van Houten Industriepark 25 1381 MZ Weesp

€ 125 /m²/jaar

Omschrijving

Op het bedrijventerrein Van Houten Industriepark komt een zeer representatieve kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar. Het kantoorgebouw is uitermate geschikt voor zowel single- als multi tenant en is hoogwaardig afgewerkt, heeft een moderne uitstraling en beschikt over een ruim eigen parkeerterrein.

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen op het bedrijventerrein Van Houten Industriepark en op loopafstand van het centrum van Weesp. Er zijn goede ontsluitingen naar de Rijkswegen A9 en A1. De Prinses Irenelaan geeft aansluiting op Provincialeweg N236 (Amsterdam/Hilversum).

Het NS-station van Weesp is op 15 minuten loopafstand gelegen, de bushalte ligt op 200 meter afstand. Hiervandaan is er een uitstekende verbinding naar onder andere Amsterdam Centraal Station, Amsterdam WTC/Schiphol, Almere en Amersfoort.

Aansluiting bij Amsterdam:
De gemeenteraden van Amsterdam en Weesp willen samen één gemeente vormen. Daarmee zal Weesp onderdeel worden van de gemeente Amsterdam. Door aansluiting bij Amsterdam, kan Weesp profiteren van de schaalvoordelen van een grote gemeente, echter zal Weesp wel zijn eigen identiteit behouden. Weesp is volop in ontwikkeling!

Beschikbaarheid:
Voor de verhuur is het volledige kantoorgebouw beschikbaar, zijnde circa 2.984 m² kantoorruimte. Deze ruimte is verdeeld over vijf bouwlagen. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 1.500 m². Het metrage is als volgt onderverdeeld:

Begane grond | 497 m²
1ste verdieping | 640 m²
2de verdieping | 663 m²
3de verdieping | 613 m²
4de verdieping | 571 m²

Opleveringsniveau:
Het gehuurde wordt in hoogwaardige staat opgeleverd inclusief de navolgende voorzieningen:
- ruime entree met open uitstraling;
- trappenhuizen;
- verwarming middels radiatoren;
- systeemplafond met verlichtingsarmaturen*;
- huidige vloerbedekking (deels)*;
- glazen scheidingswanden;
- te openen ramen;
- mechanische ventilatie met topkoeling;
- BMC (brandmeldinstallatie);
- keuken voorzien van apparatuur*;
- pantry per verdieping*;
- toiletgroep per verdieping;
- dubbele liftinstallatie;
- eigen parkeerterrein met slagboom;
- fietsenstalling.

De in dit artikel aangeduide voorzieningen met een * worden om niet beschikbaar gesteld. Verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid of verantwoording ten aanzien van deze zaken of voorzieningen. De kosten van onderhoud, herstel, vervanging of vernieuwing van deze zaken en/of voorzieningen komen geheel voor rekening van huurder.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 125,- per m² per jaar, exclusief BTW per kwartaal te voldoen.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen op basis van een voorschot bedrag € 35,- per m² per jaar exclusief BTW, inhoudende de navolgende door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:

- levering gas, water en elektra en het vastrecht dienaangaande;
- onderhoud buitenterrein;
- onderhoud liftinstallatie;
- glasbewassing buitenzijde;
- onderhoud installaties;
- onderhoud zonwering;
- vuilafvoer;
- bijdrage M7 klussenbus;
- administratiekosten ad 5%.

Parkeergelegenheid:
Er kan uitstekend geparkeerd worden op het voorgelegen terrein, hier is ruimte voor 52 auto’s welke middels een slagboom toegankelijk zijn. De huurprijs bedraagt € 500,- per parkeerplaats per jaar exclusief BTW.

Huurtermijn:
Uitgangspunt 5 jaar, in overleg zijn afwijkende termijnen bespreekbaar.

Zekerheidsstelling:
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting, vermeerderd met de kosten voor parkeren, de servicekosten en de verschuldigde BTW over dit bedrag.

Huurprijsindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal géén daling ondergaan.

Huurovereenkomst:
De op te stellen huurovereenkomst is het standaardmodel van de verhuurder welke is gebaseerd op de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met de bijbehorende algemene bepalingen.

BTW-bepaling:
Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria
welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig
gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

Onder- / overmaat metrage:
Van het gebouw is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Echter, afwijkingen of interpretatieverschillen vormen geen aanleiding tot verrekening.

Energielabel:
Het huidige energielabel van het object is E. Verhuurder heeft voornemens om dit te verbeteren, onder andere zal er LED verlichting worden aangebracht.

Verhuurder is bekend met de regeling in het Bouwbesluit 2012 (als gewijzigd in oktober 2018) op grond waarvan kantoorgebouwen of gebouwen waarvan een kantoorgebouw deel uitmaakt meer dan 100 m² kantoor- en nevenfuncties heeft, uiterlijk op 1 januari 2023 minimaal moeten beschikken over een energie-index van 1,3 of beter.

Gunning:
De verhuurder / eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Collegiale samenwerking:
Deze verhuur voeren wij in collegiale samenwerking uit met P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 125 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
10 september 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1994

Oppervlakten

Oppervlakte
2.984 m² (in units vanaf 1.500 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
E

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied en bedrijventerrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.