• Verhuurd onder voorbehoud

Weverssingel 10 3811 GJ Amersfoort

€ 4.800 /mnd

Omschrijving

PRACHTIGE WINKELRUIMTE IN HET CENTRUM VAN AMERSFOORT

• Mogelijkheid tot realiseren extra daglicht toetreding aan achter- en rechterzijde gebouw;
• Ruime parkeermogelijkheden achter en onder het gebouw;
• Een frontbreedte van ruim 13 meter;
• Zowel aan voor- als achterzijde mogelijkheid voor laden en lossen;
• Prachtige ligging met zicht op de gracht en direct tegen de historische binnenstad van Amersfoort.

AFMETINGEN
Oppervlakten: 576 m² op de begane grond, waarvan 534 m² verkoopoppervlakte.*
(*Het object is conform NEN2580 gemeten.)
Frontbreedte: 13 m
Vrije hoogte: ca. 3,5m

OMSCHRIJVING
Dit winkel-/horecapand en/of showroom ligt aan de Weverssingel tegen de 2e gracht van de historische binnenstad van Amersfoort, nabij congrescentrum en theater De Flint, de monumentale Kamperbinnenpoort, het kernwinkelgebied en diverse musea. Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 576 m² en de kelder, die in directe verbinding staat met de ruimte, biedt extra mogelijkheden voor opslag of parkeren of andere zaken.
De ruimte wordt opgeleverd in huidige staat en is onder andere voorzien van een pantry met losse apparatuur, kantoor, toilet, verwarming middels heaters aangesloten op een cv-ketel en verlichting. De ruimte was in gebruik bij een stoffenwinkel.

LOCATIE
Dit royale pand met de hierbij aangeboden winkelruimte op de begane grond met onderliggende (parkeer)kelder en achter terrein ligt op een zeer centrale en bijzondere locatie in de oude binnenstad van Amersfoort
Aan de voorzijde onderneem je aan een zeer sfeervolle straat met één van Amersfoorts' oudste grachten midden in onze historische binnenstad, tegenover vestingwal "Muurhuizen". Aan de achterzijde een terrein geschikt om te parkeren en voor eventueel laden en lossen.
De binnenstad van Amersfoort met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants, musea en de markt is op loopafstand. Hiervandaan loop je zo het kernwinkelgebied van Amersfoort in. De straat zelf geeft een gemengd beeld met horeca, kappers, detailhandel en woningen.
In de directe omgeving zijn 2 grote parkeergarages gevestigd, de Beestenmarkt en Flintplein met in totaal 700 plaatsen. Op korte afstand is een bewaakte fietsenstalling. Het centraal station van Amersfoort ligt op minder dan 2 km afstand. En op nog geen 250 m afstand, bevindt zich een bushalte. Binnen 10 minuten ben je met de auto op de A1.
De Kamp biedt een mix van lokale ondernemers en landelijke filiaalbedrijven zoals City Spar, Runnersworld, Scapino, Jack’s Casino, Bever Zwerfsport e.d.

De Weverssingel ligt tegenover de Muurhuizen in het centrum van Amersfoort. Volgens tellingen in 2016 komen er gemiddeld per dag 38.000 bezoekers in de gezellige historische binnenstad van Amersfoort.

BEREIKBAARHEID
• Auto
De achterzijde van de locatie is met de auto goed bereikbaar via de Teut en/of de Conninckstraat. Vanaf de locatie ben je binnen 10 minuten op de A28 en A1.

• Parkeren
De winkel heeft aan de achterzijde een buitenterrein met 2 - 4 parkeerplaatsen. Het terrein is afsluitbaar met een hek. Dit buitenterrein biedt ook toegang tot de (parkeer)kelder met ruimte voor 12 parkeerplaatsen.
In de directe omgeving zijn 2 grote parkeergarages gevestigd, de Beestenmarkt en Flintplein met in totaal 700 plaatsen. Parkeren aan de voorzijde van het pand is voorbehouden aan vergunninghouders.

• Openbaar vervoer
In 15 minuten loop je vanaf het CS Amersfoort naar deze winkelruimte, het centraal station van ligt op minder dan 2 km afstand. En op nog geen 250 m afstand, bevindt zich een bushalte. Voorts liggen aan de Stadsring diverse bushaltes met verbindingen naar diverse wijken van Amersfoort en het Centraal Station. Op korte afstand, aan het begin van de Langestraat is een bewaakte fietsenstalling.

HISTORIE
Het pand is begin zeventiger jaren van de vorige eeuw gebouwd door Installatiebedrijf van Loon. Installatiebedrijf Van Loon, inclusief een witgoed detailhandel, werd in eerste instantie vanuit het pand geëxploiteerd. Na een scheiding van het installatiebedrijf en de witgoed detailhandel en verhuisde het installatiebedrijf naar een industrieterrein in Amersfoort. De witgoed zaak bleef gevestigd aan de Weverssingel 10, sloot zich aan bij de bekende formule Expert en bleef hier gevestigd tot medio 2017. Op een deel van de verdiepingen vestigde zich na het vertrek van het installatiebedrijf een huiswerkinstituut en het overige deel werd in gebruik genomen om te wonen.
Op de begane grond vestigde zich in 2017 Jan Sikkes Stoffen en Gordijnen. Jan Sikkes gebruikte vrijwel de gehele begane grond als verkoopruimte en had in de kelder een klein werkatelier voor het snijden van schuim en stoffen. Medio februari hield dit bedrijf op te bestaan.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 4.800 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 4.750 per maand
Servicekosten
€ 50 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Mogelijke functie(s)
Horeca en kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1972

Oppervlakten

Oppervlakte
576 m²
Verkoopvloeroppervlakte
534 m²
Breedte gevel
13 m
Perceel
957 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m en NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Weverssingel 10

€ 4.800 /mnd