• Verkocht

Rijksweg 6 -6A-8 6269 AC Margraten

€ 450.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 november 2016
Verkoopdatum
31 januari 2019
Looptijd
26½ maand

Omschrijving

HOEVE DOBBELSTEIJN, RIJKSWEG 6, 6A, 8 IN MARGRATEN

In het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland, op slechts 7 kilometer van Maastricht, wacht de monumentale carré-hoeve "Hoeve Dobbelsteijn' op nieuwe eigenaren die aan de rijke historie een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen. Oorspronkelijk gebouwd in 1700, maar met fundamenten die teruggaan naar het midden van de 15e eeuw.

De hoeve is thans verdeeld in drie woningen, een grote binnenplaats, een garage en diverse stallen op een perceel van 1.074m2. Optioneel is de huisweide van 4.103 m2 met monumentale schuur en verbinding met het achterland te koop. Het vigerende bestemmingsplan biedt uitgebreide mogelijkheden: magnifiek wonen is mogelijk, desgewenst met mantelzorg, aan huis gebonden beroepen en agrarische activiteiten die van ondergeschikte betekenis zijn. Verblijfsrecreatie is echter ook mogelijk, zoals vakantie-appartementen en Bed & Breakfast. Maar wellness, cultuur, educatie en sociale toepassingen zijn ook mogelijk.
In de combinatie van hoeve en schuur zijn liefst 5 wooneenheden toegestaan binnen het geldende bestemmingsplan.

Hoeve Dobbelsteijn staat op een absolute zichtlocatie langs de Rijksweg, op loopafstand van het dorpscentrum met al zijn voorzieningen. Zo vindt u in het dorp een basisschool, BSO, kinderopvang, medische voorzieningen, een supermarkt, diverse winkels en meerdere horecavoorzieningen. Margraten is daarnaast een aantrekkelijk dorp voor toeristen: wandelaars en fietsers weten de weg goed te vinden vanwege de strategische ligging ten opzichte van Maastricht, Valkenburg, Aken en het vijf sterren Heuvellandschap. In het glooiende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.

Historie:
"Hoeve Dobbelsteijn" heeft een rijke historie en vanwege de hoge cultuurhistorische waarde aangemerkt als Rijksmonument als laathof van Neubourg en de belangrijkste laathof van Margraten. De woningen in het complex zijn gemoderniseerd, de boerderij ademt nog de sfeer van weleer uit.

Het algehele onderhoud van de woningen is redelijk tot goed, de bouwkundige staat van de stallen is matig en het casco heeft achterstallig onderhoud.

Enkele cijfers:
- Oorspronkelijk gebouwd in 1700 op fundamenten uit de 15e eeuw, decennia gebruikt als agrarisch bedrijf
- Inhoud van de woningen: ca. 990m3
- Woonoppervlakte van de woningen: ca. 300m2
- Perceel: 1074m2 (optioneel uit te breiden met een huisweide van 4103m2 en grote schuur van 30 x 10,92 mtr)
- Inhoud van de lage stallen langs de Rijksweg: ca. 1.000m3 (inpandig ca. 4 x 37,3 mtr)
- Inhoud garage: ca. 390m3
- (optioneel: weiland en monumentale schuur: inpandig 30 x 10,92 mtr, goothoogte 7 mtr, nokhoogte 11,2 mtr)

Is uw interesse gewekt? Zoekt u een woning met veel leefruimte of een combinatie wonen/werken? Of bent u een belegger cq. investeerder die weet dat dit soort hoeves steeds schaarser worden? Tijdens een persoonlijk gesprek informeren wij u graag verder over dit unieke aanbod.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Aangeboden sinds
11 november 2016
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Praktijkruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1600

Oppervlakten

Oppervlakte
1.074 m²
Perceel
1.074 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (aangebouwd, 300 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.