‘Video is nu hét belangrijkste middel van een bedrijfsmakelaar’
 

Hier moet een goede vastgoedvideo aan voldoen

Met video maakt u meteen een goede eerste indruk. Creative director en foto- en videograaf Jeffrey Bervoets van Nuvastgoed produceert vastgoedvideo’s voor verschillende bedrijfsmakelaars. Daarvoor zet hij standaard een drone of zelfs een vliegtuig in. ‘Soms is de locatie nog belangrijker dan het object zelf.’

Of het nu een lege bedrijfshal of een kleine winkel gaat: vastgoedvideomaker Jeffrey Bervoets draait er zijn hand niet voor om. De afgelopen jaren heeft hij honderden objectvideo’s geproduceerd. Die maakt hij het liefst kort en krachtig, zodat de kijker snel weet om wat voor soort object het gaat. Maar in deze tijd merkt Bervoets dat steeds meer makelaars liever voor een langere en persoonlijke aanpak kiezen. Zij willen zelf in beeld en de kijker rondleiden. Logisch, wanneer fysiek rondleiden lastiger is vanwege corona.

Sneller contact opnemen met de makelaar

‘Vastgoedmakelaars gebruiken video nu als belangrijkste middel,’ vertelt Bervoets. ‘Daarmee breng je de toegevoegde waarde van een object zo goed en snel mogelijk in beeld. Tegelijkertijd verlaag je zo de drempel voor de geïnteresseerde partij om contact op te nemen met de makelaar.’ Bij een nieuwbouwlocatie of minder fotogeniek object legt Bervoets de focus meer op de locatie en de bereikbaarheid, en brengt hij in beeld waarom dit dé plek is om een bedrijf te vestigen. Bijvoorbeeld omdat er een hotel om de hoek zit of omdat het object aan een belangrijke op- en afrit is gevestigd. In het geval van een object op een bedrijvenpark kan het interessant zijn om de andere bedrijven in beeld te brengen, omdat een potentiële partij zichzelf daarmee kan identificeren. Bervoets: ‘Soms is de locatie zelfs nog belangrijker dan het object zelf.’

Doelgroep definiëren

Voordat Bervoets begint met filmen, maakt hij eerst met zijn opdrachtgever een plan: wie is de potentiële doelgroep? Is het een interessante locatie voor een logistiek bedrijf of voor een kleine ondernemer? En wat ga je in beeld brengen om die potentiële doelgroep te verleiden? In het geval van een winkel in een dorp kijk je naar heel andere zaken: dan brengt hij naast het object ook de directe omgeving in beeld, zoals straten, fietsende of winkelende mensen en een treinstation.

Vrijwel standaard gebruikt de videomaker een drone. ‘Dat zorgt voor het wow-effect dat je aan het begin van de objectvideo wilt. Met een drone trechteren we binnen een paar seconden van een overzichtsshot van de buurt naar het object zelf. Ondanks onze licenties mogen we helaas niet overal vliegen met een drone, dus soms huren we zelfs een klein vliegtuig in om luchtshots te maken.’

‘Een drone zorgt voor het wow-effect dat je aan het begin van de objectvideo wilt’

Over de streep met artist impressions

Vrijwel elk object is geschikt voor een objectvideo, meent Bervoets. Zelfs wanneer een object niet meer in opperbeste staat is of nog gebouwd moet worden, valt er een mouw aan te passen. ‘In dat geval is het verstandig om naast beeld van de omgeving ook gebruik te maken van artist impressions en die te gebruiken in de video. Dat is een goede manier om te laten zien wat mogelijk is en mensen uiteindelijk over de streep te trekken.’ Bervoets zag onlangs zelfs gebeuren dat een opdrachtgever voor een video met artist impressions koos en uiteindelijk het pand nét zoals de artist impressions verbouwde.

Video werkt drempelverlagend

De kosten van een objectvideo lopen uiteen van 500 euro voor een relatief simpele video tot 2000 euro voor een nieuwbouwlocatie inclusief een kavelinpassing en situatietekening. Bervoets: ‘Een goede video betekent dat de klant ziet dat u meegaat met de tijd, maar verlaagt tegelijkertijd ook de drempel om contact met u op te nemen. De potentiële klant heeft al informatie tot zich genomen en is enthousiast. Kwaliteit kost geld, maar door daarvoor te kiezen begeeft u zich als bedrijfsmakelaar wel in een andere league.

Jeffrey Bervoets Jeffrey Bervoets

Drie tips van videomaker Jeffrey Bervoets

  • Begin met het definiëren van de doelgroep. Welke eigenschappen van het object en de omgeving vinden zij belangrijk?
  • Als het object minder fotogeniek is, leg dan meer de focus op de omgeving en breng in beeld waarom dit dé plek is.
  • Video biedt uitkomst om mogelijkheden te tonen die met foto’s lastig in beeld te brengen zijn. Met artist impressions in een video kan u mensen uiteindelijk over de streep trekken.

Uw objectvideo mag gezien worden

Een goede objectpresentatie is belangrijk, maar tijdens de coronacrisis al helemaal. Klanten willen een goed beeld hebben van een object voordat zij gaan bezichtigen. Om u te helpen uw objecten nog beter te presenteren, heeft video een prominentere plek gekregen op de objectpagina. Ontdek hoe u deze verbetering kunt inzetten.