Werner von Siemensstraat 1 2712 PN Zoetermeer

€ 115 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen:
Dutch Tech Campus is dé hotspot voor smart mobility, ICT en e-health & care. De DTC is een campus waar technologie en ondernemen bij elkaar komen en waar diverse nationale en internationale (IT-)bedrijven, waaronder Siemens Mobility, Topcon, ATOS medical, WSAudiology, Reconext, Grey Valley en Loyals reeds zijn gevestigd. De campusbedrijven worden daarnaast door de Campus gestimuleerd en gefaciliteerd in het delen van kennis en voorzieningen.

Uw organisatie vestigen op het Dutch Tech campus betekent onder andere werken in het hart van technologie met alle denkbare faciliteiten en services binnen handbereik, samenwerken met de gevestigde (inter)nationale bedrijven met een groot netwerk en veel technologische kennis en gebruik maken van bestaande samenwerkingen met onderwijsinstellingen zoals De Haagse Hogeschool en mboRijnland (met ruim 800 IT-studenten), de gemeente en omliggende metropoolregio. Bovendien is de DTC gelegen op een optimale zichtlocatie en bereikbaarheid langs de A12 en treinstation Lansingerland Zoetmeer. De campus zelf beschikt over uitstekende parkeerfaciliteiten alsmede horeca, vergader- en event faciliteiten.

Naast de bestaande bedrijven faciliteert de campus zowel start-ups als scale-ups op het gebied van Tech.

Dutch Tech Campus is gelegen op het voormalig Siemens complex langs de A12 en bestaat uit een 6-tal solitaire kantoorgebouwen en een 3-tal (logistieke) bedrijfsruimten van in totaal circa 42.000 m². Bovendien staan er diverse logistieke ontwikkelingen op de planning. Het terrein van in totaal circa 130.000 m² wordt daarnaast constant ontwikkeld en getransformeerd, waarbij hoogwaardig materiaal wordt gebruikt en duurzaamheid centraal staat.

Wilt u meer weten over de nieuwste ontwikkelingen of gewoon nieuwsgierig? Bezoek dan vooral en ontmoet de Dutch Tech community, lees over de laatste actualiteiten of verdiep je in de door de campus aangeboden faciliteiten.

In het kort:
- dé hotspot voor smart mobility, ICT en e-health & care;
- werken in het hart van de technologie met alle denkbare faciliteiten en services binnen handbereik;
- diverse nationale en internationale IT-bedrijven als Siemens, Topcon en Reconext die reeds op de campus zijn gevestigd met een internationaal netwerk en technologische kennis;
- optimale zichtlocatie en bereikbaarheid langs de A12 en treinstation Lansingerland Zoetermeer;
- in het hart van de Randstad met uitvalswegen naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam (Schiphol);
- samenwerkingen met de Haagse Hogeschool, mboRijnland, gemeente en metropoolregio;
- circa 42.000 m² kantoorruimte, hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte en circa 36.000 m² ontwikkelpotentie verspreid over een campus van in totaal circa 130.000 m²;
- brasserie, restaurant, vergaderen, evenementen en meer faciliteiten;
- onder andere fiets-, bloemen en taxiservice;
- uitstekende beveiliging in en rondom de campus;
- uitstekende parkeerfaciliteiten;
- full-service verhuurconcept.

Bereikbaarheid:
Per auto
De Dutch Tech Campus is gelegen op een prominente zichtlocatie gelegen direct naast de snelweg A12. De Dutch Tech Campus is daarnaast logistiek gezien uitstekend gelegen tussen diverse grote steden: Den Haag (12 km), Amsterdam (Schiphol 45 km), Rotterdam (Rotterdam Airport 20 km), Utrecht (45 km) en tevens Antwerpen en het Duitse achterland.

Per openbaar vervoer
De Campus is gemakkelijk te bereiken vanaf het onlangs geopende station Lansingerland Zoetermeer. Het station heeft een Park & Ride terrein met ruimte voor circa 700 auto's. Station Lansingerland Zoetermeer is een treinstation op de kruising van de verlengde Oosterheemlijn van RandstadRail en de spoorlijn Gouda - Den Haag op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer.

Door realisatie van het station zijn verschillende transportmogelijkheden (trein, RandstadRail en bus) rechtstreeks verbonden met de campus. De bereikbaarheid van de Dutch Tech Campus is hierdoor uitstekend.

Parkeren:
Voldoende parkeergelegenheid op de Dutch Tech Campus verdeeld over diverse parkeerfaciliteiten. Onderdeel van de constante ontwikkeling is de herinrichting van het parkeerterrein en de brasserie begin 2021. Tevens is het parkeerterrein uitgebreid met 185 parkeerplaatsen, waaronder ook parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische auto's. Het parkeerterrein heeft 328 parkeerplaatsen voor zowel bezoekers als werkenden en is toegankelijk middels nummerbord herkenning.

Oppervlakte:
Dutch Campus biedt een grote diversiteit aan te huren volumes. Huren kan al vanaf circa 250 m² tot en met circa 6.000 m².

Beschikbaarheid:
In overleg.

Opleveringsniveau:
Het opleveringsniveau van de kantoorruimtes wordt aangepast aan de specifieke wensen van de huurder, maar wordt in ieder geval voorzien van:
- sanitaire voorzieningen per verdieping;
- pantry voorzieningen per verdieping;
- net plafond (industrieel dan wel systeemplafond met ingebouwde Ledverlichting);
- afgewerkte wanden;
- voldoende verwarming en koeling;
- COVID-proof ventilatie.

Huurder kan bijvoorbeeld de vloerbedekkingen en indeling van de kantoorruimtes nader bepalen door gebruik te maken van scheidingswanden (eventueel van glas), waardoor u creatieve concepten kunt creëren die bij uitstek geschikt zijn voor uw bedrijfsprofiel.

Huurprijs:
Kantoorruimte (maatwerkprijs)
Dutch Tech Campus biedt plek voor zowel start-ups tot multinationals die elk eigen specifieke wensen heeft ten aanzien van opleveringsniveau, faciliteiten en voorzieningen. De specifieke eisen kunnen dus per kantoorruimte variëren. Het is daarom al mogelijk om op de Dutch Tech Campus een kantoorruimte te huren vanaf € 115,- per m² exclusief servicekosten en BTW.

Bedrijfsruimte (maatwerkprijs)
Naast kantoorruimte heeft de Dutch Tech Campus voldoende bedrijfsruimte/ werkplaats/ opslagruimte te huur. Huurprijs vanaf € 65,- per m² exclusief servicekosten en BTW.

Parkeerplaats
Dutch Tech Campus biedt voldoende parkeerfaciliteiten op haar terrein. Parkeren kan al vanaf € 350,- per parkeerplaats per jaar exclusief BTW.

Service en diensten:
Dutch Tech Campus biedt een full-service verhuurconcept, dit betekent dat de volgende services opgenomen worden in de te sluiten huurovereenkomst onder servicekosten:
- voorschot nutsvoorzieningen;
- campus management;
- gladheidsbestrijding;
- bemande receptie/hostess;
- bemande brasserie;
- bemand restaurant;
- beveiliging en veiligheid (gebouwen & terrein);
- facilitaire dienstverlening;
- logistieke diensten;
- technisch onderhoud van gebouwen;
- onderhoud van landschapsarchitectuur en infrastructuur;
- milieuvergunning;
- afvalverwerking;
- schoonmaak algemene ruimten;
- toegangscontrole (24/7);
- hoogwaardige ICT-voorzieningen.

Huurtermijn:
5 + 5 jaar.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks “alle huishoudens” (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur te vermeerderen met de wettelijke omzetbelasting en servicekosten.

Huurcontract:
Huurovereenkomst conform het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).

BTW:
Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het huurobject per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW.

Huurder zal op eerste verzoek van verhuurder per ommegaande een onherroepelijke volmacht aan verhuurder en zijn eventuele rechtsopvolger(s) verlenen om mede namens hem een optieverzoek tot belaste verhuur in te dienen. Indien huurder echter niet (meer) voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optieverzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huurder het gehele daardoor financieel te lijden nadeel voor verhuurder aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig de ter zake op te nemen bijzondere bepalingen van de huurovereenkomst.

Energielabel:
Energielabel A.

Bijzonderheden:
Elke transactie behoeft de nadrukkelijke goedkeuring van eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 115 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990

Oppervlakten

Oppervlakte
6.000 m² (in units vanaf 250 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, topkoeling, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A 1,38

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
328 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 350,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

NVM makelaar

Basis Bedrijfshuisvesting Gouda B.V.

Telefonisch bereikbaar tot 17:15
Bel 0182-525700

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Werner von Siemensstraat 1

€ 115 /m²/jaar