• Verkocht

Professor Dondersstraat 46 5017 HL Tilburg

€ 1.950.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 september 2022
Verkoopdatum
26 oktober 2022
Looptijd
4 weken

Omschrijving

ALGEMEEN
Op toplocatie gelegen monumentale kantoorvilla, ‘Villa ’t Zonnehuis’, in 1928 als woonhuis gebouwd naar een ontwerp van de gerenommeerde Haarlemse architect Jacobus de Lugt. Deze fraaie karakteristieke stadsvilla, met parkachtige tuin, heeft een wow-effect waar men u tegen zegt. Iedere dag beleeft u hier een stukje geschiedenis van Tilburg.

LIGGING
Niet alleen de architectuur spreekt tot de verbeelding. De Professor Dondersstraat, door velen gezien als de mooiste straat van Tilburg, ligt in een vooroorlogse villawijk vol grandeur. Deze rustige woonwijk grenst direct aan de binnenstad. Binnen no time staat u in het hartje van Tilburg met vele leuke terrassen, restaurants, winkelstraten en tal van voorzieningen. Kortom: u haalt hier het beste uit twee werelden!

GEMEENTELIJK MONUMENT
Het voormalige woonhuis, thans als kantoor in gebruik, vertoont invloeden van het Expressionisme en de Nieuwe Haagse School. Opvallend is de voorgevel met de dubbele zuilen met kapitelen die van goudkleurige streepjes zijn voorzien. De dubbele houten deur is verfraaid met houtsnijwerk (onder meer met bloemmotieven). Het bovenlicht is gevuld met gebrandschilderd glas-in-lood. En op de erker daarboven is een gedenksteen aangebracht met een voorstelling van de zon en zonnestralen met in het midden de naam “ ’T ZONNEHUIS “. Boven deze steen zijn drie staande ramen met geometrisch glas-in-lood in metalen kozijnen geplaatst. Ook het schilddak, gedekt met daktegels, de vierkante schoorstenen en de raampartijen met glas-in-lood ramen zijn intact gebleven.
Zelfs in het interieur zijn indeling en delen van de inrichting (en aankleding) in oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. In de hal bevinden zich hoge houten lambriseringen en de tochtdeur is voorzien van glas-in-lood.

Zodoende is deze historische villa van algemeen belang. Het is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van de sociaaleconomische ontwikkeling van Tilburg, namelijk de stichting begin 20e eeuw van chique wijken in de snel gegroeide industriestad voor o.a. de fabrieksbazen. En tevens van belang voor de typologische ontwikkeling van de villa.
Het heeft een architectuurhistorische waarde als regionale variant van het Expressionisme en wegens ornamentiek en materiaalgebruik. Het is van belang wegens de gaafheid van interieur en exterieur.

BEREIKBAARHEID
De aansluiting op de diverse uitvalswegen en het bereik van openbaar vervoer zijn uitstekend te noemen. De locatie bevindt zich slechts op enkele autominuten van de snelwegen. Het Centraal NS station en busstation bevinden zich op loopafstand. En bij het station is er recent een nieuwe fietsenstalling geopend met plaats voor circa 3.800 fietsen.

PARKEREN
De villa ligt op een perceel van 2.070 m² en beschikt o.a. over een garage en circa 18 eigen parkeerplaatsen op eigen terrein.

OPPERVLAKTE
De kantoorvilla heeft een totale oppervlakte van circa 750 m² VVO (verhuurbaar vloeroppervlak), als volgt verdeeld:

Verdieping VVO
Begane grond ca. 330 m²
Eerste verdieping ca. 200 m²
Tweede verdieping ca. 135 m²
Kelder (archiefruimte) ca. 85 m²
Totaal ca. 750 m²

Terreingrootte: 2.070 m²
Bebouwd oppervlak: ca. 360 m² (footprint).

KADASTRALE INFORMATIE
Gemeente : Tilburg
Sectie : B
Nummer : 5327
Groot : 2.070 m²

BESTEMMING
De locatie is volgens het vigerende bestemmingsplan bestemd voor de functie wonen, met als perceelsgerichte bestemming kantoren.

DOELPGROEP
Dit historische pand biedt een unieke kans aan elke ondernemer die zich wilt onderscheiden. De uitstaling van de vrijstaande kantoorvilla en de fraaie omgeving zullen ongetwijfeld indruk maken op uw cliënten en bovendien een zeer aangename werkplek bieden voor u en uw werknemers.
Ook wonen is toegestaan en in die hoedanigheid is het object ook geschikt voor particulieren die bijvoorbeeld wonen en werken willen combineren.

VOORZIENINGEN
Het kantoorvilla is van alle moderne gemakken voorzien en beschikt o.a. over:
- Representatieve entree;
- Per verdieping een pantry;
- Airco-installatie;
- Gasgestookte C.V.-installatie met radiatoren;
- Alarminstallatie met bewegingssensoren;
- Goede elektra en data voorzieningen (glasvezel);
- Kabelgoten ten behoeve van elektra- en data.

KOOPSOM
De koopsom bedraagt € 1.950.000,= kosten koper.

OPLEVERDATUM
Aanvaarding kan in overleg geschieden.

OVEREENKOMST
Koopakte volgens het NVM-model voor commercieel onroerend goed.

ZEKERHEIDSSTELLING
Door koper zal een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, inclusief BTW, gesteld worden, uiterlijk beschikbaar ten tijde van ondertekening van de koopovereenkomst.

NOTARIS
Nader door koper te bepalen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Door koper zal een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, inclusief BTW, gesteld worden, uiterlijk beschikbaar ten tijde van ondertekening van de koopovereenkomst.

VOORBEHOUD
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.
Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend bestemd voor geadresseerde. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

BIJZONDERHEDEN
De verkoop geschiedt in collegiale samenwerking met Van Heeswijk makelaars.
Indien u geïnteresseerd bent in deze stadsvilla voor het gebruik als woning, neem dan contact op met:
Van Heeswijk makelaars
Zouavenlaan 33
5037 MT TILBURG
T: 013-4657111

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.950.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
22 september 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten

Oppervlakte
750 m²
Perceel
2.070 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry en verwarming
Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (vrijstaand, 0 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.