Eerselseweg 39 39 a-g 5511 KL Knegsel

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Recreatiebedrijf 'Gebroeders Van de Ven'

In het buitengebied van de gemeente Eersel, bieden wij u op een prachtige, unieke en goed bereikbare locatie een recreatiebedrijf aan met bedrijfswoning. Het object wordt aangeboden op circa 3.30.00 ha en kan worden uitgebreid naar totaal maximaal circa 17.55.00 ha. Dit unieke object biedt exploitatiemogelijkeden op het gebied van verblijfsrecreatie. Momenteel zijn een mini-camping, groepsaccommodatie als mede een in ruwbouwverkerend gebouw met 6 vakantiewoningen aanwezig. Het object is gelegen in een ‘recreatieve schakelzone’. Het recreatiebedrijf is de afgelopen jaren nauwelijks in gebruik geweest in verband met de gezondheid van de eigenaren, maar de locatie, de gebouwen en de hoeveelheid grond er om heen maken dat dit object veel potentie heeft. Wie neemt het stokje over om er weer nieuw leven in te blazen ?

Het complex bestaat uit een langgevelboerderij met een groepsaccommodatie, ruwbouwgebouw met 6 vakantiewoningen, mini-camping en voormalige ligboxenstal, met ca 3.30.00 ha ondergrond. Door de hoeveelheid grond die bijgekocht kan worden is het object ook uitermate geschikt om een eigen (recreatief) landgoed te creëren ! Het geheel wordt aan de voorzijde en achterzijde ontsloten door een verharde openbare weg.

Omschrijving
Woonhuis (huisnummer 39)
De bedrijfswoning (voorhuis) is gebouwd rond 1900 en in 1926 gerenoveerd, opgetrokken uit baksteen in spouw. Het dak is gedekt met pannen en onderschoten met houten delen. De begane grond is uitgevoerd in beton, de eerste verdieping in hout. Verder is de woning voorzien van kunststof kozijnen en deuren met isolerende beglazing (2017) . De woning wordt verwarmd middels een houtkachel. Warmwatervoorziening geschiedt via een boiler (eigendom). De inhoud bedraagt ca 474 m³.

Begane grond
Hal, heeft toegang tot een slaapkamer, woonkamer en keuken. De keuken bevat een eenvoudige keukeninrichting zonder inbouwapparatuur. Vanuit de keuken zijn de opkamer en kelder bereikbaar. Daarnaast is via de keuken de bijkeuken bereikbaar, gevolgd door een badkamer en een toilet. Via de bijkeuken is er toegang tot het achterhuis.

1e verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via een vaste trap vanuit de keuken. Op deze verdieping zijn een voorzolder en twee slaapkamers aanwezig. Verkeert nagenoeg geheel in authentieke staat. Naast de woning staat een bakhuisje, opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk met een pannen dak.

Achterhuis:
Gebouwd rond 1900, opgetrokken uit baksteen steensmetselwerk, houten spanten, voorzien van pannendak. Het dak is onbeschoten. De begane grond is uitgevoerd in beton/steen, zolder in (rond)hout.
Het achterhuis heeft diverse ruimtes zoals: een voormalige grupstal, een schuurgedeelte en een berging. Mestputten / giergoten zijn nog aanwezig. Voorzien van een hooizolder.
Verkeert geheel in authentieke staat.

Gebouw met 6 vakantiewoningen (huisnummers 39b t/m 39g)
Gebouwd in 2010, opgetrokken uit baksteen in spouw, stalen spanten, polyester-golfplaten dak, vloer en spouw geïsoleerd, dak deels geïsoleerd. De begane grond is uitgevoerd in beton, de zolder in hout. Verder is het gebouw voorzien van kunststof kozijnen en deuren met isolerende beglazing (ca 2013). Verkeert nog in ruwbouwfase en moet nog afgewerkt worden. Nutsvoorzieningen zijn nog niet aanwezig.
Er zijn 6 2-persoon woningen aanwezig , elk woning bestaat uit een slaapkamer, badkamer/toilet en woonkamer/keuken. Houten zolder welke via een trap aan de buitenzijde bereikbaar is.

Groepsaccommodatie (huisnummer 39a)
Gebouwd in 2000, opgetrokken uit baksteen in spouw, stalen spanten, polyester-golfplaten dak, vloer en spouw geïsoleerd, dak niet geïsoleerd. De begane grond is uitgevoerd in beton, de zolder in betonelementen. Verder is het gebouw voorzien van kunststof kozijnen en deuren met isolerende beglazing. Centrale verwarming, natte ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming, overige ruimtes zijn voorzien van radiatoren via een aardgasgestookte c.v.-ketel (merk Nefit Ecomline HR, bouwjaar 2000). Warmwatervoorziening geschiedt via een boiler van ca 300 liter (merk Nibe, bouwjaar 2000).
Woonkamer met keukeninrichting en meterkast. Er zijn 6 2-persoonsappartementen aanwezig , elk appartement bestaat uit een slaapkamer met badkamer/toilet. Recreatieruimte met keukeninrichting en berging. Natte ruimtes bestaande uit een invalide toilet/badkamer, sanitaire ruimte dames met 3 toiletten, 1 douche en 4 wastafels, sanitaire ruimte heren met 3 toiletten, 2 urinoirs, 1 douche en 4 wastafels. Afwasruimte. Technische ruimte met opstelling cv-ketel en boiler. Berging. Speelruimte/overkapping met open voorzijde met vast trap naar open zolder.

Voormalige ligboxenstal
Gebouwd in ca 1975, opgetrokken uit baksteen deels steens en deels halfsteens, stalen spanten, asbestcement-golfplaten dak, niet geïsoleerd. Mestputten aanwezig met betonnen roosters, stalinrichting deels nog aanwezig. Gebouw dient gerenoveerd te worden. Oppervlakte ca 646 m2.

Erf/ gronden:
De gebouwen (met uitzondering van de voormalige ligboxenstal) liggen op een ruim recreatie bouwblok.
Rondom de gebouwen ligt een mini-camping van ca 30 plaatsen, bestaande uit grasveld en beplanting. De aanwezige elektra- en watervoorzieningen dienen vervangen te worden.
Ook zijn nog enkele vervallen kleinere gebouwen aanwezig, waarvan een met een asbestcement- golfplaten dak
Voor de langgevelboerderij ligt een ruime erfbeplanting bestaande uit volwassen opgaande bomen.

De huiskavel is in totaliteit circa 17.55.00 ha groot (exclusief ca 0.25.00 ha die buiten de verkoop blijft) en is als volgt onder te verdelen:
- Ondergrond / erf gebouwen en uitbreiding o.b.v. principebesluit: ca 3.30.00 ha.
- Landbouwgrond : ca 13.46.10 ha.
- Bos: ca 0.78.90 ha.
- Blijft buiten de verkoop: ca 0.25.00 ha.
De landbouwgrond is in gebruik als bouwland en is te beregenen middels een aanwezige beregeningsput (met vergunning). Niet gedraineerd. Het jachtrecht is verhuurd.
De combinatie van de gebouwen met erf en ondergrond, de landbouwgrond en het bos biedt vele mogelijkheden.

Voorzieningen en installaties:
• Elektriciteit: aanwezig
• Wateraansluiting: aanwezig
• Gasaansluiting: aanwezig
• Riolering: aanwezig (ruwbouw moet nog worden aangesloten)
• TV aansluiting: satellietschotel
• Internet: telefoonkabel
• Kozijnen: kunststof
• Isolatie: zie omschrijving gebouwen
• Energielabel: woonhuis G en groepsaccommodatie G
• Zonwering: niet aanwezig
• Centrale verwarming: zie omschrijving gebouwen
• Warm watervoorziening: zie omschrijving gebouwen
• Mechanische ventilatie: niet aanwezig
• Alarminstallatie: niet aanwezig

Vergunningen:
Gebruiksvergunning.
Er is een gebruiksvergunning aanwezig (verleend op 27 juni 2001) voor het in gebruik nemen van de groepsaccommodatie waarbij er maximaal 12 personen mogen overnachten en maximaal 75 personen aanwezig mogen zijn.

Omgevingsvergunning milieu (milieuvergunning)
Er is geen omgevingsvergunning milieu (milieuvergunning) aanwezig.

Beregeningsvergunning.
Op de landbouwgrond rust een beregeningsput met vergunning. Registratienummer Z36138, pompcapaciteit max 40m³/uur).
De stukken zijn op kantoor aanwezig en kunnen worden ingezien.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2017’ van de gemeente Eersel. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘recreatie’ (ca 1.3 ha) met de functieaanduiding ‘bedrijfswoning’ en ‘minicamping en groepsaccommodatie’ met een maximum bebouwd oppervlak van 660 m² waarbij de woning de nadere aanduiding ‘bedrijfswoning’ heeft. De ligboxenstal heeft de bouwaanduiding ‘bijgebouwen’. De bestemming van de landbouwgrond en bos is ‘agrarisch met waarden’. Tevens is de deels dubbelbestemming 'Waarde- Archeologie 4.1', 'Waarde- Archeologie 4.2' en 'Landschapswaarden' aanwezig.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op

Visie Buitengebied 2.0
Vanuit de Visie Buitengebied 2.0 is de huiskavel gelegen in een ‘recreatieve schakelzone’. In een recreatieve schakelzone is een uitbreiding en een kwaliteitsverbetering van een bestaand kleinschalig recreatiebedrijf op grond van de Visie Buitengebied wenselijk.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op plan recreatiebedrijf
Door de verkoper is een principeverzoek ingediend bij de gemeente. Het verzoek omvat het uitbreiden en van vorm veranderen en extra bebouwing oprichten. Beoogd wordt om de camping te verplaatsen en te vergroten naar 40 kampeerplaatsen en een eigen sanitair gebouw voor de camping op te richten. De camping krijgt een eigen inrit. De huidige boerderij, die thans dienst doet als bedrijfswoning, wordt opgeknapt en omgezet in 4 vakantiewoningen. Een nieuwe bedrijfswoning wordt gerealiseerd aan de Eerselseweg. De oude ligboxenstal (650 m²) ten westen van het recreatiebedrijf wordt in samenhang gesloopt. De totale oppervlakte van dit nieuwe recreatiebedrijf zou daarmee naar ca 2.60 ha gaan.
De gemeente heeft hierop een principebesluit genomen d.d. 9 juni 2022. Het princiepbesluit is op verzoek in te zien.
Het principe besluit is in beginsel één jaar geldig.
Het principeverzoek en principebesluit zijn op kantoor aanwezig en kunnen worden ingezien.

Ligging
De locatie is gelegen in het buitengebied van Knegsel. Onder de rook van het bruisende Eindhoven ligt deze locatie nabij het centrum van Knegsel en Eersel. Knegsel is een klein dorpje voorzien van enkele restaurants. Eersel is een groter dorp met een mooi centrum, de nodige winkels en restaurants, hier kan men terecht voor de dagelijkse voorzieningen. Daarnaast is de autosnelweg dicht in de buurt waardoor je in 15 minuten in Eindhoven bent, in één uur in Antwerpen en in anderhalf uur in Amsterdam.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Perceel
175.500 m²

Energie

Energielabel
G 2,91

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Eerselseweg 39 39 a-g

Prijs op aanvraag