bij de gemeente. Het geheel is gelegen in bestemmingsplan 'Centrum-Oss 2013, en is hierin bestemd als 'wonen'.

Download het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering! Voor particuliere eigenaren gelden er, vanuit het Restauratiefonds, aantrekkelijke financieringsregelingen en subsidies voor instandhoudingskosten. Vraag de makelaar voor meer informatie hier omtrent.

Let op! Het pand wordt niet te huur aangeboden. De hierbij aangegeven ruimte ter indicatie voor minimale aantal m² wordt enkel weergegeven om een juist beeld te scheppen van de mogelijkheid voor kantoor aan huis in de huidige indeling en bestemming.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.725.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
11 oktober 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1888

Oppervlakten

Oppervlakte
540 m² (in units vanaf 70 m²)
Perceel
982 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, in woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.