• Verkocht onder voorbehoud

Doetinchemseweg 9 - 11 7007 CA Doetinchem

€ 850.000 k.k.

Omschrijving

Wonen en werken in 2 bijzondere monumentale objecten met grote tuin grenzend aan het water van de oude IJssel op aantrekkelijke afstand van het stadcentrum van Doetinchem en autobaan A18.

Het betreft de voormalige R.K. Sint-Martinuskerk met grote pastorie uit 1856 beide voorzien van fantastische originele details uit de betreffende bouwperiode en hebben thans een maatschappelijke bestemming. De kerk en de pastorie zijn aangewezen als gemeentelijk monument en extern prima onderhouden.

De kerk is in de jaren 1776 - 1777 met rijk interieur gebouwd als een eenbeukige schuurkerk die de plattelandsparochie moest bedienen. De voorgevel heeft een smalle toren met een naaldspits. Bij binnenkomst van de oude kerkzaal ga je terug in de tijd, de kerkgezangen zijn dan verstomd en de klanken van welluidende preken zijn sinds oktober 2020 vervlogen maar de sfeer is absoluut gebleven. Via de mooie glas-in-lood ramen hebben de zonnestralen vrij spel, en zorgen voor een sfeervolle verlichting van de binnenruimte… Het gave spanten, houten beschilderde dakbeschot, de hoge glas-in-lood ramen, de vide, alles is nog aanwezig en verkeert in zeer goede en originele staat. Zelfs het oorspronkelijke altaar, preekstoel en communiebanken zijn intact en achtergebleven. In deze ruimte ervaar je hoogte en ruimte van het bouwwerk met achterin de kerk nog een separate grote (vergader)ruimte. Werken met uitzicht vanaf de vide over de gehele kerkruimte, ook dat behoort tot de mogelijkheden. In de kerk is een orgel aanwezig van Julius Heinrich Derdack, Derdack is in de leer geweest bij de Groningse orgelmakers Lohman. En het is het enige orgel dat van deze orgelmaker nog bestaat naar men weet. Het Rijks monumentale klavierorgel met negen registers is in 1872 gebouwd.

Afmetingen Kerk
Begane grond ca. 384 m²
Verdieping ca. 32 m²

De pastorie is een prachtig statig vrijstaand herenhuis met garage en aangebouwde serre, welke uitzicht biedt op de vrije tuin die direct aansluit op de Oude IJssel. In het pand is behouden geleefd en het is goed beheerd, waardoor opmerkelijk veel statige details goed bewaard zijn gebleven, o.a. het glas in lood, de paneeldeuren en de trapleuningen zijn van een opmerkelijke kwaliteit. Deze woning biedt per verdieping (zeker gezien de bouwperiode) meerdere kloeke ruimtes links en rechts van een lange gang welke de voor en achterkant markeert.

Afmetingen Pastorie
Kelder ca. 18 m²
Begane grond ca. 172 m²
1e verdieping ca. 97 m²
Zolder ca. 72 m²

Indeling Pastorie

Begane grond
Gang met toilet en toegang kelder, kamer en suite(2 kamers) met grote serre, Voorkamer, eetkamer met doorloop naar keuken, grote berging met tuindeur.

1e verdieping
Gang, 4 slaapkamers v.v. wastafel, alsmede 1 kamer is voorzien van keuken, badkamer met bad, wastafel en douche.

2e verdieping
Zeer royale zolderverdieping bereikbaar via vaste trap.

Beide objecten (obv ca. zijn separaat koop doch zijn met elkaar verbonden via een corridor / gang en hebben ieder hun eigen uitstraling; Separate verkoop van de pastorie (op basis van perceelgrootte van ca. 2400 m²) is pas mogelijk als de kerk (op basis van perceelgrootte van ca. 625 m²) verkocht is. Het kerkhof is geen onderdeel van deze aanbieding.

Parkeren
Parkeerplaatsen op eigen en het mandelige terrein.

Bestemming
Bestemmingsplan Oosseld en Wijnbergen, bestemming Maatschappelijk. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Doetinchem.

Energielabel
De aangeboden objecten zijn monumenten waarbij geen energielabel benodigd zijn.

Buiten
De parkachtige goed onderhouden tuin op het zuiden is fraai aangelegd met klinkers, hagen en vormt een bijpassend geheel met de gebouwen. Op deze volledig omzoomde tuin is het heerlijk toeven in volle privacy.

Overige
Buiten Schilderwerk, (knip) voegwerk en CV ketels van recente datum.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 850.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Religieuze instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
3.025 m²
Perceel
3.306 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Doetinchemseweg 9 - 11

€ 850.000 k.k.