• Onder optie

Bekensteinselaan 18 3817 AK Amersfoort

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Dit object ligt aan de rand van het historische centrum van Amersfoort en heeft, zoals veel objecten in het centrum, een geheel eigen geschiedenis. Oorspronkelijk gebouwd in 1922 is het pand in de jaren ’60 uitgebreid met twee naastgelegen panden en (grotendeels) herbouwd. Vanaf die periode is dit object lange tijd in gebruik geweest als kraamkliniek “ ’t Amersnest”, waar veel Amersfoorters ter wereld zijn gekomen. Op dit moment is het gebouw in gebruik ten behoeve van kamerverhuur.

De locatie van dit object bevindt zich tussen drie wijken, die ten opzichte van elkaar enige diversiteit laten zien in de samenstelling van de bevolking enerzijds en woningvoorraad anderzijds. Het gaat hierin concreet om de Stadskern, het gebied Zonnehof en het Vermeerkwartier. In de Stadskern en het gebied Zonnehof zijn voornamelijk één- en tweepersoonshuishoudens gehuisvest, in het Vermeerkwartier zijn dat vooral huishoudens met kinderen en (al dan niet alleenstaande) ouderen.
In de eerste twee wijken hebben vooral meergezinswoningen de overhand, in het Vermeerkwartier zijn dat vooral de eengezinswoningen.

Het gebouw, gebruik en bestemming.
Zoals eerder gemeld dateert het gebouw in de huidige vorm uit de jaren ’60 en heeft het als indeling alle kenmerken van een kleinschalige kliniek uit die periode. Nadat het gebruik als kraamkliniek is beëindigd, is het gebouw geruime tijd in gebruik geweest als kantoorhuisvesting van een regionale zorginstelling. De laatste 10 jaar is het gebouw door de eigenaar geëxploiteerd ten behoeve van kamerverhuur. Er zijn 25 kamers in het gebouw, allen met gedeelde keukens en badkamers.
De kamers zijn verdeeld over 3 etages met een totaal gebruiksoppervlak van circa 720 m², waarvan de begane grond aan achterzijde is uitgebouwd en de 2e etage is voorzien van een balkon/dakterras (circa 67 m²). Onder het gebouw is een kelder van circa 40 m² aanwezig.
Het gebouw bevindt zich aan de zijde van de Bekensteinselaan. Het achterste gedeelte van de kavel is in gebruik als privé parkeerterrein en is bereikbaar vanaf de Frederik van Blankenheymstraat.
De huidige bestemming voor het gehele perceel (754 m²) is “wonen” , blijkens bij deze aanbieding gevoegde bestemmingsplaninformatie.

Het gebouw bevindt zich in een staat waarin het nodig is om zodanig onderhoud uit te voeren dat verhuur in huidige vorm gecontinueerd kan worden. Na ingewonnen adviezen heeft dit de huidige eigenaar (geen professionele vastgoedondernemer zijnde) voor de keuze gesteld om het object ófwel te renoveren, ófwel te koop aan te bieden aan een vastgoedontwikkelaar c.q. -belegger al dan niet om in dit gebouw en op dit terrein zelfstandige woningen te ontwikkelen.
Een herontwikkeling op dit perceel kan leiden tot een invulling welke beter zal passen in de directe omgeving waar overwegend vooroorlogse woningen aanwezig zijn. De voorwaarden waarbinnen een nieuwe ontwikkeling gerealiseerd zou kunnen worden vindt u in bijgevoegde bestemmingsplaninformatie. In afwijking daarvan/in aanvulling daarop geeft de gemeente nog het volgende aan:
• De parkeeroplossing dient te voldoen aan de recent vastgestelde Parkeernormen 2020 (zie bijlage);
• Er is nieuw vastgesteld beleid m.b.t. de groene inrichting van het perceel en het behoud van bestaande bomen.
Uitgangspunt daarbij is een, met het oog op klimaatadaptatie en duurzaamheid zo groen mogelijke inrichting van het
terrein en het behoud van bestaande bomen. Dit dient te worden uitgewerkt in een inrichtingstekening voor de
buitenruimte;
• Meenemen van een in het ontwerp passende inrichting en erfafscheiding aan de zijde Frederik van Blankenheymstraat.

Mocht deze aanbieding en bovenstaande informatie uw belangstelling hebben gewekt, dan stellen wij contact met u op prijs. In een persoonlijk contact kunnen wij eventuele vragen beantwoorden en nadere toelichting geven.
Ook als u in een deel van het object geïnteresseerd bent, komen wij graag met u in contact.

De prijs van het object is, evenals overige voorwaarden, nader overeen te komen. Ook hierover voeren wij graag persoonlijk overleg met u.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Praktijkruimte
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
720 m²
Perceel
754 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
5 niet-overdekte parkeerplaatsen

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 102.000 per jaar
Huurders
24 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Bekensteinselaan 18

Prijs op aanvraag