• Verkocht

Heulweg 28 - 30 2288 GN Rijswijk (ZH)

€ 1.300.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 maart 2022
Verkoopdatum
10 augustus 2022
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

TE KOOP: BELEGGINGSOBJECT GELEGEN IN RIJSWIJK

Algemeen
Het moderne kantoor-/laboratorium gebouw is gelegen op een klein bedrijventerrein gelegen naast de Plaspoelpolder in Rijswijk. Het gebouw beschikt over een totaal metrage van 1.490 m² VVO verdeeld over twee verdiepingen. Het object bestaat voor een deel uit kantoorruimte, maar voor een overgroot gedeelte uit hoogwaardige labruimte. Daarnaast biedt het gebouw 15 parkeerplaatsen op eigen terrein. Het object is momenteel verhuurd aan OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) tot 31-08-2023. Huurder zal op dat moment het object verlaten verhuizen naar het nieuw ontwikkelde ChemTech Centre.

Door de strategische ligging van het bedrijventerrein tussen de A4 en de A12 is het object goed bereikbaar met de auto, alsmede het openbaar vervoer.

Adres
Heulweg 28-30 (2288 GN) Rijswijk.

Oppervlakte
De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 1.490 m² VVO kantoor- en labruimte.

Onder verhuurbaar vloeroppervlak (VVO) wordt verstaan:
het bruto vloeroppervlak (gemeten van glaslijn tot glaslijn en aan de binnenzijden van de buitenmuren), exclusief stijgpunten en technische ruimten, doch inclusief gangen, toiletten en dergelijke.

Parkeren
Het gebouw beschikt over 15 parkeerplaatsen op naastgelegen parkeerterrein.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Rijswijk
Sectie: G
Nummer: 2574
Grootte: 2.182 m²
Omschrijving: kantoor/industriefunctie?

Koopsom
De koopsom van het pand is € 1.300.000,00 kosten koper.

Oplevering
Het pand wordt in huidige staat “as is where is” – leeg, schoon en ontruimd – opgeleverd.

Aanvaarding
In overleg.

Zekerheidsstelling
Tot meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichting zal koper een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van het transactiebedrag storten op rekeningnummer van de instrumenterend notaris of afgeven ten kantore van de instrumenterend notaris op uiterlijk 5 werkdagen na bereiken van wilsovereenstemming. De door koper gestelde waarborgsom/bankgarantie zal van rechtswege als boete verbeurd zijn ingeval koper in de nakoming van zijn verplichtingen tekortschiet.

Kosten
De kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, hieronder te verstaan de kosten van de koopovereenkomst en de transportakte, en eventueel verschuldigde overdrachts- en/of omzetbelasting over de onroerende zaak en eventueel verschuldigde omzetbelasting over de roerende zaken, zijn voor rekening van koper.

Notaris
Nader door koper te bepalen.

Koopovereenkomst
Op te stellen door instrumenterend notaris, lid van de Koninklijk Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Onderhoudstoestand
Verkoper heeft het verkochte nooit zelf feitelijk gebruikt en kan koper daardoor niet informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zijn voor risico en rekening van koper.

Milieustatus
Met betrekking tot de milieukundige toestand van de bodem en het gebouw zijn eigenaar geen bijzonderheden bekend die schadelijk zouden kunnen zijn voor mens en milieu volgens de thans geldende maatstaven. Milieukundig onderzoek is recentelijk niet verricht. Koper komt, ten aanzien van de milieukundige toestand, geen andere aanspraken toe jegens verkoper, dan die, waarvan verkoper zich op grond van de wet niet kan exonereren.

Voor zover aan verkoper bekend, zijn in het object geen ondergrondse tanks voor het opslaan van vloeistoffen aanwezig. Verkoper is niet bekend met feiten die er op wijzen dat het object enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het door koper beoogde gebruik, of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van het object, dan wel tot het nemen van andere maatregelen.

Voor zover aan verkoper bekend zijn in de onroerende zaak geen asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig/verwerkt. Verkoper heeft gedurende de periode dat hij eigenaar/gebruiker was op of in de onroerende zaak geen asbesthoudende stoffen/materialen zijn aangebracht.

Erfdienstbaarheden/kettingbedingen/kwalitatieve verplichtingen
Koper dient al zulke bepalingen, al dan niet blijkend uit de openbare registers, expliciet te aanvaarden.

Locatie
De kantoor-/labruimte is gelegen op een klein bedrijventerrein naast de Plaspoelpolder in Rijswijk, nabij de op- en afrit. In de directe omgeving van het object bevinden zich tal van organisaties zoals: Blue Groep, Meesterbakker Roodenrijs, Arwin Lange en Biomedical Primate Research Centre.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer is uitstekend.

Auto
De bereikbaarheid met de auto is uitstekend vanwege de directe aansluiting op de A12 en de A4. Beide op- en afritten bevinden zich in de directe omgeving van het verkeersknooppunt Prins Clausplein, alwaar de A4 (Den Haag – Amsterdam), A12 (Den Haag – Utrecht) en A13 (Den Haag – Rotterdam) samenkomen.

Openbaar vervoer
Met het openbaar vervoer is het kantoorgebouw eveneens uitstekend bereikbaar. Het gebouw bevindt zich op loopafstand van station/halte Rijswijk. Dit station is makkelijk te bereiken per trein, tram en bus:

Trein:
NS-sprinter tussen Utrecht en Den Haag.
Tram 17 (HTM):
rijdt tussen Den Haag Centraal en Wateringen.
Bus 30 (EBS):
rijdt tussen Naaldwijk en Den Haag Leidschenveen.
Bus 23 (EBS):
rijdt tussen Scheveningen en Den Haag via Voorburg en Rijswijk.

Bijzonderheden
Bestemming
De kantoorruimte valt binnen de bepalingen van de beheersverordening ‘Elsenburgerbos-TNOPasgeld’ onherroepelijk vastgesteld op (2013-06-25). Het gebouw is gelegen op het bedrijventerrein Heulweg. Op ruimtelijkplannen.nl is tevens een lijst van bedrijfsactiviteiten weergegeven, waar bedrijven aan moeten doen om zich hier te huisvesten.

Energielabel
Het gebouw bestaat voor meer dan 50% uit overige functies niet zijnde kantoor, daarom beschikt het gebouw niet over een energielabel.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.300.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
7 maart 2022
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1981-1990

Oppervlakten

Oppervlakte
1.490 m²
Perceel
2.182 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.