Westzijde 81 1506 ED Zaandam

€ 1.495.000 k.k.

Omschrijving

Te koop
Zeer representatieve monumentale (kantoor-)villa, in het centrum van Zaandam. Het pand staat op een ruim perceel van 515 m2. Deze villa is goed onderhouden en het afwerkingsniveau is zeer hoog te noemen. Op dit moment wordt het object gebruikt als kantoorruimte maar daarnaast is het pand ook zeer geschikt als woonhuis.

De villa beschikt over een rijke historie en zeer veel bijzondere originele details. Het is gebouwd in 1862 in Neo classicistische stijl naar ontwerp van de Zaanse gemeentearchitect J.J. Immink.

De eerste steen werd gelegd op 17 mei 1862 op een ledig erf in de Molenbuurt vooraan op het Stuurmanspad. Op 23 maart 1878 is de woning verkocht aan de toenmalige burgemeester van Zaandam de heer H.J. Versteeg. In 1994 liet de heer Versteeg een uitbreiding bouwen met daarin opgenomen een raadskamer. In 1910 is het pand verkocht aan huisarts de heer A.M. Pelt. Vervolgens is het pand nog door 2 huisartsen bewoond geweest totdat in 2006 de huidige eigenaren, na een volledige renovatie er een werkfunctie aan hebben gegeven.

In 2006 heeft er een complete renovatie plaatsgevonden waarbij al de originele monumentale stijlelementen zijn teruggebracht alsmede de volledige fundering is hersteld. Verder zijn toe ook alle gas-, water-, elektra-, data- en riool-leidingen volledig vervangen cq toegevoegd en is er naast een volledige nieuwe verwarmingsinstallatie, een brandmeldinstallatie en alarminstallatie tevens een volledig airco systeem toegevoegd aan het pand.

Locatie en bereikbaarheid
De Westzijde is makkelijk te bereiken met de auto via de A7/A8 en de provinciale wegen door Zaandam. Door de ligging in het centrum is de Westzijde ook goed te bereiken per openbaar vervoer.

Oppervlakte
Ca. 430 m2, 4 etages.

Parkeren
Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, alsmede voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de omgeving.

Indeling
Parterre: voortuin, entree, zeer royale ontvangstruimte met trapopgang naar de verdieping, stijlvolle sanitaire voorzieningen, 3 kantoorkamers, moderne keuken met inbouwapparatuur en zicht op de fraai aangelegde tuin;
1e verdieping: overloop, 3 ruime kantoorkamers;
2e verdieping: overloop, 4 kantoorkamers, archiefruimte;
3e verdieping: ruime zolderverdieping met veel bergruimte.

Bijzonderheden:
-Rijksmonument in centrum van Zaandam;
-Parkeren op eigen terrein;
-Royale fraai aangelegde tuin.

Bouwjaar
Ca. 1862.

Kadaster
Gemeente: Zaandam
Sectie: H
Nummer: 4237
Groot: 515 m2; omvattende eigen grond

Aanvaarding
In overleg.

Vraagprijs
€ 1.495.000,- k.k.

Kosten koper
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (8% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

Zekerheidsstelling
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Voorwaarden
Alle door Kuijs Reinder Kakes en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.495.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1862

Oppervlakten

Oppervlakte
430 m²
Perceel
515 m² (in units vanaf 430 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Voorlopig energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Westzijde 81

€ 1.495.000 k.k.