• Verkocht

Groenewoudseweg 71 3896 LS Zeewolde

€ 1.600.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 januari 2019
Verkoopdatum
8 mei 2020
Looptijd
16 maanden

Omschrijving

Camping de Parel is een echte familiecamping, omgeven door bos en direct aan het water. Door alle aanwezige faciliteiten een zeer geschikte locatie voor een fijn verblijf. De ondergrond in eigendom van Staatsbosbeheer en is, doormiddel van het recht van erfpacht en opstal uitgegeven aan CAMPING DE PAREL B.V.. Dit recht duurt tot 2044 en kan daarna in overleg verlengd worden.

Het huidige bedrijf wordt geëxploiteerd op circa 4 hectare erfpachtgrond. Recent is er circa 6 hectare erfpacht aan het bedrijf toegevoegd. Op/in het nieuwe deel, zijn door de huidige eigenaren recent de waterpartijen aangelegd waarmee de contouren aangelegd zijn. Op dit deel zijn zeer ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Op het terrein mogen namelijk maximaal 124 chalets van 50m², 22 boshutten, 4 boomhutten en 8 groepsgebouwen.

Uitponden behoord hier tevens tot de mogelijkheden. De nieuwe akte van erfpacht maakt dit mogelijk omdat hierin de optie is opgenomen, om voor de (toekomstige) eigenaren van de recreatiewoningen een onder opstalrecht te vestigen. Tevens is er een verlengingsmogelijkheid voor het verlengen van de erfpachtovereenkomst.

Het aangebodene is gelegen nabij het dorp Zeewolde in de provincie Flevoland. Zeewolde is een jonge gemeente met een diversiteit aan winkels. Het dorp Zeewolde is te voet, met de fiets en zelfs met de boot goed te bereiken vanaf de camping. Nabij de camping is een boothelling en de camping verhuurt kano's. In 2019 wordt er een sluis gerealiseerd waarmee er een directe verbinding ontstaat met het met het Wolderwijd. De sluis zal een diepte van 3.5 meter krijgen.

Rondom Zeewolde bevinden zich tal van leuke dorpen en steden zoals: Harderwijk, Elburg, Nijkerk, Dronten, en Amersfoort. Deze omgeving is tevens zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten.

De huidige eigenaren zijn reeds langjarig eigenaar en hebben zich de laatste jaren sterk gemaakt om de uitbreiding van 6 ha planologisch mogelijk te maken. Dit heeft langer geduurd dan verwacht en de leeftijd heeft hen doen besluiten het plan niet zelf tot uitvoering te brengen.

Het geheel is gelegen op 9.91.60 hectare erfpacht grond, waarop zich bevinden:

 Camping met in totaal 148 plaatsen, verdeeld over 98 seizoenplaatsen en 50 toeristische plaatsen;
 Bedrijfswoning;
 Hoofdgebouw met kantine/snackbar/wasserette/receptie;
 1 sanitair gebouw;
 Kinderboerderij;
 Diverse sport- en speelfaciliteiten.
 Bouwrijp uitbreidingsterrein van 6 hectare.

Referentienummer: 190028

We begrijpen dat u, na het lezen van deze tekst, mogelijk nog diverse vragen heeft en graag wilt komen kijken. U kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze makelaars voor meer informatie én het maken van een afspraak. Voordat wij een afspraak maken voor een bezichtiging op locatie verstrekken wij eerst het volledige verkoopmemorandum. Wij adviseren u om langs de locatie te rijden om een eerste indruk van locatie en de buitenzijde van gebouwen te krijgen.

Neem voor meer informatie contact met ons op doormiddel van het telefoonnummer en kies voor keuze 2 in het keuze menu.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.600.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 januari 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Erfpacht en opstal

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1991-2000

Oppervlakten

Perceel
29.999 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 56 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied en aan vaarwater
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.