• Verkocht

Weerdsingel W.Z. 33 A 3513 BC Utrecht

Verkoop bij inschrijving

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 juni 2022
Verkoopdatum
28 juli 2022
Looptijd
8 weken

Omschrijving

Introductie
Namens de eigenaar is Molenbeek Makelaars gevraagd om de voormalige klompenfabriek, gelegen aan de Weerdsingel Westzijde 33A te Utrecht te verkopen door middel van een openbare inschrijving. Voor dit object is een digitale dataroom ingericht. Voor toegang kunt u mailen naar Aan de hand van deze verkoopinformatie nodigen wij u uit om een bieding uit te brengen.

Object
De Klompenfabriek is een kleinschalig creatief bedrijfsverzamelgebouw waar ondernemers in een creatieve en historische setting kantoor kunnen houden. Huurders kunnen hier terecht vanaf 1 vaste werkplek tot een eigen kantoorruimte. De geschiedenis van het gebouw gaat verder terug in de tijd. Meer dan een eeuw geleden bouwde het Utrechtse Bredero op deze plek een stoomhoutzagerij. Na de sluiting van de zagerij werd het gebouw gebruikt voor de verkoop van klompen. Na jaren van verval is dit industriële erfgoed door de huidige eigenaar hersteld en gerenoveerd tot wat de klompenfabriek vandaag is. Kenmerkend voor het gebouw is de schoorsteen. Als kroon op haar werk zal de huidige eigenaar de schoorsteen herstellen tot haar originele formaat. Aan de binnenzijde vallen de authentieke en industriële details die samen gaan met de modernere elementen. Door de sheddaken hebben alle ruimten een goede lichtinval. Daarbij beschikt het gebouw over een dakterras en een pleintje. Meer informatie over het werkconcept treft u op
Het totale gebouw heeft een metrage van ca. 619 m² BVO. De oppervlakte van het gebouw is als volgt ingedeeld:

- Begane grond: ca. 330,3 m² BVO;
- Eerste verdieping: ca. 237,7 m² BVO;
- Tweede verdieping: ca. 51,00 m² BVO.

Bruto inhoud: 2.554,50 m³

Roerende zaken
In de dataroom treft u de lijst met roerende zaken.

Omgeving
De Weerdsingel W.Z. is onderdeel van het historische grachtenstelsel van Utrecht. Deze singel wordt gekenmerkt door haar historische gebouwen en is gelegen aan de rand van het centrum van Utrecht. Door haar ligging is het Centraal Station eenvoudig bereikbaar en liggen alle voorzieningen die Utrecht te bieden heeft op loopafstand.

Bereikbaarheid
Per auto
Doordat Utrecht zeer centraal is gelegen kan de stad goed worden bereikt met de auto. Vanaf de Weerdsingel bent u binnen enkele autominuten op de A2, A12, A27 en A28.

Openbaar vervoer
Op een kleine loopafstand vertrekken verschillende bussen in de richting van Utrecht CS, Zuilen en Overvecht.

Parkeren
In de omgeving zijn diverse betaalde parkeermogelijkheden.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Lauwerecht
Sectie: C
Nummer: 8968
Grootte: 466 m²

Huurgegevens
Het object is verhuurd aan diverse kantoorgebruikers. De jaarlijkse huurstroom bedraagt € 105.468,-, vrij van BTW, inclusief servicekosten. Alle huurovereenkomsten treft u in de digitale dataroom.

Eigenaarslasten
De zakelijke lasten kunt u terugvinden in de digitale dataroom.

Verkoop bij inschrijving
Het object wordt door middel van een inschrijving verkocht. Zie voor aanvullende informatie over de inschrijvingsprocedure en voorwaarden de dataroom.

Kijkdagen
Wij nodigen u uit om op de volgende momenten de Weerdsingel W.Z. 33A te bekijken:

- Woensdag 8 juni tussen 09:30 uur en 11:30 uur;
- Maandag 20 juni tussen 15:00 uur en 17:00 uur;
- Donderdag 30 juni tussen 13:00 uur en 15:00 uur.

Inschrijvingstermijn
De inschrijving sluit op 14 juli om 14:00 uur.
Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Kienhuis Hoving Advocaten en Notarissen, gevestigd te Utrecht aan de Koningslaan 62 kunnen in behandeling worden genomen. Biedingen welke niet aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoen, worden niet in behandeling genomen.

Voorwaarden bieding
De inschrijvingsvoorwaarden zijn opgesteld door Kienhuis Hoving Advocaten en Notarissen en zijn terug te vinden in de dataroom.

Bodem
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de milieukundige toestand van het verkochte. Verontreinigingsrisico van de bijbehorende grond en grondwater komen voor risico van koper en kan nimmer aanleiding geven tot ontbinding van de koopovereenkomst en de overeenkomst van levering van de grond, schadevergoeding of verrekening. In de dataroom treft u verdere informatie inzake de bodem.

Asbest
Er is geen verkennend asbestonderzoek opgenomen in de digitale dataroom.

Energielabel
Het object betreft een gemeentelijk monument, een energielabel is daarom niet van toepassing.

Oplevering
Het object wordt expliciet in huidige en verhuurde staat, ‘as is where is’ verkocht en geleverd, zoals partijen genoegzaam bekend, zodat ze daar geen nadere omschrijving van verlangen.

Erfdienstbaarheden, bijzondere lasten e.d.
Koper aanvaardt uitdrukkelijk alle dienende erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, blijkend en/of voortvloeiend uit de laatste en voorgaande akte(n) van levering en/of van vestiging van het recht van erfpacht en/of opstal en/of afzonderlijke akte(n). Tevens aanvaardt de koper alle bijzondere lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die aan hem bekend zijn of bekend hadden kunnen zijn uit eigen onderzoek voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van hem verlangd mag worden.

Onderzoekplicht koper
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring of andere onderzoeken te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het onderhoud. Koper dient zichzelf er van te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken op eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.

Bestemming
Ter plaatse van de Weerdsingel W.Z. 33A is de beheersverordening Pijlsweerd, Tuinwijk, Tuindorp Oost e.o. van kracht
(vastgesteld 30-11-2017).

Derhalve is de laatste formele bestemming, conform de aanwezige 'Verklaring Bestemming en Gebruik', van toepassing. Deze luidt:
- Bedrijf t/m categorie B1 (Lijst van Bedrijven functiemenging).

Zekerheidsstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 5 werkdagen na het besluit tot gunning aan koper is medegedeeld.

Dataroom en documenten
Ten behoeve van het due diligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen via e-mail In de dataroom kunt u alle beschikbare informatie van het object vinden.

Projectnotaris
Kienhuis Hoving Advocaten & Notarissen
mr. E.R. Schaefers
Koningslaan 62
3583 GP te Utrecht
088 - 480 41 50

Bijzonderheden
Alle onderhandelingen en/of overeenstemmingen geschieden onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.
Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
1 juni 2022
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
619 m²
Perceel
466 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.