Nieuwe Kerkstraat 24 4541 ED Sluiskil

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Uniek object, kerk met klooster

Het schitterende klooster in Sluiskil is een aantal jaren geleden compleet gerenoveerd en beschikt nu over een twee tal appartementen en 10 hotelkamers. Er is echter nog voldoende onbenutte ruimte in het pand om dit verder te ontwikkelen. Het appartement op de begane grond heeft een woonoppervlakte van ongeveer 200m2. Het appartement gelegen en op de 1e verdieping ongeveer 115m2. De 10 hotelkamers zijn bijna allemaal voorzien van een eigen natte ruimte en zijn keurig ingericht. De naastgelegen kerk staat momenteel grotendeels leeg maar is wel aan de buitenzijde in goede staat. Recent is de klokkentoren nog gerenoveerd.
Volgens het bestemmingsplan bied dit pand mogelijkheden voor centrumfuncties in het dorp Sluiskil Dit houd in dat er tal van mogelijkheden zijn, Hotel, gedeeltelijk woonfunctie, kantoor ruimte, winkel e.d. Voor meer uitgebreide informatie kunt u bij ons een brochure aanvragen. Het pand is gedeeltelijk beschermd stads- en dorpsgezicht.
Kadastraal is de omschrijving wonen, godsdienst, tuin en stalling.

De mogelijkheden zijn legio, momenteel worden de hotelkamers verhuurd aan het nabijgelegen hotel, het appartement op de 1e verdieping wordt voor korte of lange periodes verhuurd en het appartement op de begane grond wordt bewoond door de eigenaar. In de kerk is een van de beuken verhuurd als kantoorruimte.

De grond rondom het complex is keurig aangelegd en heeft voldoende ruimte om te parkeren op eigen terrein en misschien is er in de toekomst na overleg met de gemeente ook wel woningbouw mogelijk.

Een stukje historie: In 1897 vestigden de Kapucijnen zich te Sluiskil. Hun klooster en kloosterkapel brandde echter af in 1900. In 1901 werd een nieuw klooster met kerk in gebruik genomen, ontworpen door broeder Felix van Dennenburg. De kloosterkerk werd na enige tijd een rectoraatskerk, die in 1966 nog werd uitgebreid met een rechter transept en gemoderniseerd. Het klooster werd echter opgeheven in 1981. Begin 21e eeuw werd, wegens teruglopend kerkbezoek, het transept van de kerk afgescheiden en in gebruik genomen als bibliotheek. De kerkruimte werd in 2013 onttrokken aan de eredienst en verkocht. Sinds 1997 is er in het klooster een hotel in gevestigd. Het kerkgebouw betreft een sobere bakstenen kerk met een dakruiter.

Kortom een uniek object met veel mogelijkheden. Wilt u een keer langs komen om dit unieke object met eigen ogen te aanschouwen, we maken hier graag tijd voor vrij. De eigenaar geeft u graag een rondleiding naar het hoogste puntje van het complex, de klokkentoren.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Religieuze instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten

Oppervlakte
1.000 m²
Perceel
6.445 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 325 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 5000 m of meer, busknooppunt op 5000 m of meer, metrohalte op 5000 m of meer, metroknooppunt op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 5000 m of meer, NS station op 5000 m of meer, snelwegafrit op 5000 m of meer, Tramhalte op 5000 m of meer en tramknooppunt op 5000 m of meer
Lokale voorzieningen
Bank op 5000 m of meer, ontspanning op 5000 m of meer, restaurant op 5000 m of meer en winkel op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nieuwe Kerkstraat 24

Prijs op aanvraag