Vijzelmolenlaan 8 A en B 3447 GX Woerden

€ 1.950.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP Verhuurde kantoorruimten
Vijzelmolenlaan 8A en/of 8B 3449 HX WOERDEN

Twee geschakelde en volledig verhuurde kantoorgebouwen gelegen op het bedrijventerrein “Middelland-Zuid” (bouwjaar 1996-1997). In 2006 is Vijzelmolenlaan 8A heringericht. Vanaf de Rijksweg A12 zijn de objecten binnen enkele autominuten bereikbaar. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is, door de aanwezigheid van het NS-station Woerden, eveneens uitstekend. Tevens is de bushalte op de hoek van de straat gelegen en deze onderhoudt tweemaal per uur rechtstreekse verbindingen met het NS-Station Woerden.

De bebouwde oppervlakte van 8A en 8B bedraagt ieder circa 15 x 22 m bvo. Bij 8B komt daar het glazen
koppelstuk van circa 50 m² bvo bij. 8A bestaat uit 2 bouwlagen, 8B bestaat uit 4 bouwlagen. Op basis van
NEN2580 resulteert dit in totaal ca. 546 m² en ca. 1.058 m² verhuurbare vloeroppervlakte kantoor, als volgt
verdeeld:

Vijzelmolenlaan 8A
• circa 277 m² kantoorruimte op de begane grond
• circa 269 m² kantoorruimte op de verdieping

Vijzelmolenlaan 8B
• circa 311 m² kantoorruimte op de begane grond
• circa 3 x 264 m² kantoorruimte op de 3 verdiepingingen.

Voorzieningen kantoorruimten

• systeemplafonds met inbouw TL-verlichtingsarmaturen en spots;
• scheidingswanden;
• kabelgoten voorzien van wcd’s en huidige databekabeling;
• centraal verlichtingsbedieningspaneel;
• zelfstandige cv-installatie met radiatoren v.v. thermostaatventielen;
• zelfstandige brandmeldinstallatie en brandblusmiddelen;
• zelfstandige internetaansluiting en patchkast;
• twee gescheiden toiletten per bouwlaag, pantry;
• noodtrappenhuis.

Specifieke vooorzieningen 8A
• individueel bedienbare airco-units (Mitsubishi);
• huidige inbouwkasten;
• huidige patchkast.

Specifieke vooorzieningen 8B
• mechanische ventilatie en luchtbehandeling met topkoeling (gereviseerd in 2018), bovenverdieping v.v.
individueel bedienbare airco-units (Daikin en Mitsubishi);
• diverse kamers v.v. keyaccess;
• 8 persoons lift (recent gerenoveerd);
• kantine voorzien van een vouwwand en pantry;
• fietsenstalling.

Algemene informatie object

Bouwaard
De objecten staan op een betonfundering op palen. De buitenzijde kenmerkt zich door het gebruik van diverse materialen: sinusplaten, bakstenen en glas. Het metselwerk is in spouw opgetrokken met kalkzandsteen binnenwanden (deels dragend) v.v. spuitwerk. Er zijn glazen bouwstenen als inpandige scheidingswand tussen Vijzelmolenlaan 8A en 8B. Het dak is van beton v.v. bitumen en grind. De vloer-belastingen bedragen tenminste 250 kg/m² en er is sprake van kanaalplaat-verdiepingsvloeren. Er zijn geen isolatiewaarden van vloeren, gevels en dak beschikbaar. De panden zijn gebouwd met onderhoudsarme materialen.

Op de begane grond van beide gebouwen bevindt zich een nette entree met entreebalie. Aan de achterzijde van de entreebalies grenst de gang met spreek- en vergaderruimte en kantoorruimten.

Via een hardhouten trap komt men op de verdiepingen. In Vijzelmolenlaan 8B bevindt zich tevens een personenlift. Op elke bouwlaag zijn gescheiden dames- en herentoilet aanwezig. De verdieping kenmerkt zich door de diagonaal geplaatste galerij. De galerij geeft toegang tot de kantoorruimten aan de achter-zijde van het gebouw. De achterzijde is voorzien van aluminium kozijnen v.v. dubbel glas per 1,8 m stramien en diverse te openen draai-/kiepramen. De kamerscheidende wanden bestaan uit metalstud- en systeemscheidingswanden. De plafondhoogtes bedragen 2,5 m.

Installaties
Vijzelmolenlaan 8A en 8B zijn ieder voorzien van zelfstandige nutsaansluitingen en zijn volledig zelfstandig. Bij alle installaties bevinden zich logboeken.

Ten behoeve van de E-installatie is Vijzelmolenlaan 8A voorzien van een hoofdmeterkast met elektra-voorziening bestaande uit 3 maal 25 ampère aangesloten vermogen. Er zijn in de hoofdmeterkast 3 schroefzekeringen van 63 ampère aanwezig en 13 groepenautomaten van 16 ampère. Op de verdieping is een onderverdeelkast met 12 groepenautomaten van 16 ampère en 1 schroefzekering van 16 ampère aanwezig.
De W-installaties in Vijzelmolenlaan 8A betreffen een ruimte met cv-installatie op de verdieping v.v. 2 Remeha Calenta ketels t.b.v. de radiatoren met thermostaatkranen in vrijwel alle ruimten. De kantoren zijn voorzien van individueel bedienbare airco-units (Mitsubishi). In diverse ruimten bevindt zich mechanische luchtafzuiging.

Er zijn een internetaansluiting en eenvoudige serverkast aanwezig. Er bevinden zich een brandmeld-installatie met automatische- en handmelders, brandblusmiddelen en inbraakalarm in het gebouw.

Vijzelmolenlaan 8B beschikt eveneens over een cv-ruimte, v.v. een Remeha Quinta Pro 45 en een Pro 65 ketel uit 2011. Er heeft recent een SCIOS-keuring plaatsgevonden welke geldig is tot 26-11-2024. Er bevindt zich een airconditioning-warmtepompsysteem met een vermogen van 16 kW in het gehele pand. Deze is eind februari 2020 gekeurd.
De E-installatie in de Vijzelmolenlaan 8A bestaat uit een hoofdmeterkast met schroefzekeringen t.b.v. krachtstroom, 3-fasenaansluitingen en gewone groepenautomaten. Op de verdieping is een elektra onderverdeelkast aanwezig.

Terreinvoorzieningen
Klinkerbestrating, terras aan achterzijde bij 8A en groenvoorzieningen aan de zij- en achterzijden van de gebouwen. Parkeergelegenheid op eigen terrein (12 stuks bij 8A en 26 stuks bij 8B).

Kadastrale gegevens
De objecten zijn kadastraal geregistreerd als gemeente Woerden, sectie A, nummer 8475, grootte 997 m² (Vijzelmolenlaan 8A) en nummers 5492 en 8476, grootte 1.340 m² en 21 m² (Vijzelmolenlaan 8B).

Er zijn 2 verschillende eigenaars. Beide panden zijn fysiek gesplitst, waarbij later nog een klein stuk kavel verkocht is om de vluchtweg van 8A logisch te houden.

Bij de objecten is als publiekrechtelijke beperking de huisvestingsverordening en het splitsingsvergunningstelsel van de gemeente Woerden per 19-12-2012 en de Huisvestingswet 2014 vermeld.

In beide titels van aankomst (laatste leveringsaktes) is o.a. opgenomen dat het koper en diens rechtsopvolgers verboden is om het object te gebruiken voor detailhandel of opslag van gerede en ongerede zaken.

Bestemming
Conform het bestemmingsplan Middelland en Honthorst (vastgesteld op 27 juni 2013) hebben de locaties de bestemming “Gemengd” met functie aanduiding kantoor en dubbelbestemming “waarde-archeologie-4”. Er is maximaal 40% van de kavel bebouwbaar en er geldt een bouwvlak. De maximale bouwhoogte bedraagt 18 m. De gronden zijn bestemd voor: kantoren, bedrijven tot en met milieu-categorie 2, productiegebonden detailhandel, overheids-, medische-, onderwijs-, sociaalculturele-, levensbeschouwelijke- en vergelijkbare maatschappelijke voorzieningen, kinderdagverblijven, kinderopvang, sport en recreatie, cultuur en ontspanning.

Milieuonderzoeken
Via de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) wordt melding gemaakt van een grootschalig oriënterend onderzoek met hypothese onverdacht. Bij het bodemloket zijn geen gegevens bekend geworden die duiden op de aanwezigheid van bodem- en/of asbestverontreiniging.

Kerngegevens huurovereenkomsten
De huurovereenkomst voor Vijzelmolenlaan 8A loopt tot 1 september 2024 met wederzijdse verlengingsmogelijkheden van telkens 5 jaar. Er vindt jaarlijkse indexering van de huur plaats. Er is een waarborgsom ter grootte van drie maanden huur inclusief BTW gestort en er is een proces verbaal van oplevering bij aanvang huur opgesteld.
Vijzelmolenlaan 8B is verhuurd tot 1-11-2023 met wederzijdse verlengingsmogelijkheden van telkens 5 jaar. De actuele huur wordt gedurende de eerste huurperiode niet geïndexeerd. Er is geen waarborgsom of bankgarantie en er is geen opleveringsrapport omdat het object zonder gebreken is opgeleverd.

De actueel betaalde jaarhuur bedraagt totaal € 146.648,- te vermeerderen met BTW.
Beide huurders zijn zelfstandig contractant van de nutsbedrijven.

Bijzonderheden
De actuele markthuurwaarde van Vijzelmolenlaan 8B ligt op circa € 120.000/jaar o.b.v. € 105-110 per m² per jaar plus € 250 per parkeerplaats.

Op de kavel van Vijzelmolenlaan 8A is nog tenminste circa 275 m² bvo bij te bouwen middels uitbreiding van de footprint en toevoegen van 2 bouwlagen.

Voorwaarden en condities

Koopsom
€ 1.950.000,- kosten koper, te vermeerderen met BTW, onder te verdelen in circa € 750.000,- voor Vijzelmolenlaan 8A en circa € 1.200.000,- voor Vijzelmolenlaan 8B.

Heeft u naar aanleiding van deze brochure vragen of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging, dan kunt u contact opnemen met IJsselstreek Zakelijk.
E-mail:
Tel: 088 makelaar (088 6253522)

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.950.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 750.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997

Oppervlakten

Oppervlakte
1.604 m² (in units vanaf 546 m²)
Perceel
997 m² (in units vanaf 546 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 146.650 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
2 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vijzelmolenlaan 8 A en B

€ 1.950.000 k.k.