Sneller zoeken op funda in business: 10 tips

 

Zo maakt u slim gebruik van filters en andere zoekhulmiddelen

Een bedrijfspand vinden dat aan al uw wensen voldoet? We helpen u op weg met tien slimme tips om de zoekmachine van funda in business zo effectief mogelijk te gebruiken. Zo vergroot u de kans te vinden waarnaar u zoekt.

Hoe zorgt u ervoor dat u uw ideale bedrijfspand in een handomdraai vindt op funda in business? In de zoekfunctie van de website is een stuk meer mogelijk dan u misschien denkt.

1.Zoek op het juiste type pand

Funda in business biedt een grote variatie bedrijfspanden aan. Van kantoor tot paardenfokkerij en van bedrijfshal tot kerk en ziekenhuis. Tijdens het zoeken kunt u gemakkelijk wisselen tussen verschillende soorten bedrijfspanden. Zoekt u bijvoorbeeld een bijzondere ruimte voor uw atelier, zoals een kerk of een culturele instelling? Verander uw type bedrijfspand linksboven in de zoekresultatenlijst bij het eerste filter en klik opnieuw op zoek.

2. Verfijn uw zoekopdracht met filters

Veel zoekers zijn bang dat ze nét dat ene geweldige pand missen en gebruiken dus zo min mogelijk filters. Dat resulteert helaas wel in een grote lijst zoekresultaten waar u doorheen moet scrollen. Onze tip: zet eerst een aantal filters aan, zoals het aantal vierkante meters, prijs, huur of koop. Staat er geen pand tussen dat aan uw wensen voldoet? Laat de filters een voor een weg.

3. Gebruik een specifiek zoekwoord

Met de functie ‘zoek in omschrijving’, helemaal onderaan de filterlijst, zoekt u op een specifiek woord dat in de omschrijving van de advertentie staat. Handig als u iets zoekt wat buiten de standaardfilters valt, een pand met een grote keuken bijvoorbeeld, of een boerderij die geschikt is om een kinderdagverblijf in te beginnen. Veel zoekers vullen hier woorden in als begane grond, kelder, loods, koelcel en werkplaats.

4. Zoek op meerdere plaatsen tegelijk

In één zoekopdracht kunt u meerdere plaatsen tegelijkertijd invoeren. U typt één plaatsnaam in de zoekbalk, waarna automatisch een plusje verschijnt. Daarmee kunt u nog een naam invoeren. Zo zoekt u op meerdere gemeenten, buurten of postcodes tegelijk. Handig in het geval u nog niet precies weet in welk gebied u uw bedrijfspand zoekt, of als u zich juist op een aantal locaties richt.

Bereken eenvoudig de bereikbaarheid vanuit een woonplaats of openbaar vervoerstation

5. Stel uw wensen in voor de ligging

Voor bedrijfspanden kan locatie een grote rol spelen. Met het filter ‘Ligging’ ziet u of het pand op een bedrijventerrein, kantorenpark of bijvoorbeeld in een winkelcentrum ligt. Bij elk pand kunt u omlaagscrollen naar ‘omgeving’ om de bereikbaarheid vanuit een woonplaats of een openbaar vervoerstation te berekenen. Is bereikbaarheid met de auto vooral belangrijk? Met het filter ‘Parkeerplaatsen’ stelt u in hoeveel parkeerplaatsen u nodig heeft.

6. Bereken hoeveel vierkante meters u nodig hebt

Een van de standaardfilters is het aantal vierkante meters, maar niet alle zoekers hebben duidelijk voor ogen hoe groot hun bedrijfspand moet zijn. Onderaan het filter voor oppervlakte staat een handige tool waarmee u op basis van het aantal personen berekent hoeveel vierkante meter u nodig heeft. Dat vergemakkelijkt het filteren.

7. Sorteer op datum voor het laatste aanbod

Wanneer u een zoekopdracht start, staan de resultaten standaard gesorteerd op relevantie. Dit houdt in dat funda in business op basis van eerdere zoekopdrachten voor u de interessantste bedrijfspanden selecteert. Wilt u liever zien wat het nieuwste aanbod is? Kies dan voor sorteren op datum.

8. Zoek iets boven uw budget

Het loont soms om nét iets boven uw maximale budget te zoeken. Sla deze bedrijfspanden op in uw profiel, zodat u ze direct te zien krijgt zodra ze in prijs zakken. Wie weet zit u straks voor een dubbeltje op de eerste rij.

9. Maak een profiel aan om bedrijfspanden te bewaren

Heeft u een bedrijfspand op het oog? Als u een profiel aanmaakt bij funda in business, kunt u deze gemakkelijk opslaan. Bovendien slaat u met een profiel ook makkelijk uw zoekopdrachten op en wordt u op de hoogte gehouden van nieuw aanbod. Geef bij de instelling van uw profiel aan hoe vaak u een overzicht wilt ontvangen, dan sturen wij u een e-mail. Heeft u al een account bij funda.nl voor de zoektocht naar uw woonhuis? Dan logt u makkelijk in met dezelfde gegevens bij funda in business.

10. Zoek een bedrijfsmakelaar via funda in business

Een bedrijfsmakelaar kan u met zijn specialistische kennis en uitgebreide netwerk goed helpen een bedrijfspand te vinden dat bij uw wensen en toekomstplannen past. Ook bedrijfsmakelaars vindt u eenvoudig via funda in business. Ga naar de homepage en klik onder de zoekbalk op Zoek een bedrijfsmakelaar. Hier vindt u bedrijfsmakelaars op naam en plaats.