Mooierstraat 19 3811 EB Amersfoort

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen: De winkel aan Mooierstraat 19 maakt deel uit van het ‘Mooierplein’. Dit winkelgebied bestaat uit 13 winkels aan de Scherbierstraat, Mooierstraat en Kortegracht te Amersfoort. Deze zijn tussen de vijftig en driehonderd vierkante meter groot. Klein dus, in vergelijking met de hoofdwinkelstraat met zijn grootschalige ketens. Dit geeft de locatie haar menselijke maat en geheel eigen sfeer. Een sfeer die de ondernemers op het plein koesteren en inhoud geven. De ondernemers hebben goed contact met elkaar en geven aan het Mooierplein die bijzonderheid die je elders niet vindt.

Het Mooierplein ligt in het historische stadscentrum van Amersfoort, wat is aangesloten op de hoofdwinkelstraat in Amersfoort de ‘Langestraat’ via de Scherbierstraat en de Kortegracht. Daarnaast sluit het aan op waarschijnlijk de mooiste straat van Amersfoort: ‘Muurhuizen’ en maakt daarmee deel uit van menig stadswandeling.

Tegen het Mooierplein aan ligt één van het meest bezochte museum van Amersfoort zijnde het Mondriaanhuis. Met de entree aan de Kortegracht en een volledig glazen achterpui waardoor aansluiting op het Mooierplein gecreëerd is.

Locatie: Het Mooierplein ligt in het historische stadcentrum van Amersfoort direct nabij de hoofdwinkelstraat de Langestraat. Het Mooierplein is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Bereikbaarheid: Met de auto:
Parkeergarage Koestraat, aan de Grote Haag 2, is de dichtstbijzijnde garage. Actuele informatie treft u op de site van parkeerservice.nl. Kies als bestemming: parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2 – 154, 3811 HJ Amersfoort. In de parkeergarage Koestraat neem je de uitgang 'Varkensmarkt'.

Vanaf de Varkensmarkt:
Vanaf de Varkensmarkt loop je de Langestraat in. Hier neem je de eerste straat rechts. Dit is de Scherbierstraat en tevens de ingang van het Mooierplein. Je kunt ook in de Langestraat de tweede straat rechts afslaan. Dan ben je op de Korte Gracht, een prachtig stukje Amersfoort. Na ongeveer 40 meter vind je aan je rechterhand de andere ingang van het Mooierplein.

Met het openbaar vervoer:
Met het openbaar vervoer kun je vanaf NS-Station Amersfoort CS bus 4 of 7 pakken naar de Varkensmarkt. Lopend vanaf de bushalte aan de Varkensmarkt is het Mooierplein binnen twee minuten te bereiken. Vanaf Station Amersfoort CS kun je ook lopend naar het Mooierplein. Dit is een wandeling van ongeveer tien minuten. Actuele informatie over de bereikbaarheid van het Mooierplein per openbaar vervoer kunt u vinden op de website van de gemeente Amersfoort: Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van 102,61 V.V.O m2.
Het bovenvermelde metrage is ingemeten conform NEN 2580, meetcertificaat no. OC-2020-72892 van Object & Co d.d. 02-11-2020.

Indeling: Zie de plattegrondtekeningen in de bijlagen.

Opleveringsniveau: De frontbreedte is bijna geheel voorzien van glas met één toegangsdeur. Het glas loopt van de vloer tot aan het plafond zodat er veel etalageruimte is en licht binnen de winkel komt. De vrije hoogte in de winkel is 3,1 meter.

Achter in de winkel zijn het toilet en de pantry gesitueerd. Daarnaast is er in de winkel nog een separate berging waar ook de cv-installatie is ondergebracht. De winkel beschikt over een eigen meterkast met meters ten behoeve van gas, water en elektra. Kortom voor de bemetering van water en energie kan men zelf contracten met leveranciers afsluiten en is men geheel onafhankelijk en vrij in de keuze daarbij. De cv-ketel is in 2018 vervangen en voorziet de pantry van warm water en de winkel van warmte via de radiatoren.

De wanden zijn strak afgewerkt met stucwerk, het plafond is geschilderd met de leidingen in het zicht. De vloer is een cementdekvloer, de huidige vloerbedekking kan desgewenst overgenomen worden van de huidige huurder.

Parkeren: Onder het Mooierplein is een afgesloten parkeergarage gelegen voor bovengelegen woningen en winkels. Mooier Amersfoort heeft voldoende parkeerplaatsen in eigendom. Indien gewenst kunnen er 1 of 2 parkeerplaatsen gehuurd worden.

Welstandsklasse: A2.

Frontbreedte: 10 meter.

Bestemming: Winkelruimte
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs: € 175,- per m² per jaar te vermeerderen met de geldende BTW.

BTW: Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Huurprijs parkeren: € 125,- per parkeerplaats (overdekt), per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW.

Servicekosten: Verrekenbaar voorschot van € 5,- per m² per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW.

Onderhoudscontracten: De huurder zal zelfstandig contracten afsluiten voor levering water en energie evenals onderhoud en controle van de technische installaties.

Huurtermijn: Huurperiode van 2 jaar, met verlenging van 3 jaar en daarna 5 jaar

Opzegtermijn: 6 maanden.

Huurbetaling: De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling: Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie: De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding: Direct.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 5 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten

Oppervlakte
103 m²
Verkoopvloeroppervlakte
103 m²
Breedte gevel
10 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A 0,89

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A2

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 125,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mooierstraat 19

€ 175 /m²/jaar