• Verkocht onder voorbehoud

Mosselweg 27 8256 RA Biddinghuizen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Aan de Mosselweg in Biddinghuizen staat dit melkveebedrijf te koop. Het bedrijf beschikt over een erf van ca. 2 hectare. Het erf is voorzien van een woning, diverse stallen voor melkvee, werktuigenberging, mestsilo en sleufsilo’s.

Locatie:
Het bedrijf ligt tussen de plaatsen Biddinghuizen en Harderwijk in de gemeente Dronten. Nabij de locatie zijn veel uitvalswegen zoals de A28 en de A6.

Woonhuis:
De bedrijfswoning is gebouwd in 1974 en is sinds die tijd goed onderhouden. De woning beschikt over een aangebouwde dubbele garage en een veranda. De begane grond van de woning beschikt over een hal, leefkeuken, woonkamer, twee slaapkamers, badkamer en een bijkeuken. Op de verdieping van de woning bevinden zich 5 slaapkamers en een badkamer.

Ligboxenstal:
Bouwjaar: 1974
Afmeting ca. 79 m * 26 m = 2.054 m2

De ligboxenstal is in 1974 gebouwd en voorzien van ongeveer 175 ligboxen. De stal beschikt over houten spanten en heeft een geïsoleerd dak(asbestvrij) met grote lichtstraat. De zijgevels zijn halfopen en voorzien van gordijnen. De stal is voorzien van een dichte vloer met een mestschuif.

De stal heeft een voergang in het midden met aan beide kanten over zelfsluitende voerhekken en twee rijen ligboxen. In de stal zijn 3 koe borstels en 4 krachtvoerautomaten. Voorin de stal zijn twee ruime strohokken, een kantoor, een voersilo en een tanklokaal met een 12.500 liter DeLaval melktank. Tevens is er aan de voorzijde van de stal een afgesloten ruimte voor jongvee.

Melkstal/jongveestal:
Bouwjaar: 1999
Afmeting ca. 57 m * 13 m = 741 m2

Deze stal is middels de machineruimte verbonden met de ligboxenstal. Voorin de stal staat een 20 stands carrousel binnenmelker. Het betreft een Manus/DeLaval melkstal uit 1999. Achter de melkstal bevindt zich een wachtruimte voor de koeien. Het achterste gedeelte van de stal wordt gebruikt als jongveestal. Deze stal heeft in het midden een voergang met aan weerzijden een voerhek en één rij boxen. In totaal is er ongeveer plaats voor 60 a 70 stuks jongvee.

De stal is gebouwd middels houten spanten en voorzien van een asbestvrij golfplaten dak. De zijwanden van de stal zijn opgemetseld.

Potstal:
Bouwjaar 2015
Afmeting ca. 43 m * 16 m = 688 m2

De stal is gebouwd in 2015 van stalen spanten en een geïsoleerd dak. De stal heeft een open front waarbij de voorste twee vakken voorzien zijn van een rolgordijn. De stal is aan de voorzijde ingericht als jongveestal, met diverse groepshokken. De stal beschikt verder over een potstal voor ca. 20 droge koeien. Langs het voerhek ligt een roostervloer. De stal is voorzien van een stroverdeler die zowel bij de droge als het jongvee strooit.

Werktuigenberging:
Bouwjaar 1980
Afmeting ca. 24 m * 15 m = 360 m2

De werktuigenberging is gebouwd in 1980. De schuur is voorzien van een asbestvrij golfplaten dak. Een gedeelte van de schuur is verhard middels klinkers. De schuur is verder voorzien van schuifdeuren.

Mestsilo:
Bouwjaar 2011
Capaciteit ca. 2.500 m3

Op het erf staat een mestsilo voor de mestopslag van de ligboxenstal. In totaal beschikt het erf over een mestopslag van ruim 4.000 m3

Sleufsilo’s:
Achterop het erf zijn de volgende sleufilo’s aanwezig:
- 1* ca. 40 m * 9,5 m, wandhoogte ca. 1,25 m (asfalt)
- 1* ca. 40 m * 8 m, wandhoogte ca. 1,25 m (beton)
- 1* ca. 23 m * 7 m, wandhoogte ca. 1,25 m (beton)
- 1* ca. 25 m * 9 m, wandhoogte ca. 1,40 m (beton)

De oude mestsilo is voorzien van een opening en wordt tegenwoordig gebruikt voor vaste mestopslag.

Overig:
- NB vergunning: 200 GVE, 130 JVE (2.407 NH3)
- Bestemming: agrarisch.
- Op het perceel staat een transformatorhuis waarvoor een opstalrecht is gevestigd.
- Nabij de woning wordt een windmolenpark ontwikkeld, de woning hierdoor de status molenaarswoning krijgen. De eventueel toekomstige vergoedingen van het windmolenpark, voor het erf zullen naar koper overgaan. Er zijn geen aandelen of certificaten van het windpark bij de koop inbegrepen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Praktijkruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1974

Oppervlakten

Oppervlakte
3.700 m²
Perceel
20.472 m²

Energie

Energielabel
F

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Omgeving

Buitengebied Biddinghuizen, Biddinghuizen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mosselweg 27

Prijs op aanvraag