Nieuwevaart 16 5161 AR Sprang-Capelle

€ 1.100.000 k.k.

Omschrijving

LET OP! Dit is een biedprijs vanaf!

VILLA Fossa Nova! Uniek rijksmonument op mooie locatie omzoomd door statige bomen en lommerrijke bosschages! Wonen, werken of dubbele bewoning is mogelijk in en rondom deze schitterde villa. Het is een bijzonder fraaie en exclusieve woning met zwembad, groot bijgebouw met paardenstal en paardenbak. Omstreeks 1904 gebouwd onder architectuur in de prachtige Jugendstil/Art Nouveau. Het pand kent een rijke historie en het object is in de loop der jaren diverse keren gerenoveerd door o.a. Moons architecten. Momenteel in gebruik als gezinshuis met een hedendaags wooncomfort met aan de voorzijde kantoor. Het bijgebouw is voorzien van nutsvoorzieningen en eventueel bruikbaar te maken voor dubbele bewoning. Lommerrijk gelegen op een royaal perceel van 3.450 m² en royale inhoud van ca. 1300 m3 met een statige oprijlaan wat de exclusiviteit benadrukt. Gelegen nabij de steden Waalwijk, Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch.

Begane grond:
Fraaie entree in de vestibule en een ruime hal met bordestrap en authentieke tegels. De prachtige hal neemt een centrale plaats in en zorgt voor een natuurlijke tweedeling van het object. Aan de linkerzijde de riante werkkamer met uitzicht over de tuin en oprit, de eetkamer en aansluitend de tuingerichte woonkeuken met keukenopstelling en royaal spoeleiland. Aan de rechterzijde de woonkamer en-suite met de sfeervolle serre. Interieur en exterieur lopen vlekkeloos in elkaar over. Zo is er vanuit de woonkamer en woonkeuken rechtstreeks toegang tot het omsloten en knusse terras en vanuit de woonkeuken en werkkamer is er rechtstreeks toegang naar tuin en zwembad middels tuindeuren. Aan de achterzijde van de villa is de badkamer gesitueerd met ligbad, wastafel en toilet en een praktische bijkeuken met de CV- opstelling en de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Verdieping:
Overloop met toegang naar de zolderetage middels een vaste trap, 3 riante slaapkamers, badkamer met ligbad, douche, toilet en meubel met dubbele wastafel. Vanuit de slaapkamer aan de linker voorzijde is er toegang naar het sierlijke houten balkon met balustrade.

Zolder:
Bereikbaar middels een vaste trap en ingedeeld met een 4e slaapkamer. Eventueel zijn er mogelijkheden om een extra kamer te creëren.

Bijgebouw:
Riant bijgebouw (ca. 9,70 x 7,20 meter) voorzien van paardenstal en aansluitend de paardenbak. Het bijgebouw met bergzolder beschikt over alle nutsvoorzieningen en zou eventueel ook om te bouwen zijn tot woonruimte. Momenteel in gebruik als garage c.q. schuur.

Tuin:
De heerlijke lommerrijke tuin ligt als een groene zoom rondom het monumentale object. Prachtige bosschages en drie karakteristieke beukenbomen uit het jaar 1894! Deze bomen kenmerken het object en geven het geheel extra cachet. Veel privacy en rust op dit royale perceel. Terras en zwembad (5x10x1,5 meter) staan in verbinding met de woning. Het terras is deels omsloten door een muur en beschikt over een open haard. Het zwembad is verlicht en wordt verwarmd middels zonenergie. De stal- en paardenbak zijn momenteel niet meer in gebruik maar eventueel eenvoudig weer gebruiksklaar te maken. Aan de achterzijde van de tuin bevindt zich een klein perceeltje bos.

Waardering Rijksmonumentenregister:
De villa is van algemeen en cultuurhistorisch belang en heeft door de markante ligging langs de Nieuwe Vaart een bijzondere uitdrukking van een landschappelijke ontwikkeling. De villa heeft architectuurhistorisch belang vanwege de toegepaste stijlelementen Jugendstil en Art Nouveaux, de bijzondere ornamentiek en de bijzondere samenhang tussen interieur en exterieur. De villa heeft ensemblewaarden vanwege de historisch ruimtelijke relatie met de eromheen gelegen groenvoorzieningen en infrastructuur. De villa is van belang wegens de architectonische gaafheid van exterieur en interieur.

Omgeving:
Gelegen in een straat met gelijksoortige bebouwing. In de directe omgeving zijn alle dagelijkse voorzieningen aanwezig. Ook is er in de buurt een school, zwembad, tennisbaan en restaurant te vinden. De bekende Loonse- en Drunense Duinen en de Efteling bevinden zich op fietsafstand. Nationaal park De Biesbosch en steden als Waalwijk, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch bevinden zich in de omgeving. De rijksweg A59 is in een enkele autominuut bereikbaar.

• De constructie van het woonhuis bestaat uit een deels betonnen- en deels houtenvloer met daarop in kruisverband opgetrokken metselwerk en een pannendakbedekking. De verdiepingsvloeren zijn van hout. Het woonhuis beschikt over deels dubbele en deels enkele beglazing en tevens zijn een aantal ramen voorzien van voorzetramen. In 2019 is er een nieuwe zwembadverwarming aangebracht welke volledig functioneert op zonenergie. Het rookkanaal in de eetkamer is voorzien van een nieuwe flexibele pijp. De woning is in 2021/2022 buitenom geheel gerenoveerd (dakkapellen e.d. en opnieuw geschilderd.) De woning is verder voorzien van een alarminstallatie. In het verleden is een olietank uit het perceel verwijderd. De bestemming van het object biedt tevens de mogelijkheid voor dagbesteding senioren.

• Het object betreft en Rijksmonument en is ingeschreven in het Rijks-monumentenregister met monumentnummer: 521866.

• Het bouwjaar van de woning betreft 1904. Gezien het bouwjaar zal in de koopovereenkomst een ouderdomsclausule worden opgenomen. Oplevering geschiedt in overleg.

• In de koopakte zal een waarborgsom c.q. bankgarantie van 10% van de koopprijs worden gesteld te voldoen door de koper binnen 6 tot 8 weken na het tot stand komen van de mondelinge of schriftelijke koopovereenkomst.

• Bij het samenstellen van deze brochure is de uiterste zorgvuldigheid betracht, doch voor onjuiste of onvolkomen opgaven kunnen wij en onze opdrachtgever geen aansprakelijkheid aanvaarden. Al onze aanbiedingen geschieden geheel vrijblijvend, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Voor een vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met De Makelaars van Altena®

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.100.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Onderwijsinstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904

Oppervlakten

Oppervlakte
3.450 m²
Perceel
3.450 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 360 m²)

Energie

Voorlopig energielabel
G

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Lokale voorzieningen
Restaurant op minder dan 500 m

Omgeving

Capelle / Nieuwe Vaart, Sprang-Capelle

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nieuwevaart 16

€ 1.100.000 k.k.