• Verkocht

Oudegracht 33 -35 3511 AC Utrecht

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
13 augustus 2019
Verkoopdatum
27 november 2019
Looptijd
3 maanden

Omschrijving

Grachtenpanden "Meisjesstad" in de binnenstad van Utrecht

Midden in de binnenstad van Utrecht zijn deze twee historische grachtenpanden gelegen op een perceel van totaal ca. 605 m² (na splitsing). Het object heeft de bestemming "gemengd-2", onderdeel van het bestemmingsplan "Binnenstad" (vastgesteld) 2010.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Utrecht
Sectie C
Nummer 9503 (afkomstig uit het vervallen nummer 6821), groot 308 m².
Nummer 9506 (afkomstig uit het vervallen nummer 3853), groot 286 m². Nummer 9507 (afkomstig uit het vervallen nummer 3853), groot 11 m².
Tezamen groot na splitsing ca. 605 m²

Betreffende het perceel met nummer 3853 is er sprake van een beschermd, gemeentelijk monument als bedoeld in de Gemeentewet.

Objectbeschrijving:
Deze historische grachtenpanden genaamd "Meisjesstad" zijn op dit moment in gebruik voor de huisvesting en het maatschappelijke werk van de Zusters Augustinessen van Sint Monica. De met elkaar verbonden panden zijn ingericht als leef- en woongemeenschappen, samenkomstruimtes en diverse kantoorruimtes.

"Meisjesstad" werd in 1939 gesticht door de Zusters Augustinessen van Sint Monica als maatschappelijke opvang voor jonge meisjes die ongewenst zwanger waren geworden. In de jaren die volgden werd deze maatschappelijke functie breder en legden de Zusters zich ook toe op vrouwen en meisjes die te maken hadden met bedreiging, mishandeling of verslaving. Ook voor dak- en thuislozen was er ruimte op deze liefdadigheidsplek waar de deur altijd open staat.

Globale indeling:
Werfkelder: verdeeld in diverse ruimtes, waaronder enkele bergruimtes en technische ruimtes (met o.a. stadsverwarming), wasruimte, linnenkamer en klusruimte.

Begane grond: entree, ruime ontvangsthal met trappenhuis (no. 33), trappenhuis met lift (no. 35), diverse multifunctionele ruimtes, kantoorruimtes, toiletruimtes, bergingen en keuken.

Eerste verdieping: diverse werk- en slaapkamers, open woon- en eetkamer, badkamers, toiletten en diverse bergingskasten- en ruimtes. De verdieping heeft een buitenruimte met brandtrappen tussen beide panden.

Tweede verdieping: diverse werk- en slaapkamers, douches en toiletten. De verdieping heeft een buitenruimte met brandtrappen tussen beide panden.

Zolder: open ruimte, bergingszolder met twee dakramen.

Locatiebeschrijving:
Utrecht is centraal in de provincie Utrecht gelegen en heeft ruim 350.000 inwoners. Een groeiende stad met universiteiten, hogescholen, (internationale) bedrijvigheid, beurzen, conferenties en een fantastische, historische binnenstad. Utrecht is één van de hardst groeiende economieën van zowel de Randstad als Nederland.

Bereikbaarheid:
Vanaf de grachtenpanden is NS-station Utrecht Centraal op loopafstand gelegen. Ook de snelwegen A2, A12, A27 en A28 zijn vanuit de binnenstad met 10 à 15 minuten goed bereikbaar.

Bouwjaar:
Oudegracht 33 is in rond 1900 gebouwd en Oudegracht 35 dateert uit de 17de eeuw.

Vloeroppervlak:
Het bruto vloeroppervlak van de opstallen gezamenlijk bedraagt ca. 1.923m².

Wijze van oplevering:
In de huidige staat, leeg en ontruimd, vrij van huur en gebruik.

Verkoopmethode:
Gestructureerde onderhandse verkoop middels inschrijving:
- Inventarisatie tot en met 1 november 2019.
- Einde beraad op 2 december 2019.
Zie ook de '3. Inschrijvingsvoorwaarden Oudegracht 33-35 in Utrecht' in het biedboek.

Aanvaarding medio januari 2020

Bezichtigingen:
Bezichtigingen zijn op afspraak mogelijk via het aanmeldingsformulier, deze is op te vragen via ons kantoor samen met het biedboek. Gezien het huidige gebruik is het niet toegestaan de panden zelfstandig te betreden en/of foto's te maken.

Alternatieve aanwendbaarheid:
De mogelijkheid bestaat voor voortzetting van het huidige gebruik binnen het vigerend bestemmingsplan of partijen kunnen zich laten informeren bij overheidsinstanties voor gebruik als herontwikkelingslocatie.

Bestemming:
Het object heeft de bestemming "gemengd-2", onderdeel van het bestemmingsplan "Binnenstad" (vastgesteld) 2010. Zie voor een uitgebreide beschrijving
Buiten de bestaande erfdienstbaarheden blijkens de (voorgaande) eigendomsakte(n) zullen er onder andere nieuwe erfdienstbaarheden worden gevestigd ten behoeve van onder- en overbouw, afvoer van regenwater en uitzicht.

Voorbehouden:
De verkoop geschiedt onder voorbehoud en gunning van het bestuur van de Stichting Zusters Augustinessen van Sint Monica.

Bijzonderheden:
Het verkochte wordt door koper aanvaard in de staat waarin en ter plaatse waar het zich bij de aflevering bevindt. In de koopovereenkomst zal een 'as is, where is' clausule worden opgenomen. Door verkoper wordt niet ingestaan voor het aanwezig zijn van documenten, certificaten of vergunningen, welke voor het huidige gebruik van het verkochte of anderszins vereist mochten zijn. Verkoper sluit elke aansprakelijkheid uit voor het feit dat het verkochte niet de eigenschappen bezit, die voor bedoeld gebruik nodig zijn. De koper kan geen beroep doen op de rechten als bedoeld in artikel 7:17 van het Burgerlijk Wetboek en doet door het enkele feit van zijn bod afstand van die rechten.

Bij de verkoop zullen er bouwkundige aanpassingen worden verricht en vindt er een nieuwe kadastrale herindeling plaats. Daarnaast zullen er onder andere erfdienstbaarheden worden gevestigd ten behoeve van onder- en overbouw. Zie bijlage de brochure voor een uitgebreide uitzetting van bijzonderheden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
13 augustus 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Religieuze instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
1.923 m²
Perceel
605 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 1.923 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, stationslocatie en aan vaarwater
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.