Onderdendamsterweg 34 9951 TD Winsum (GR)

€ 1.250.000 k.k.

Omschrijving

Wonen, ondernemen of ontwikkelen in het mooiste dorp van Nederland.

Winsum is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Wie wil daar nu niet wonen, een bedrijf hebben en/of iets nieuws ontwikkelen?

Nabij het centrum van Winsum staat deze gemoderniseerde woonboerderij, voorzien van een dubbele schuur, per direct beschikbaar. De woonboerderij bestaat uit een woongedeelte, met aangrenzend het bedrijfspand die binnendoor te betreden is. De boerderij is door de loop der jaren met veel passie en zorg volledig gerenoveerd, gemoderniseerd en ontwikkeld tot een schitterende multifunctionele ruimte. Al ruim 20 jaar wordt het pand door de huidige ondernemers gebruikt als een sport- fitness- en activiteitencentrum. Naast het accommoderen van verschillende sporten worden hier ook diverse bijeenkomsten en evenementen verzorgd. Zoals bijvoorbeeld sociaal-culturele bijeenkomsten, optredens, bruiloften, jubilea, literaire lezingen en bedrijfsbijeenkomsten. De ruimte is uitermate geschikt voor grote groepen, ca. 500 bezoekers.

De combinatie van wonen en werken en/of het bewonen door meerdere huishoudens is hier zeer goed mogelijk.

Het geheel is gelegen op een perceel van maar liefst 7.875 m2 met ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein (ca 1.500 m2), een ruim bedrijfsterras (ca 200 m2) en een riante privé tuin met veel privacy. Daarnaast beschikt het perceel over een groot grasoppervlakte met boomgaard (ca 2.000 m2), welke mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld verdere ontwikkeling zoals woningbouw of uitbreiding.

Indeling bedrijfspand
De volledige oppervlakte (beneden- en bovenverdieping) van het pand beslaan 331 m2. De benedenverdieping en de eerste verdieping van het bedrijfspand zijn ingericht als sport-, fitness- en activiteitencentrum in combinatie met horecavoorzieningen en bijbehorende faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan:
• Entree via openslaande dubbele loopdeur, tochtportaal, centrale hal met dubbele baropstelling, ook te gebruiken als balie of receptie;
• Vanuit de centrale hal zijn een drietal sport- en fitnesszalen bereikbaar. Vanuit een van de zalen is aan de achterkant een interne doorgang naar de woning. Ook zit er in deze zaal een houten trap naar de eerste verdieping;
• In de centrale hal bevindt zich een trap naar de eerste verdieping die leidt naar een vide met een aangrenzende sport- en fitnesszaal. Op de verdieping daarboven bevindt zich een prachtige zolderruimte van ca. 250 m2;
• Op de benedenverdieping bevinden zich twee toiletgroepen, een separaat invalidentoilet, een grote kleedruimte met douches en sauna, een praktijkruimte en een (achter)uitgang. Ook hier bevindt zich een trapopgang naar de eerste verdieping
die leidt naar een tweede grote kleedruimte met douches, een kantoor- en een stookruimte. Via de overloop is daarnaast een afgesloten zolderruimte te bereiken;
• Ook zijn er op de benedenverdieping twee afgesloten kleine ruimte die nu beide worden gebruikt als zonnebankruimte. Hiernaast is ruimte voor een open kinderhoek.
• Naast het bedrijfspand ligt een royaal terras van 200 m2 die afgesloten wordt van de straat door een hoge groene haag.
Het buitenterrein bestaat uit een ruime parkeerplaats, een groot oppervlakte met gras, een houten schuur met twee overheaddeuren (ca 30 m2) en een ruime schuur van damwandplaten (ca 80 m2). De parkeerplaats is deels geasfalteerd en verhard met puingranulaat. Het terrasgedeelte is verhard met tegels en klinkers en ligt op het zuiden. Aan de achterzijde is het terrein omheind door groen.

Voorzieningen bedrijfspand
Het dak is recentelijk vernieuwd en voorzien van 56 zonnepanelen, deze zorgen voor een uiterst efficiënt energieverbruik. In het dak zijn 8 dakramen/lichtstraten gerealiseerd. In het bedrijfspand zijn de centrale hal en de grote zaal voorzien van vloerverwarming. Alle overige ruimtes zijn voorzien van een centrale verwarming. Daarnaast zijn de kleed- en doucheruimtes gekoppeld aan een Flexheat-boilersysteem. Een "Boshuis" waterontharder is aangesloten op de waterleiding. Ten slotte is het gehele pand asbestvrij.

Indeling woning
Het privé woongedeelte grenst aan het bedrijfspand. De woning heeft een eigen voordeur. De oppervlakte van de woning is ca. 331 m2. De indeling van de woning is als volgt:
Benedenverdieping
• Zelfstandige entree met voordeur, prachtige royale hal met glas-in-loodramen en een trap naar de eerste verdieping;
• Vanuit de hal is een doorgang naar de open woonkeuken met een zeer royaal keukenblok, voorzien van moderne inbouwapparatuur. Er is voldoende woonruimte en de openslaande terrasdeuren komen uit in de privétuin;
• Vanuit de hal is er ook een doorgang naar de tweede woonruimte die opgedeeld wordt door en-suite-deuren. Deze ruimte is voorzien van een moderne Attika houtkachel;
• In de achtergelegen hal bevinden zich de bijkeuken en een moderne, luxe badkamer. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. In deze hal zit de achterdeur en ook een toilet en de doorgang naar het bedrijfspand.
Eerste verdieping
• De authentieke trap leidt naar de eerste verdieping met maar liefst 5 slaapkamers van ca 16 m2, een opslagruimte van ca 25 m2 en een tweede moderne badkamer met douche, ligbad en dubbele wastafel van ca 12 m2.
• Ook is er op deze verdieping een apart toiletruimte.
Tuin
• De grond behorende bij het woongedeelte bestaat uit een grasland en is aan de achterkant knus ingericht met een terras met een ruime overkapping. Dit gedeelte biedt veel privacy, maar ook een prachtig uitzicht over het eigen grote grasveld met
boomgaard.
• Naast de woning bevindt zich een royale schuur/garage van ca 28 m2 en een vrijstaande dubbele houten garage voor 2 auto's ca. 32 m2.
Kelder
• De woning bevat een royale kelder met daglichttoetreding en is voorzien van authentieke sierbogen.
• De kelder heeft een opslagruimte van ca 22 m2 en een extra verhoogde opslagruimte van ca 10 m2.
De gehele woning is voorzien van centrale verwarming.

Bereikbaarheid
Het gehele pand is goed bereikbaar dankzij de ideale ligging nabij het centrum van Winsum, op nog geen 500 meter afstand van het centrum. Voor de lokale inwoners is het per fiets of lopend zeer goed bereikbaar. Het dorp Winsum is eveneens goed te bereiken, zowel vanuit de stad Groningen via de N361 (ca 20 minuten per auto) als vanuit de noordelijke richting via
de N363 en de N996. Daarnaast beschikt Winsum ook over een trein- en busstation. Kortom, dit unieke pand heeft door de ligging en de talrijke mogelijkheden een perfecte locatie.

Bouwkunde bedrijfspand en woning Het pand is traditioneel gebouwd. Het bedrijfspand dateert uit ca 1750 en de woning uit 1912. De bedrijfshal is voorzien van gepolijste betonvloeren en de sport- en fitnesszalen zijn voorzien van laminaat. De vloeren van de woning zijn van hout, plavuizen in de sanitaire ruimtes en tapijt op de eerste verdieping. De sanitaire ruimtes en de kleedkamers van het bedrijfspand zijn voorzien van keramische vloer- en wandtegels. Gevels van zowel het bedrijfspand als van de woning zijn opgetrokken uit schoon metselwerk en deels (na)geïsoleerd. Het bedrijfspand heeft een geïsoleerde rieten kap, welke met golfplaten gedekt is. Het dak van de woning is deels met pannen en deels met bitumen gedekt. De binnenwanden zijn opgebouwd uit houtslekeletbouw en metselwerk. Kozijnen van zowel het bedrijfspand als de woning zijn van hout met isolatieglas. Traditionele ramen zijn deels voorzien van voorzetramen. In de woning is rondom de voordeur een glazen pui van glas-in-lood. De afwerking van de plafonds bestaat uit houten platen, rabatten en plafondstucwerk.

Bestemming
De bestemming van dit object is maatschappelijk; voor sport- fitness- en activiteitencentrum, sociaal-culturele voorzieningen (met daaraan ondergeschikte horeca) met bedrijfswoning. De gemeente Winsum heeft in verkennende gesprekken aangegeven open te staan voor een bestemmingswijziging en/of uitbreiding. (Her)ontwikkeling tot woningbouw behoort daarmee tot de mogelijkheden. Wijzigingen aan het bestemmingsplan zijn mogelijk via een B&W te verlenen vrijstelling, welke door de koper zelf bij de gemeente ingediend en gecontroleerd moet worden, waarbij het verkrijgen van de benodigde toestemming(en) en/of vergunning(en) van overheidswegen voor rekening van de koper dienen te geschieden.

Overige condities
Onderhandelingen en verkoop vinden plaats onder het uitdrukkelijke voorbehoud van het verkrijgen van definitieve goedkeuring van (directie van) verkoper.

Mocht een koopovereenkomst tot stand komen, dan zal de onroerende zaak worden overgedragen in de staat waarin deze zich bij het tot stand komen van de overeenkomst bevindt met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, zichtbare en onzichtbare gebreken, erfdienstbaarheden en kwalitatieve rechten.

Het pand is momenteel nog in gebruik door de huidige eigenaren en wordt als sport- fitnessen activiteitencentrum geëxploiteerd. Alle aanwezige inventaris en bedrijfsinstallaties ten behoeve van de exploitatie zijn nadrukkelijk géén onderdeel van de verkoop. Overname van de exploitatie en bijbehorende inventaris behoort tot de mogelijkheden, waarover nadere
afspraken kunnen worden gemaakt.

Mocht u meer interesse hebben in alternatieve (her)ontwikkelingsmogelijkheden, dan biedt de grootte van het perceel en vooral de ligging op minder dan 500 meter van het centrum van Winsum diverse en uitstekende kansen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Toerisme & dagrecreatie
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten

Perceel
7.875 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 5000 m of meer en Tramhalte op 5000 m of meer

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
40 niet-overdekte parkeerplaatsen

NVM makelaar

Makelaardij van Santen de Hoog B.V.

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 050-3120991

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Onderdendamsterweg 34

€ 1.250.000 k.k.