Nieuws

Vijf genomineerden Young Talent Award 2019
 

Wie wordt het nieuwe vastgoedtalent?

De jury van de funda in business/ Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 heeft uit alle voordrachten vijf kandidaten genomineerd die zullen strijden om de titel funda in business / Vastgoedmarkt Young Talent 2019. De winnaar ontvangt een trofee en een opleidingscheque van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Uit de voordrachten door lezers van Vastgoedmarkt zijn de volgende kandidaten geselecteerd:

  • Lieske van Pelt (29), Asset Manager Retail CBRE Global Investors
  • David Menkveld (31), Senior Consultant Corporate Real Estate Solutions Colliers International
  • Lars van Engelen (33), Projectdirecteur Snippe Projecten
  • Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar BPD Europe
  • Sjoerd Groen (30), Partner en Directielid abcnova

Zij zullen de komende maanden met elkaar strijden voor de titel funda in business /Vastgoedmarkt Young Talent 2019. De genomineerden zullen laten zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl (die ook hier op Meer funda in business gepubliceerd zullen worden) en zullen online stemmen verzamelen. Geïnteresseerden kunnen tussen 19 februari en 4 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden via vastgoedmarktyoungtalentaward.nl

Jury

De jury had het dit jaar extra moeilijk door het recordaantal aanmeldingen en vooral de kwaliteit van het aanstormend talent. De jury bestaat uit: Jan Werkman, Commercieel Directeur funda (voorzitter); Peter Helfrich, Senior Managing Director Patrizia Head of North-West Europe; Jessie Wagenaar, Directeur Verkoop en Gebiedsmarketing BPD Ontwikkeling; Tim de Vries, Consultant Office Agency Cushman & Wakefield (winnaar 2018); en Erik Wiegerinck, Senior Redacteur Vastgoedmarkt.

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren in aanloop naar de eerste debatronde tijdens de alumni-avond van de Amsterdam School of Real Estate, op donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Eerste debat

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni-avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30% meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20% mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (die telt voor 30% mee). De stemming op internet weegt voor 20% mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs PROVADA 2019 in de RAI Amsterdam, op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt. In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een cijfer geeft.

De winnaar wordt vervolgens op drie onderdelen bepaald, die elk even zwaar meewegen: het aantal stemmen op de website, de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat en het cijfer voor de blog. Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats bij de stand van funda.