Langwarderdyk 4 8521 NE Sint Nicolaasga

€ 2.450.000 k.k.

Omschrijving

Het landgoed Eysinga-State ligt in de fraaie bosrijke omgeving van Sint Nicolaasga, vlakbij het watersportplaatsje Langweer, en is door middel van de zogenaamde Houtvaart verbonden met de Langweerderwielen. De basis voor het landgoed werd tegen het eind van de 18e eeuw gelegd, toen ene Jonkheer Vegilin van Claerbergen, een voorvader van de huidige eigenaar, de moerassige gronden om Sint Nicolaasga ontgon en daar de naar hem genoemde Vegilinsbossen aanlegde.

In de begin jaren 60 werd op het landgoed de basis gelegd voor het bungalowpark en de huidige camping, welke genoemd werd naar de voormalige boerderij “Blaauw”, welke vrij van pacht kwam en waaromheen in eerste instantie de camping werd aangelegd.
Begin jaren 90 werd met de aanleg van het bungalowpark Landgoed Eysinga-State begonnen.

De om de voormalige boerderij gelegen gronden beslaan ruim 8 hectare waarop de camping is gelegen en een deel van de vakantiewoningen. Ook is er een grote zwemvijver met zandstrand, waar omheen gekampeerd kan worden en zijn er twee havens met totaal ca. 80 ligplaatsen, en een boothelling.

De koopsom bedraagt: € 2.450.000,-. Zegge: TWEE MILJOEN VIERHONDERDVIJFTIGDUIZEND EURO. Het betreft hierbij de overname middels aandelenoverdracht van de vennootschap Landgoed Eysinga-State.

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en bij gebrek aan opvolging, heeft de huidige eigenaar besloten om B.V. Landgoed Eysinga-State te verkopen.

Beknopte omschrijving van het bedrijf:
De camping met aangrenzend villapark en bungalowpark zijn gelegen in een prachtige omgeving omringd door veel water en groen. Het is een unieke omgeving voor natuurliefhebbers en watersporters. Enerzijds wordt via camping Blaauw kampeerders vele mogelijkheden tot recreatie geboden anderzijds zijn er veel recreanten die gebruik maken van de villa's en bungalows die Landgoed Eysinga-State rijk is. Het bedrijf is het gehele jaar geopend.

Camping Blaauw is een moderne camping dat beschikt over vele faciliteiten. Zo heeft iedere campingplaats de beschikking over eigen elektra-aansluitingen en hebben veel plaatsen ook wateraansluitingen. De jaarplaatsen beschikken tevens over een eigen rioolaansluiting. De camping biedt onder andere de volgende faciliteiten aan haar bezoekers; moderne toiletgebouwen, havenplaatsen, receptie, wasserette en een goede horecagelegenheid.

B.V. Landgoed Eysinga-State exploiteert het volgende:
Camping:
- 75 jaarplaatsen
- 25 seizoensplaatsen
- 100 passantenplaatsen
- 9 trekkershutten
- 6 safaritenten
- Verhuurbemiddeling ca. 40 recreatiewoningen van derden.
- Service en onderhoud particuliere eigenaren van 100 bungalows en 18 chalets, tegen betaling.

B.V. Eysinga-State heeft het onroerend goed in eigendom, wat nader te specificeren is in de volgende zaken:
- ca. 100 jaar -/ seizoensplaatsen voor de camping
- ca. 100 passantenplaatsen voor de camping
- ca. 79 havenplekken
- 6 safaritenten
- 2 moderne toiletgebouwen
- 1 toiletunit op het natuurkampeerterrein
- 1 toiletunit nabij trekkershutten
- 9 trekkershutten
- Blaauwpleats, restaurant en café (verhuurd aan derden)
- Beheerderswoning, Langwarderdyk 4
- Receptie
- Werkplaats en loodsen (naast receptie)
- Woning Langwarderdyk 6a (langdurig verhuurd)
- Wasserette (naast Blaauwpleats)

Bestemmingsplan:
Het object heeft een recreatie bestemming. Tevens zijn er in het onlangs goedgekeurde bestemmingsplan uitbreidingsmogelijkheden voor de volgende uitbreidingen:
- 42 luxe recreatiewoningen op naastgelegen terrein van derden (momenteel in verkoop)
- de aanwezige stacaravans en chalets mogen worden vervangen door 150 vakantieaccommodaties met een vloeroppervlakte à 70 m²
De verhuur en exploitatie van de nieuwbouw recreatiewoningen van derden zullen via Landgoed Eysinga-State verlopen waardoor de opbrengst servicekosten, verhuurbemiddeling en onderhoud nog zullen toenemen. De verkoop verloopt voorspoedig.

Koopsom € 2.500.000,00 k.k. voor de overname van de aandelen Eysinga- State BV. Overdrachtsbelasting verschuldigd over de onroerende zaken. Eventueel voordeel i.v.m. voorgaande transacties komen ten gunste van verkoper. Koper is dus de volledige overdrachtsbelasting verschuldigd. Na ondertekening van de geheimhoudingsverklaring is de overname balans en de winst en verlies rekening beschikbaar van BV Landgoed Eysinga-State.

Voorbehouden:
Deze vrijblijvende informatie mag niet worden beschouwd als aanbieding of offerte. Deze informatie wordt verstrekt onder het voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Alle gegevens zijn met goede zorg samengesteld, voor de juistheid kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.450.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010

Oppervlakten

Perceel
86.330 m²

Energie

Voorlopig energielabel
G

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Langwarderdyk 4

€ 2.450.000 k.k.