• Verkocht

Kerkstraat 21 4196 AA Tricht

€ 349.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 april 2022
Verkoopdatum
16 november 2022
Looptijd
6½ maand

Omschrijving

Voormalig kerkgebouw in het landelijk gelegen dorp Tricht, thans in gebruik als kantoor. Mogelijkheden voor herontwikkeling naar wonen!

Het huidige gebouw werd in 1934 gebouwd t.b.v. de Gereformeerden Gemeente. Op 12 oktober 1969 wordt in het kerkgebouw de laatste kerkdienst gehouden. Daarna is het gebouw in gebruik genomen als bedrijfsruimte. De voorgelegen kosterwoning is in gebruik als woonhuis en maakt GEEN onderdeel uit van het aangeboden perceel. In de huidige vorm incl. achtergelegen aanbouw is de begane grond grotendeels ingedeeld als kantoor. De verdieping met koepelvormige schrootjesplafond bestaat uit een grote open ruimte.

Gelegen op een perceel van 585 m² met oprit naar achtergelegen terrein.

VRAAGPRIJS:
€ 349.000,= k.k.

INDELING:
Entree aan de zijkant van de aanbouw met entree en stookhok, doorgang naar kantoorruimte aan de achterzijde ter grootte van 22 m² voorzien van LED verlichting. Via het kantoor komt u in een portaal met een enkel toilet en toegangsdeur naar de hal/magazijnruimte met openslaande deuren t.b.v. leveranciers. Aan de achterzijde rechts van deze ruimte bevinden zich een kantoor/magazijn ter grootte van 15 m², toiletgroep en een keuken, toegang naar de archiefruimte. De kantoren aan de voorzijde van het gebouw zijn te bereiken middels een verhoging. Deze kantoren bestaan uit een houten vloer voorzien van tapijt en een systeemplafond.
De begane grond heeft een netto oppervlakte van 263 m².

De verdieping is op twee manieren bereikbaar, middels een steektrap vanuit het magazijn of via de stalen wenteltrap aan de voorzijde van het gebouw. De verdieping is een geheel open ruimte ter grootte van 139 m² v.v.o. Deze ruimte is voorzien van verwarming middels radiatoren.
De netto oppervlakte van de verdieping is 144 m².

BUITENTERREIN:
Op de oprit tussen het object en het naastgelegen restaurant rust een erfdienstbaarheid van weg t.b.v. van het naastgelegen restaurant en de achtergelegen loods om over en weer te gaan naar de openbare weg. Op het terrein aan de achterzijde kunnen ca. 3 auto's worden geparkeerd.

OVERIGE:
- Energielabel G;
- het gebouw is voorzien van inbraakbeveiliging;
- verwarming middels Nefit Topline ketel;
- kantoren deels voorzien van LED-verlichting;
- de kantoren op de begane grond beschikken over dubbel glas;
- de aanwezige airco installatie is in eigendom van de huidige gebruiker en zal voor overdracht worden verwijderd;
- er is een asbestinventarisatierapport van het gebouw opgesteld. Het stookhok is voorzien van asbesthoudende beplating en er is wat asbesthoudende kit gebruikt bij het plaatsen van binnen ramen. Verwijderingskosten liggen onder de € 5.000,=. Rapport en offerte verwijdering beschikbaar voor inzage;
- verkoper beschikt over een bodemonderzoeksrapport van 1995. De conclusie van dit rapport was dat er wel een licht verhoogde waarde is geconstateerd in grondwater, maar dat er verder geen aanleiding was voor nader onderzoek. Verder zijn er over de bodemgesteldheid geen bijzonderheden bekend. Het rapport is op ons kantoor beschikbaar voor inzage.

MOGELIJKHEDEN HERONTWIKKELING:
De gemeente heeft kenbaar gemaakt positief tegenover herontwikkeling naar 'wonen' te staan. De gemeente West Betuwe heeft vorig jaar een woonvisie gepubliceerd. Voor deze locatie ligt de voorkeur bij het realiseren van kleinere woningen / appartementen met max. 2 slaapkamers voor starters, ouderen enz. in het betaalbare en middensegment.
Desgewenst brengen wij u graag in contact met de juiste contactpersoon binnen de gemeente West Betuwe.
Wij verzoeken kandidaten pas na vooroverleg met ons en verkoper om plannen voor te leggen bij de gemeente.

VERKOOPVOORWAARDEN:
* Het gebouw en het terrein worden geleverd in de staat waarin het zich ten tijde van de koop bevindt. In vaktermen 'as is, where is'.
* Aan koper wordt bekend verondersteld, dat dit pand meer dan 30 jaar oud is, wat inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere panden. Tenzij verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen van elektriciteit, water en gas, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand op optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht nimmer belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopovereenkomst omschreven gebruik.
* Koopakte conform NVM-model (model vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed NVM, de consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis).
* Notaris ter keuze aan de kopende partij.
* Kopende partij stort als waarborgsom in handen van de notaris een bedrag groot 10% van de koopsom, binnen 4 weken na koop overeenstemming. In plaats van deze waarborgsom te storten kan koper een schriftelijk bankgarantie doen stellen.

LOCATIE:
De (voormalige) gemeente Geldermalsen, waar Tricht onderdeel van uitmaakt, is in 2018 gefuseerd met gemeente Neerijnen en Lingewaal. Gezamenlijk voeren zij van 2019 de nieuwe naam gemeente West Betuwe.
Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Daarnaast vormt de gemeente het meest westelijk deel van de provincie Gelderland.

Tricht ligt op steenworp afstand van het treinstation van Geldermalsen, tevens zijn de snelwegen A2 en A15 goed bereikbaar. Het dorp is landelijk gelegen aan de rivier de Linge. Tricht beschikt over diverse voorzieningen zoals een basisschool, huisartsenpraktijk Tricht-Buurmalsen, bed en breakfast en restaurants. Op korte (fiets)afstand zijn alle overige voorzieningen van het naburige Geldermalsen te bereiken.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan 'geconsolideerde versie Kern Tricht 2013'. Op dit moment heeft het object de bestemming 'Kantoor'. Voor inzage van het bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website ruimtelijkeplannen.

DISCLAIMER:
De door Van der Horst Bedrijfsmakelaardij en verkoper verstrekte informatie dient uitsluitend gezien te worden als een uitnodiging tot nader overleg of voor het uitbrengen van een bod.
Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, wordt noch door de makelaar, noch door diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. Aan afwijkingen in de tekst, maten en tekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 349.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
28 april 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Eigendom belast met beperkte rechten

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten

Oppervlakte
409 m²
Perceel
585 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.