Johannes Boscostraat 2 5915 BH Venlo

€ 2.500 /mnd

Omschrijving

Bestemming

De huidige bestemming van de Don Boscokerk is maatschappelijk. Binnen deze bestemming zou er gedacht kunnen worden aan de volgende invulling:

- Onderwijs
- Kantoorruimte/co-working space
- Sport
- Cultuur
- Welzijn
- Maatschappelijke opvang
- Zorg-medisch

Een eventuele bestemmingswijziging dient in overleg te gebeuren en is voor rekening en risico van de huurder.

Inleiding

De Johannes Boscokerk, per 1 mei 2016 aan de eredienst onttrokken, ligt halverwege een natuurlijke helling, centraal in Venlo-Oost. De omliggende bebouwing bestaat uit flats, etagewoningen en senioren bungalows. Vanwege de hoge ligging en torens is de kerk vanuit de wijk goed zichtbaar. Vanaf de Kapelaan Nausstraat voert een trap naar de hoofdingang van de kerk. Rondom de kerk liggen gemeentelijke plantsoenen en grasvelden. Bomen completeren de groenvoorziening rondom de kerk.

Omschrijving

De kerk heeft een betonskelet dat met gele baksteen bekleed is. De twee slanke front torens met hun koperen, ui-vormige helmen en het koepelvormige dak geven de kerk een oriëntaals karakter. Het interieur van de kerk bestaat uit een grote ruimte, die door acht ranke betonnen pijlers verdeeld wordt in een breed middenschip en twee zijbeuken. De beuken hebben platte daken. Het ‘wandak’ van het middenschip is bekleed met bitumen. De ingangspartij telt drie portalen van houten, met geslepen glas voorziene, tochtdeuren. Het middelste portaal heeft een dubbele deur die wordt geaccentueerd door de ligging tussen twee steunberen. In de noordelijke toren voert een wenteltrap naar de betonnen zangtribune, die een stuk de kerk inkomt. De vloeren van de kerk zijn belegd met vierkante gebakken tegels. De altaarruimte beslaat vrijwel de gehele breedte van de kerk en is via treden aan de voorzijde bereikbaar. Voor de altaarruimte staan twee natuurstenen communiebanken. Het altaar zelf staat op een suppedaneum.

Staat van verhuur

Het middenschip van de Don Boscokerk wordt casco “as is” verhuurd. Verbouwingen en/of herbestemming dient in overleg te gebeuren en is voor rekening en risico van de huurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.500 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Sportinstelling
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten

Oppervlakte
800 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Johannes Boscostraat 2

€ 2.500 /mnd