Langestraat 80 3811 AK Amersfoort

€ 36.000 /jr

Omschrijving

Algemeen: De historische binnenstad van Amersfoort wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan winkels, horecapanden en karakteristieke gebouwen. Duizenden toeristen komen jaarlijks naar de mooie binnenstad. Amersfoort heeft rond 160.000 inwoners en een verzorgingsgebied met omliggende plaatsen van nog eens ruim 250.000 mensen. Veranderingen in de stad vragen om aanpassingen van de faciliteiten en de bereikbaarheid.

De binnenstad van Amersfoort wordt in het kader van verduurzaming autoluw. Gelukkig liggen langs de stadsrand meerdere parkeergarages op goede loopafstand. Amersfoort is een veelzijdige stad met tal van monumenten, musea en gezellige pleinen. Amersfoort is the place to be en maakt zich op voor een nieuwe start in het kader van de anderhalve meter samenleving.

Locatie: Het pand is gelegen nabij de Hof en de Krommestraat, ook wel het leukste straatje van Amersfoort genoemd. Dit komt door de grote variatie aan leuke, kleine winkels en horeca. Winkelpanden in de Langestraat plukken daarvan de vruchten doordat het winkelend publiek meerdere wegen naar en van de Langestraat kan nemen. Het pand ligt centraal en op loopafstand ten opzichte van de diverse parkeergarages.

Op een steenworp afstand zit het startpunt van de Waterlijn, waarvandaan jaarlijks 60.000 belangstellenden een rondvaart over de Amersfoortse grachten maken. Op het centrale plein, De Hof, met zijn gezellige terrassen is elke zaterdag de drukke warenmarkt, vinden grote evenementen en optredens plaats.

Bereikbaarheid: De binnenstad van Amersfoort is goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer. Op loopafstand zijn rondom het centrum verschillende parkeergarages. Station NS Amersfoort Centraal is op loopafstand en is per bus gemakkelijk bereikbaar.

Vloeroppervlakte: Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 166 m².
Verdiepingen m²
Kelder 40
Winkelruimte begane grond 74
Eerste verdieping 23
Tweede verdieping 29
Totaal 166

Het bovenvermelde metrage is ingemeten conform NEN 2580, meetcertificaat no.C-2020-69695 van Object&co d.d. 13-08-2020. Het meetrapport is op aanvraag beschikbaar.

Indeling: Het object is als volgt ingedeeld:
Zie de plattegrondtekeningen en de 3D tekeningen in de bijlagen.

Opleveringsniveau: Het pand wordt casco verhuurd. In de winkel is cv met een in 2018 vernieuwde ketel.

Welstandsklasse: A2.

Frontbreedte: 7 meter.

Bestemming: Winkelruimte op parterre; opslag en/of wonen op de verdiepingen.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs: € 36.000,- per jaar.

Servicekosten: Niet van toepassing.
Huurder dient voor eigen rekening en risico contracten met nutsbedrijven af te sluiten voor de levering en het verbruik van gas, water en elektra.

Huurtermijn: Huurperiode van 5 jaar gevolgd door verlengingstermijnen van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn: 12 maanden.

Huurbetaling: De totale betalingsverplichting dient per kwartaal vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling: Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie: De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding: In overleg.

Bijzonderheden: Monumentenstatus
Het pand ligt in de binnenstad van Amersfoort, dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht, en heeft de status van gemeentelijk monument. Het pand heeft vanuit de gemeente de aanduiding “van grote waarde” gekregen.

Bron: Monumentenzorg gemeente Amersfoort.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 36.000 per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten

Oppervlakte
166 m²
Verkoopvloeroppervlakte
74 m²
Breedte gevel
7 m

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (inpandig, 52 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en grootschalige detailhandelsvestigingen
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Langestraat 80

€ 36.000 /jr