Amsterdamseweg 311 1182 HA Amstelveen

€ 77.500 /jr

Omschrijving

Op zoek naar zelfstandige, MULTIFUNCTIONELE bedrijfs-/ praktijkruimte met afgesloten BINNENTERREIN en goede parkeergelegenheid op een unieke, KARAKTERISTIEKE ZICHTLOCATIE in de groene wijk “Patrimonium”?

Nabij de Gouden Bocht van Amstelveen wordt TE HUUR aangeboden de voormalige “Johannes Kapel” met aanbouw, voor- en binnenterrein welke direct is ingesloten door diverse schitterende groenvoorzieningen in Amstelveen, waaronder het naastgelegen ‘Koos Landwehrpark’, het tegenover gelegen heempark ‘De Braak’ en het ‘Dr. J.P. Thijssepark.

Algemeen:
Het object kent diverse indeelvarianten en lijkt, na een verbouwing door huurder, uitermate geschikt voor MAATSCHAPPELIJKE DOELEINDEN, bijvoorbeeld als kinderdagverblijf, educatieve of uitvaartvoorziening, (para)medische ruimte, sportschool en/of nader te bepalen ‘new business’ concepten met eventuele horeca.

De kapel is gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Ingwersen en is een gemeentelijk monument sinds 3 juni 2006. Omstreeks 1975 is de aanbouw gerealiseerd, welke in 2016 verder is gerenoveerd.

Oppervlakte:
Overeenkomstig het NEN 2580 meetcertificaat van het object bedraagt de totale vloeroppervlakte van het object ca. 366,64 m² BVO / ca. 329,54 m² VVO en heeft de binnentuin een afmeting van ca. 41,36 m².

Daarnaast is er direct voor en naast het object een eigen, eventueel af te sluiten buitenterrein, ideaal als terras, parkeer- of speelterrein ter grootte van ca. 250 m². De totale oppervlakte van het perceel bedraagt ca. 689 m².

Voorzieningen/ installaties:
Het object wordt in de huidige staat, als casco bedrijfs-/ praktijkruimte, verhuurd met het bestaande inbouwpakket en voorzieningen/installaties welke om niet ter beschikking worden gesteld.

De kapel is traditioneel gebouwd met veel glas in lood beglazing en originele stijlkenmerken waaronder het orgel en de kerkklok. Achter de kapel bevindt zich momenteel een (spoel)keuken met o.a. fornuis en boiler.

De uitbouw is momenteel in gebruik als fysiotherapiepraktijk en ondermeer voorzien van een wachtruimte, keuken met vaatwasser, CV-installatie met radiatoren, tussenmeters, airconditioning, dubbele toiletruimte en 4 grote praktijkkamers.

Bestemming:
Op basis van het vigerende bestemmingsplan ‘Amstelveen Noord West 2020’ (23 september 2020) kent het object de enkelbestemming ‘Gemengd’ met een functieaanduiding ‘cultuur en ontspanning’, alsmede ‘horeca tot en met categorie 2’. Voor meer informatie, zie de brochure en voor actuele informatie, een uitgebreide bestemmingsomschrijving en het nagaan of het object voor huurder geschikt is qua bestemming, verwijzen wij u naar de gemeente Amstelveen, afdeling Ruimtelijke Ordening.

Bereikbaarheid:
Het object ligt nabij het Amsterdamse Bos en op ca. 5 minuten fietsen van het Stadshart Amstelveen en op ca. 8 minuten fietsen van de Zuidas.

Komt u met de auto?
Het object is uitstekend bereikbaar door de ligging aan de Amsterdamseweg (s108), nabij de A10 (afslag 8 Amsterdam Oud Zuid) en A9 (afslag 5, Amstelveen) en is direct verbonden met de Rijkswegen A2, A4 en A10 in de richting van Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem.

Komt u met het OV?
Bus: goed bereikbaar met o.a. buslijn 174 en 348. Bushaltes “Graaf Florislaan” en “Prins Berhardlaan” liggen op loopafstand van het gebouw.

Parkeergelegenheid:
Aan de voorzijde van het object is de mogelijkheid tot creëren van ca. 4 parkeerplaatsen, alsmede een fietsenstalling. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid in de omgeving, op de openbare weg.

Huurtermijn:
In overleg, uitgangspunt 5 tot 10 jaar.

Opzegtermijn:
Wederzijds, met inachtneming van een termijn van 12 maanden.

Contract:
Verhuurders model op basis van de standaard overeenkomst met bijbehorende algemene bepalingen zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (model 2015) aangevuld met het recht om bepalingen en bijzondere voorwaarden te kunnen wijzigen of toe te voegen.

Huurprijsindexering:
De huurprijs zal jaarlijks worden geïndexeerd. Wijziging van de huurprijs vindt plaats op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau van de Statistiek.

Bankgarantie/waarborgsom:
Huurder zal uiterlijk per datum sleuteloverdracht c.q. huuringangsdatum een bankgarantie conform standaard model ROZ stellen, dan wel een waarborgsom voldoen ter grootte van minimaal 3 maanden huurverplichting incl. BTW.

BTW:
Alle genoemde prijzen zijn exclusief te betalen BTW.

Servicekosten:
In overleg nader uit te werken.

Huurbetalingen per:
Betalingen per kwartaal bij vooruitbetaling.

Oplevering:
Oplevering en aanvaarding in overleg.

Energielabel gebouw:
Het gehuurde beschikt niet een EPA-certificaat labelklasse i.v.m. de monumentenstatus van het object.

Bouwjaar:
1928 / 1975

Bijzonderheden:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

De oppervlakte is met grootst mogelijke zorgvuldigheid gemeten, maar biedt geen garantie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Op aanvraag is het NEN 2580 meetcertificaat beschikbaar.

Goedkeuring eigenaar/verhuurder voorbehouden.

Voor vragen, nadere informatie en/of een afspraak tot bezichtiging kunt u contact opnemen met Brockhoff Bedrijfsmakelaars: 020-5437373.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 77.500 per jaar
Aangeboden sinds
7 april 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Onderwijsinstelling
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte en praktijkruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten

Oppervlakte
367 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Lokale voorzieningen
Ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
4 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Amsterdamseweg 311

€ 77.500 /jr