Polderweg 3 A 4664 PB Lepelstraat

€ 3.500 /mnd

Omschrijving

Koetshuis (geen woonfunctie) met werktuigenberging t.b.v. dagbesteding gelegen op landgoed ‘Ter Wal’, Polderweg 3A te Lepelstraat op ca. 2.242 m2 ondergrond.

Momenteel rust er een vergunning op het koetshuis voor zorg gerelateerde dagbesteding en een Bed & Breakfast. Het is NIET mogelijk hier te wonen.

Situering
Het koetshuis is gelegen op landgoed ‘Ter Wal’ in het buitengebied van Lepelstraat. De voorzieningen van Steenbergen en Halsteren zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. Binnen 10 autominuten bevindt u zich de op de A4 (Bergen op Zoom/Antwerpen).

De directe omgeving bestaat uit agrarisch gebied en uit natuur; op de naast gelegen boerderij kunt u in het seizoen asperges en aardbeien gaan halen; fiets- en wandel mogelijkheden zijn in de directe omgeving volop aanwezig. Toch is de ligging niet afgezonderd; zo zijn Rotterdam, Antwerpen en Breda in 30 minuten te bereiken. Bergen op Zoom, met haar vele historische bezienswaardigheden, ligt op 10 km afstand en Tholen met haar jachthaven is per fiets in circa 15 minuten te bereiken. In het nabij gelegen Halsteren kunt u uitstekend terecht voor de dagelijkse boodschappen.

Omschrijving
Koetshuis
Het koetshuis is gebouwd in 2016 en opgetrokken op een strokenfundering met geïsoleerde gevels welke deels bestaan uit een metselwerk borstwering met gepotdekselde houten opbouw. Het koetshuis is voorzien van een betonnen begane grondvloer, een houten verdiepingsvloer en het geïsoleerde dak welke is voorzien van pannen.

Het object is voorzien van vloer-, gevel, en dakisolatie. Tevens zijn de kozijnen voorzien van dubbele beglazing.

Zorgfunctie & B&B
Het object is opgericht ten behoeve van zorg gerelateerde dagopvang en Bed & Breakfast. De zorggerelateerde dagopvang is vergund voor een groep ter grootte van maximaal 10 personen (maximaal 226,3 m²). De B&B en de dagbesteding hebben een tijdelijke vergunning voor een periode van 10 jaar, afgegeven op 11 januari 2016, waarbij een vergunning is gegeven voor 2 kleinschalige B&B ruimtes (maximaal 54,7 m²). Verlenging mogelijk onder voorwaarden.

Begane grond
De ruime hal geeft toegang tot de woonkamers (ca. 48 en 90 m2), 2 slaapkamers (ca. 27,8 m2 en 26,9 m2) met eigen badkamer en apart toilet. Daarnaast bevindt hier zich de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
De trapopgang geeft toegang tot de eerste verdieping. De ruimte (ca. 75 m2)beschikt over een keuken, badkamer en apart toilet. De keuken is voorzien van een elektrische kookplaat, afzuigkap, spoelbak en vaatwasser. Daarnaast is er een losstaande koel- en vrieskast. Daarnaast is het ruime balkon bereikbaar.

Afwerking

Algemeen buitenzijde
Muren: Deels betonnen borstwering en deels hout gepotdekseld
Dakkapellen: Afgewerkt met zink
Dak: Keramische dakpannen

Interieur

Begane grond
De beneden verdieping is voorzien van een laminaat vloer. De muren zijn voorzien van spachtelputz. Het plafond is voorzien van houten balken. De badkamer en toilet zijn geheel betegeld.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is voorzien van een laminaat vloer. De muren zijn deels voorzien van spachtelputz en deels betegeld. De badkamer en toilet zijn geheel betegeld. De houten dakconstructie geeft het koetshuis karakter.

Balkon
Op de eerste verdieping is het ruime balkon bereikbaar.

Tuin
Erf en terrein
Het erf, terrein en de bijbehorende gronden zijn voorzien van een oprit met parkeervoorzieningen (klinkerverharding), diverse terrassen een gazon en diverse beukenhagen.

Paardenstal/dierenverblijf
Op het perceel is tevens nog een houten dierenverblijf/paardenstal aanwezig van ca. 15 m². De wei rondom de paardenstal is voorzien van hardhouten afrastering.

Werktuigenberging
Naast het koetshuis bevindt zich op het perceel tevens nog een werktuigenberging t.b.v. opslag. De opslag (ca. 242 m²) is opgetrokken uit houtenkolommen, houten gevels en een houten kapconstructie gedekt met pannen. De opslag is voorzien van een betonvloer en open front aan de zuidzijde.

Bijzonderheden
Het geheel is zowel te koop als te huur op een totale oppervlakte van ca. 2.242 m². Dit dient nog wel te worden ingemeten en te worden gesplitst door het kadaster, deze kosten zijn voor rekening van de koper.

Inbegrepen bij deze vraagprijs zijn de volgende percelen:
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 563 gedeeltelijk ter grootte van 00.07.91 ha;
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 564 gedeeltelijk ter grootte van 00.14.51 ha.

Indien gewenst is het onder voorwaarden mogelijk om diverse percelen grasland en natuurgrond bij te kopen.
Dit betreft de volgende gronden:
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 68, groot 00.24.10 ha. (Polderweg, natuur/bos);
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 73, groot 02.13.65 ha. (Polderweg, natuur ca. 6.818 m² en landbouwgrond ca. 14.547 m²);
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 510, groot 03.84.25 ha. (Polderweg, natuur/bos);
- Gemeente Halsteren, sectie L, nummer 564 gedeeltelijk, groot 02.73.08 ha. (Polderweg, natuur/bos).
Totaal groot: ca. 08.95.08 ha.

Op de kadastrale kaart staan in het groen de gronden t.b.v. verkoop aangegeven en in het oranje is het Koetshuis aangegeven.

Zowel de percelen grond als het koetshuis met ondergrond en toebehoren zijn onderdeel van Landgoed Ter Wal. Op de gronden en de daarbij behorende natuur/bos aanleg zit een instandhoudingsverplichting volgens het geldende beheerplan.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Landgoed Brabantse Wal’, vastgesteld door de gemeente Bergen op Zoom op 15 februari 2012, heeft het koetshuis de enkelbestemming ‘Wonen’ en dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’. Voor nadere informatie over het bestemmingsplan en het beheerplan kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Huur
Servicekosten
De kosten van gas, water, elektra en riool- en reinigingsrechten zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. De kosten dienen door huurder rechtstreeks aan de desbetreffende nutsinstellingen te worden voldaan. De hoogte van de servicekosten is afhankelijk van het toekomstige gebruik.

Zekerheidsstelling bij huur
- Een waarborgsom zal gesteld worden ter grootte van 3 maanden huurverplichting inclusief 21% BTW;
- Bankgarantie ter hoogte van drie maanden huur inclusief BTW.

Bijzonderheden
- Het is NIET mogelijk om enkel in het Koetshuis te wonen. De woonfunctie zit op de woning welke op hetzelfde
perceel gelegen is als het Koetshuis maar, deze is niet voor verkoop beschikbaar;
- Vergunning Bed & Breakfast en dagbesteding loopt tot 2026, verlenging mogelijk;
- Verhuurder behoudt zich het recht bepaalde branches om moverende redenen te weigeren;
- Het is mogelijk reclamevoering op, aan of bij het pand aan te brengen na toestemming van verhuurder.
Huurder dient zelf zorg te dragen voor de benodigde
vergunningen van overheidswege;
- Bij opzegging van de huur dient bij oplevering alles in oorspronkelijke staat te worden opgeleverd of in nader
overleg.
- Ten aanzien van het geheel en de daarbij behorende gronden is een instandhoudingsverplichting van
toepassing volgens het afgegeven beheerplan behorende
bij het vigerende bestemmingsplan.
- De gebouwen zijn instapklaar en direct bedrijfsmatig te exploiteren.
- Voor toestemming tot verhuur of vervreemding is toestemming van de gemeente Bergen op Zoom benodigd.

Vraagprijs: € 395.000,- k.k. (vrijgesteld van BTW)
Huurprijs: € 3.500,- p/m excl. BTW, excl. G/W/E en excl. servicekosten
Oplevering: Per direct beschikbaar

Tot slot
Voor nadere informatie en/ of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen. Oplevering is in onderling overleg. Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen. Voor nadere informatie en/ of afspraak voor een bezichtiging kunt u te alle tijde contact opnemen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.500 per maand
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2016

Oppervlakten

Perceel
2.242 m²

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Verspreide huizen Oud Glymespolder, Lepelstraat

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Polderweg 3 A

€ 3.500 /mnd