Groenewoud 4 6071 RB Swalmen

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag

Omschrijving

ALLEEN EERSTE EN TWEEDE VERDIEPING NOG TE HUUR! (voor zorggerelateerde partijen)

Landgoed Groenewoud bevindt zich op een historische locatie aan de rand van Swalmen. Toegang vanaf de openbare weg geschiedt via een oprijlaan die is omzoomd met eeuwenoude beukenbomen. De laan leidt naar een geheel gemoderniseerd gebouw waar nieuwe aanbouwen in helder contrast zijn met de oorspronkelijke basis. Het bosrijke perceel is omheind en grenst aan de achterzijde met een groot gazon aan de meanderende Swalm.

Begin 19e eeuw is Landgoed Groenewoud gebouwd als herenboerderij, kende vanaf de jaren ‘70 verschillende gebruiksfuncties en heeft thans de bestemming maatschappelijke dienstverlening, laatstelijk met een invulling als medisch centrum (tot 2018).

In de periode rond 2010 is het gebouw volledig gemoderniseerd waarbij het aan de achterzijde werd voorzien van een in de hoofdbouw geïntegreerde aanbouw. De huidige bestemming is ‘maatschappelijk’, hetgeen diverse medisch-maatschappelijke exploitatiemogelijkheden biedt, bijvoorbeeld als senioren-verzorgingstehuis.

Thans huisvest het drie van airconditioning voorziene conferentieruimten en beschikt het over acht comfortabele slaapkamers die alle zijn voorzien van een eigen badkamer met douchegelegenheid.

Het object kent een hedendaagse afwerking en is geheel voorzien van thermopane beglazing, geïsoleerde daken en beschikt over een houtvergasser voor zelfstandige verwarming van alle ruimten.

De globale indeling is als volgt:

Begane grond:
Toegang tot de hoofdingang via een met een stalen hekwerk afgesloten voorterrein met parkeergelegenheid. De eerste ruimte betreft een representatieve entree/wachtruimte van waaruit glazen binnendeuren leiden naar de centrale ontvangstbalie. Hier bevinden zich tevens gescheiden toiletgroepen en is toegang tot de liftinstallatie (2000).

Aan de tuinzijde ligt een van airconditioning voorziene kantoorruimte voor personeel met brandmeldinstallatie, geflankeerd door een multifunctionele, L-vormige tuinkamer. De naastgelegen conferentie-/presentatieruimte biedt plaats aan circa 40-50 personen in theateropsteling. Zij is voorzien van vloerverwarming, airconditioning en elektrisch bedienbare screens.

De naastgelegen keuken kent een professionele inrichting met onder meer een rvs-werkblad en horeca-afwasinstallatie. De bijkeuken herbergt witgoedaansluitingen en een dienstingang voor leveranciers.

Aan de andere zijde van de ontvangsthal/receptie bevindt zich een grote ruimte die met flexibele wanden (via plafondprofielen) kan worden opgedeeld. Raampartijen in de lange gevel bieden desgewenst de mogelijkheid voor een toekomstige onderverdeling van deze ruimte in behandel- en/of slaapkamers.

Van buitenaf is de technische ruimte bereikbaar. Hier zijn twee HR-combiketels geïnstalleerd (Nefit) en een geavanceerde houtvergasser met een 5.000-liter watervat dat tot 90°C kan worden verwarmd en voor gehele verwarming van het object kan zorgdragen.

Souterrain:
De kelderruimte is geschikt voor opslag; hier bevindt zich tevens een wateronthardingsinstallatie.

Eerste verdieping:
Een gerestaureerde trappartij met tussenoverloop en originele glas-in-loodvensters voert naar een overloop met aan de rechterzijde een kantoorruimte (met airconditioning). De linkerzijde bestaat uit 8 slaapkamers die alle zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en vaste wastafel. Separaat bevindt zich een sanitaire groep met wastafels en vijf douchecabines. Deze verdieping heeft toegang tot drie brandtrappen.

Zolder:
Op de zolder bevindt zich een van airconditioning voorzien conferentieruimte met zicht op de hoge en geïsoleerde kapconstructie. De naastgelegen ruimte herbergt de luchtverversingsinstallatie (voor alle ruimten). Van hieruit is tevens toegang tot een geïsoleerde bergzolder met underlaymentvloeren.

Begane grond: 527 m² (verhuurd)
1e Verdieping: 365 m²
2e Verdieping: 171 m²
Totaal: 1065 m²

De volgende voorzieningen zijn aanwezig:
1. Alarminstallatie en inbraakalarm;
2. Brandmeldinstallatie;
3. Diverse nooduitgangen conform voorschriften;
4. Vloerverwarming;
5. Airconditioning in 5 ruimten (kantoor/conferentieruimten begane grond, teamruimte, kantoor verdieping, en conferentieruimte zolder)
6. Parkeerfaciliteiten op eigen terrein (24 parkeerplaatsen) + circa 65 parkeerplaatsen aan toegangsweg voorzijde (vrij parkeren);
7. Acht gastenslaapkamers, elk voorzien van eigen badkamer;
8. Databekabeling in alle ruimten;
9. Luchtverversingsinstallatie voor elke ruimte in het gehele gebouw.

Op eigen terrein bevinden zich 24 parkeerplaatsen; het buitenterrein biedt parkeermogelijkheid aan circa 65 voertuigen.

Aanvaarding: in overleg
Vraagprijs: op aanvraag
Huurtermijn: 5 jaar met 5 optiejaren
Huurprijs: op aanvraag

Als u geïnteresseerd bent in dit object of een afspraak wilt maken bij ons op kantoor, neemt u dan contact op met Edwin van Dronkelaar. Wij staan u graag te woord om u van nadere informatie te voorzien.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Praktijkruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1918

Oppervlakten

Oppervlakte
1.065 m²
Perceel
5.910 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
65 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Groenewoud 4

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag