Boekholtstraat 22-26 6981 CW Doesburg

€ 550.000 k.k.

Omschrijving

Opvolger met liefde en passie voor het vak en de ambacht gezocht voor de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek.

Het karakteristieke object is gelegen aan de Boekholtstraat 22-26, in het centrum van Doesburg. Naast de fabriek is een oude opslagplaats verbouwd tot een werkend museum waar je kennis kunt maken met een typisch Oudhollands ambacht.
Om er een trekpleister voor toeristen van te maken, werden hier later nog het ‘Gilde Café Doesburg’ en een gezellig pleintje ‘De Gildehof’ aan toegevoegd. Het oude deel waar de mosterdfabriek zich in bevindt dateert uit het jaar 1615 en is in de jaren erna steeds verder uitgebouwd. De winkel en het kantoor zijn aangemerkt als gemeentelijk monument en het museum is aangemerkt als beschermd stads- of dorpsgezicht.

Indeling

Op de begane grond vind je de winkel, het kantoor, het museum, de opslag, de afvullerij en de machinekamer. Deze ruimtes zijn via een gang met elkaar verbonden. Aan de zijkant van het pand bevindt zich over bijna de totale lengte van het pand de sfeervolle binnentuin met terras.
Onder de winkel bevindt zich een kleine oude kelder. Via de winkel en het museum kun je via een trap naar de 1e verdieping waar je op de bergzolder komt van circa 104 m². Op de bergzolder is de ontwikkeling van een bovenwoning mogelijk. Tot slot zijn er gescheiden dames- en herentoiletten (voorzien van een voorportaal).

Locatie en bereikbaarheid

De Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek ligt in het centrum van Doesburg. Het grenst direct aan het gezellige plein ‘De Gildehof’. Dit plein is geheel in oude stijl opgezet met diverse oude ambachten en leuke winkeltjes.
Als je de Boekholtstraat uitloopt kom je uit op de Kerkstraat. In deze straat bevinden zich diverse winkels, woningen en enkele horecagelegenheden. Het centrum van Doesburg is prima met de auto te bereiken. Doesburg is te bereiken via de A348 en de N317.

Parkeren in het centrum van Doesburg is op diverse plekken gratis. Zoals parkeerterrein ‘De Bleek’, direct na de afrit vanaf de IJsselbrug rechtsaf. Ook heeft men de mogelijkheid om gratis te parkeren op het Mauritsveld en bij de jachthaven. Hier is ook een (betaalde) parkeerplaats voor campers. Tijdens zon- en feestdagen mag men in de binnenstad gratis parkeren op de parkeerterreinen met een betaalautomaat. Verder is het betaald parkeren. In het centrum van Doesburg geldt een parkeervergunningenstelsel.
Het dichtstbijzijnde treinstation vanuit Doesburg betreft station Dieren. Vanaf het station bereikt men Doetinchem of Arnhem met de buslijnen 26, 27 of 29.

Voorzieningen

De volgende voorzieningen zijn aanwezig:
- Gasgeiser
- Afzuiging bij productieruimte
- Verwarming middels gaskachels en propaangasbranders
- Aardlekschakelaars (gedeeltelijk) en krachtstroom aanwezig
- Voldoende groepen aanwezig (deels stoppen)
- Aangesloten op het openbaar riool
- 1x mobiele heater in de werkruimte en 1x mobiele heater in het museum aanwezig

Vloeroppervlakte

Het aangeboden geheel bestaat uit meerdere kadastrale percelen. De totale verhuurbare vloeroppervlakte van het object betreft 697 m². De winkel en kantoor zijn 38 m². De tuin 94 m². De verhuurbare vloeroppervlakte van museum en productie 171 m² en opslag/magazijn 415 m². Tot slot is 73 m² in gebruik als, toiletruimte en een gang die gebruikt wordt als verbindingsgang tussen de verschillende ruimtes.

Kadastrale gegevens

Kadastrale gemeente: Doesburg
Sectie: C
Nummers: 264, 265, 3667, 3639
Grootte: 790 m².

Bestemming

Het object is volgens bestemmingsplan ‘Gemeente Doesburg’ voor Cultuur en Ontspanning bestemd.
De aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- Een museum
- Een mosterdmuseum met de bijbehorende mosterdfabriek, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van cultuur en ontspanning - mosterdmuseum'
- Ondersteunende horeca, tot maximaal 25 % van de omvang van de hoofdfunctie, met dien verstande dat de gebruikte vloeroppervlakte niet meer mag bedragen dan 20 m²
- Detailhandel, uitsluitend als ondergeschikte nevenactiviteit in ter plaatse vervaardigde of bewerkte producten
- Het behoud, beheer en herstel van de cultuurhistorische waarden van het beschermde stadsgezicht van Doesburg
één en ander met de bijbehorende voorzieningen zoals tuinen, erven, groenvoorzieningen, parkeervoorzieningen, paden e.d.

Koopsom

De vraagprijs van de onroerende zaken betreft €550.000,= k.k.
De vraagprijs van de roerende zaken* bedraagt € 420.000,=

Tezamen bedraagt het €970.000,=

* De roerende zaken bestaan uit goodwill, handelsnaam en inventaris.

Bankgarantie/waarborgsom

Na het ondertekenen of zoveel later partijen overeenkomen, dient koper een waarborgsom van 10% van de koopsom te storten tot zekerheid van de nakoming van de verplichting van koper. Deze waarborgsom zal bij de notaris worden gestort als er sprake is van onroerende zaak of op stichting Derdengelden orvalue vastgoedspecialisten, als er sprake is van de verkoop van een bedrijfsexploitatie in een gehuurd pand of alle andere gevallen. Indien de notaris over de waarborgsom rente vergoedt, komt koper deze rente toe. Het is ook mogelijk een bankgarantie van 10% van de koopsom te stellen in plaats van een waarborgsom te storten.

Oplevering

De levering vindt plaats in overleg.

Opleveringsniveau

De onroerende zaken worden opgeleverd in de huidige staat inclusief een deel van de inventaris. Een lijst met inventarisstukken dat niet bij de verkoop is inbegrepen is als bijlage 1 aan de brochure toegevoegd.

Algemeen

Deze informatie is door forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Meer informatie?
FORVALUE
Smallepad 32 5.08
3811 MG Amersfoort
033-800225

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 970.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1615

Oppervlakten

Perceel
790 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Omgeving

De oude Stad binnen de gracht, Doesburg

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Boekholtstraat 22-26

€ 550.000 k.k.