Voordam 10 10A 1811 MA Alkmaar

€ 1.470.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP - UNIEKE MONUMENTALE WOON-/WERKLOCATIE OP A-LOCATIE

Voordam 10 en 10A, Alkmaar

ALGEMEEN
Op een prachtige locatie gelegen tegenover het Waagplein in de binnenstad van Alkmaar biedt VLIEG Bedrijfsmakelaars dit monumentale woon-/winkelpand aan. Het pand is in totaal 311,4 m² VVO groot en is aangemerkt als Rijksmonument door de karakteristieke gevel die stamt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Er rust een bedrijfsmatige bestemming op de begane grond, en dat biedt een unieke kans om midden in de stad uw bedrijf uit te oefenen, terwijl u op de verdiepingen zeer ruim kunt wonen!

Het woon-/ winkelpand is thans gesplitst in twee eenheden met ieder een eigen huisnummer. Voordam 10A omvat de woon-/ werkruimte op de begane grond en eerste verdieping en het gastenverblijf in de tuin, voor een totaal van 176,2 m² VVO. Voordam 10 bevindt zich op de eerste en tweede verdieping en is totaal 135,2 m² VVO groot.

Het pand is geheel verbouwd en gerenoveerd in 2008 en recent is groot onderhoud uitgevoerd, kortom instapklaar en direct te betrekken!

Het pand biedt daarnaast ook mogelijkheden tot herontwikkeling naar bijvoorbeeld meerdere appartementen en/of een Bed & Breakfast. Het naastgelegen object, Voordam 11, is tevens in combinatie te koop ten behoeve van de herontwikkeling. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

INDELING
Voordam 10A:
Gemeenschappelijke entree met veel lichtinval door de hoge raampartijen. U komt direct binnen in de praktijkruimte, welke een ruime uitstraling heeft door de hoge plafonds. Daarachter bevindt zich de woonkamer met de trap naar de eerste verdieping. Aangrenzend de eetkamer met dubbele openslaande tuindeuren. De tuin is omgeven door de omliggende gebouwen en daardoor een ware oase van rust. Vanaf de eetkamer de doorloop naar de keuken en de achtergelegen slaapkamer. Achterin de tuin bevindt zich het vrijstaande gastenverblijf met eigen badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, waarvan één kamer beschikt over een nieuwe en suite badkamer (bouwjaar 2021) en een origineel monumentaal balkenplafond.

Voordam 10:
Voordam 10 heeft een eigen trapopgang in de gemeenschappelijke entree. Aan de voorzijde van de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met weids uitzicht over het altijd gezellige Waagplein. Hier bevinden zich tevens de eetkamer en keuken. Op de tweede verdieping een ruime overloop, welke goed is verlicht door de vele dakramen. De twee ruime slaapkamers op de tweede verdieping zijn beiden voorzien van een eigen badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde heeft tevens een zeer net afgewerkte vliering en is eventueel te splitsen in 2 of 3 slaapkamers. Tevens is het mogelijk op de bovenste etage een slaapkamer om te bouwen tot dakterras aan de achterzijde.

BEREIKBAARHEID
Het pand is gelegen aan de grachten, recht tegenover het horecaconcentratiegebied 'Waagplein' en is centraal gelegen ten opzichte van de verschillende parkeergarages in Alkmaar. Ook met het openbaar vervoer is het pand goed te bereiken, op slechts 2 minuten lopen bevindt zich een bushalte.

KADASTRAAL
Het object is kadastraal gesplitst in twee appartementsrechten, te weten;
- Voordam 10A te Alkmaar, kadastraal bekend bij de gemeente Alkmaar, sectie B, nummer 5945, appartementsindex A1.
- Voordam 10 te Alkmaar, kadastraal bekend bij de gemeente Alkmaar, sectie B, nummer 5945, appartementsindex A2.

PARKEREN
Betaald parkeren in de binnenstad, ruime parkeergelegenheid in nabijgelegen parkeergarages zoals de 'Schelphoek' en 'Karperton'.

BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument
- Oorspronkelijk bouwjaar 1630
- Volledig verbouwd en gerenoveerd in 2008
- Groot onderhoud uitgevoerd in 2021
- Thans in twee eenheden gesplitst
- Bedrijfsmatige bestemming op de begane grond
- Twee woonkamers
- Twee keukens
- Vier slaapkamers
- Drie badkamers
- Vrijstaand gastenverblijf achterin de tuin
- Uitzicht over het Waagplein
- NEN 2580 meetrapport beschikbaar

BESTEMMING
Binnenstad Zuid en Oost, vastgesteld op 7 maart 2012.
De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag;
- woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit, bergingen en andere nevenruimten in alle bouwlagen;
- wat betreft de onbebouwd blijvende delen voor tuinen, erven, verblijfsgebied en groenvoorzieningen;

AANVAARDING
In overleg.

KOOPPRIJS
€ 1.470.000,- kosten koper, géén btw.

OVERIGE CONDITIES
Koopovereenkomst op basis van het standaardmodel zoals gehanteerd door De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopprijs te voldoen binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

COURTAGE
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

INFORMATIE
Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG
Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
072 541 41 41
Robin Niele 06 40 76 02 92
Xander Blankestijn 06 53 33 74 56

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.470.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1630

Oppervlakten

Oppervlakte
311 m²
Verkoopvloeroppervlakte
120 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Voordam 10 10A

€ 1.470.000 k.k.