• Verkocht

Kromme Nieuwegracht 62 3512 HL Utrecht

Prijs n.o.t.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
6 mei 2022
Verkoopdatum
4 juni 2022
Looptijd
4 weken

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING KROMME NIEUWEGRACHT 62 TE UTRECHT
Bijzonder kerkgebouw met bouwvergunning voor een medische praktijkruimte en 9 appartementen

Dit voormalig kerkgebouw uit 1863 ligt aan één van de mooiste grachten in hartje Utrecht, de Kromme Nieuwegracht. Het pand toont een verscheidenheid aan stijlkenmerken, opvallend is de hoekige, byzantijnse toren.

Het pand, gebouwd door de remonstranten, is lang gebruikt door het Apostolisch Genootschap. De kerk staat op de plaats waar vroeger de kapel van Hiëronymus stond. Op deze plek is ooit de Latijnse School opgericht en is lange tijd wetenschappelijk onderricht gegeven. Uiteindelijk is daaruit de Universiteit van Utrecht voortgekomen.

Het interieur biedt een aangename en heldere ruimte die voor talrijke doeleinden benut kan worden. Tijdens de Utrechtse festivals is het pand regelmatig in gebruik voor concerten en voorstellingen.
De Ottone kerk is verder uitstekend geschikt voor grotere bijeenkomsten en evenementen zoals bruiloften, promoties, personeelsfeesten en congressen. In de Ottone kerk werden tot 600 gasten ontvangen. Voor congressen werd er plaats geboden aan 275 gasten.

Er is daarnaast een vergunning verleend door de gemeente Utrecht voor de ontwikkeling van een 9 tal appartementen en een praktijkruimte op de begane grond.

Oppervlakte
De kerk heeft een totaal bruto vloeroppervlak van circa 1.155 m², een netto vloeroppervlak van ca. 854 m² en heeft de volgende indeling:
Ruimte m² BVO m² VVO
Kelder 152,90 m² 95,56 m²
begane grond 575,70 m² 465,54 m²
1e verdieping 321,80 m² 236,30 m²
2e verdieping 104,50 m² 56,10 m²
Totaal 1.154,9 m² 853,50 m²

Metrage conform NEN2580 meetrapport.

Kijkdagen
Dinsdag 17 mei 2022 en donderdag 19 mei 2022.

Inschrijvingstermijn
De inschrijving sluit op maandag 30 mei 2022, 17:00 uur. Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Waltmann Bedrijfshuisvesting Utrecht via kunnen in behandeling worden genomen.

Voorwaarden
De inschrijvingsvoorwaarden zijn als bijlage bij deze informatie gevoegd.

Bieden vanaf € 2.850.000,- kosten koper.

BTW en overdrachtsbelasting
Op de verkoop is BTW niet van toepassing. Koper betaalt bij overdracht in beginsel 8% overdrachtsbelasting en de kosten van de notariële akte.

Zekerstelling
Er zal door koper een waarborgsom gestort worden ter grootte van 10% van de koopsom.

Parkeren
Betaald parkeren langs de openbare weg.

Bestemming
Van toepassing is het bestemmingsplan “Binnenstad”, artikel 11 “Gemengd-3” met de aanwijzing “horeca in de categorie d2 tot en met d1.

De voor 'Gemengd-3' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- maatschappelijke voorzieningen, met daaraan ondergeschikt additionele horeca (voorzieningen inzake welzijn, volksgezondheid, religie, sport, onderwijs, openbare diensten, openbare orde en veiligheid en daarmee gelijk te stellen sectoren)
- zakelijke dienstverlening (het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen, waaronder congres- en vergader-accommodatie)
- bedrijven, die in de van deze regels deel uitmakende bijlage Lijst van Bedrijfsactiviteiten zijn aangeduid als categorie A, B1 en B2, per geval en plaats bezien naar hun gevolgen voor de omgeving redelijkerwijs als zodanig kunnen worden aangemerkt (enkel voor begane grond en kelders)
- ateliers (enkel voor begane grond en kelders)
- wonen

Horeca vallend onder categorie D2 en D1: Restaurant, bistro, crêperie, Lunchroom, konditorei, koffie-/theehuis, ijssalon.

Koper dient zich ervan te vergewissen dat het gehuurde de eigenschappen bezit, benodigd voor het door hem beoogde gebruik en dat het beoogde gebruik past binnen het vigerende bestemmingplan.

Een bestemming kan aan verandering onderhevig zijn. Raadpleeg derhalve voor de actuele gegevens de website ruimtelijkeplannen.nl, de website van de betreffende gemeente of neem contact op met ons kantoor.

Bouwvergunning
Er is een onherroepelijke bouwvergunning afgegeven door gemeente Utrecht voor de bouw van 9 appartementen en een medische praktijk in de kerk.

Monumentenstatus
Het kerkgebouw bevindt zich binnen het rijksbeschermd stadsgezicht binnenstad en is integraal beschermd als gemeentelijk monument onder nummer 3441327.

Energielabel
Niet van toepassing door de monumentale status.

Asbest
Er is een asbestinventarisatie conform SC-540, Type A, opgesteld door Hofstede cs Milieuadviseurs van d.d. 14 december 2020, met rapportnummer vof.utt.20348.r02. Voor de conclusie verwijzen wij naar het in deze projectinformatie opgenomen blad 13 van dit onderzoek (samenvatting en conclusies).Het volledig rapport is via ons kantoor verkrijgbaar.

Huurinkomsten zendmasten op jaarbasis
De huurinkomsten van de telecom zendmasten zijn op jaarbasis € 25.833,76 ex btw.

Aanvaarding
Per direct doch uiterlijk 19 juni 2022.

As is where is
Het object zal "as is, where is" worden verkocht. Derhalve zonder enige verklaring of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieutechnische of fiscale aspecten en zonder garanties over de afwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen.

Bijzonderheden
De verkoop geschiedt onder het voorbehoud van gunning door eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
6 mei 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Religieuze instelling
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte, horeca en kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1863

Oppervlakten

Oppervlakte
854 m²
Perceel
565 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.