• Onder optie

Liedeweg 69-75 2065 AL Haarlemmerliede

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Het voormalige zusterhuis is een karakteristieke, vrijstaande woonvilla rond 1920 gebouwd en behoorde tot de Parochie Heilige Jacobus de Meerdere in Haarlemmerliede. Het gebouw is sinds het begin van de twintigste eeuw meerdere keren uitgebreid.

Het oudste deel van het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met een afgetopt dak. Dit deel heeft een aanbouw in het verlengde van de Liedeweg. Deze uitbreiding heeft een afwijkende opbouw en bestaat uit één etage.

De meest recente uitbreiding is het bijgebouw aan de achterzijde van het Zuster- huis. Dit gebouw heeft één etage met plat dak.

De verkoop gebeurt via inschrijving. Dit betekent dat u het gebouw kunt bezichtigen en dat gedetailleerde informatie wordt gedeeld via een data room. Na het ondertekenen van de geheimhoudingsverklaring geven wij daar toegang tot.
Het recht van gunning is uitsluitend voorbehouden aan de verkoper.

Een gedetailleerde beschrijving van het verkoopproces inclusief de tijdslijnen en wanneer een bieding uitgebracht kan worden is te vinden in de dataroom. Alle beschikbare informatie is op te vragen via Colliers International via +31 10 412 00 35

OPPERVLAKTE GEBOUW
Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van ongeveer 560 m² en heeft een woonfunctie.

BEREIKBAARHEID
Het gebouw ligt in de kern van Haarlemmerliede aan het historische dijklint de Liedeweg. Haarlemmerliede is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer.

EIGEN VERVOER
De bereikbaarheid per auto is goed. Vanaf de A200 is een goede verbinding met zowel Amsterdam als Haarlem. Haarlem ligt op 15 minuten afstand met de auto.

OPENBAAR VERVOER
Door de beperkte omvang van Haarlemmerliede is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer matig.
De dichtstbijzijnde haltes van bus en trein zijn op ongeveer 30 minuten loopafstand.

KADASTRALE GEGEVENS
-Haarlemmerliede en Spaarnwoude
-Sectie I
-Nummer 759, 760 en 1051

KOOPSOM
Aangezien de verkoop gebeurt via een tender is deze nader overeen te komen.

OVERDRACHTSBELASTING
De overdrachtsbelasting en alle overige bijkomende kosten komen voor rekening van de koper.

OPLEVERING
Het gebouw wordt in huidige staat opgeleverd. De koper moet zelf onderzoek doen naar de bouwkundige en/of technische staat van het gebouw.

NOTARIS
De koop-/leveringsakte wordt opgesteld door de notaris van de verkoper Kasper Notariaat in Amsterdam. De kosten komen voor rekening van de koper.

MILIEU
In opdracht van de verkoper zijn meerdere milieuonderzoeken uitgevoerd. Deze rapportages zijn te vinden in de data room.

ENERGIELABEL
In opdracht van de verkoper zijn de energielabels opgesteld. Deze zijn te vinden in de data room.

LEVERING
Nader overeen te komen. Korte termijn is mogelijk.

Het Zusterhuis ligt in het gebied waar bestemmingsplan "Buitengebied" geldt (vastgesteld 24 juni 2014). Voor het gebouw geldt de bestemming 'Wonen'.

Dit betekent dat het gebouw gebruikt mag worden voor woningen en aan- huis-verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit (maximaal 30%) met de daarbij behorende bouwwerken:
- tuinen en erven
- voetpaden
- groenvoorzieningen
- parkeervoorzieningen

ONTWIKKELINGSPLAN
Door de gemeente Haarlemmermeer (voorheen Haarlemmerliede & Spaarnwoude) is een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van zeven woningen binnen de bestaande contouren van het Zusterhuis
Door de gemeente is mondeling aangegeven dat deze vergunning nog altijd geldig is. Ondanks deze toezegging staat de verkoper niet garant voor de mogelijkheid tot het realiseren van dit plan. Dit risico komt helemaal voor de koper.

'AS IS, WHERE IS'
Het gebouw wordt door de koper aanvaard in de huidige staat met alle kenbare en niet kenbare gebreken. De verkoper is nooit aansprakelijk voor gebreken en geeft geen enkele garantie. Dit geldt onder meer maar niet uitsluitend ook voor de milieusituatie.

BIJZONDERHEDEN
Belangrijke voorwaarde voor het bestuursbesluit om tot verkoop over te gaan, is het vereiste tot het verkrijgen van Bisschoppelijke Machtiging tot verkoop.

VOORBEHOUD
De verkoper maakt een nadrukkelijk voorbehoud op basis van de uitkomst van de Customer Due Diligence. Dit betekent dat de koper moet aangeven welke entiteit als koper optreedt, wat het voorgenomen gebruik is, wie als financier optreedt en of er andere partijen, zoals een mogelijke huurder voor het complex, betrokken zijn bij de transactie.

Als voorbehoud voor een koopovereenkomst geldt dat het parochiebestuur haar goedkeuring hecht aan de overeenkomst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Religieuze instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920

Oppervlakten

Oppervlakte
560 m²
Perceel
1.149 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 560 m²)

Energie

Energielabel
G 1,75

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied en aan vaarwater

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Liedeweg 69-75

Prijs op aanvraag