Mooierstraat 4 -6 3811 EB Amersfoort

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

ALGEMEEN
De huidige huurder van deze winkel, kinderschoenenwinkel Shoeterz, stopt met de onderneming waardoor deze unieke winkel beschikbaar komt voor verhuur. De winkel aan ligt aan Mooierstraat 4-6 en maakt deel uit van het ‘Mooierplein’. Dit winkelgebied bestaat uit 13 winkels aan de Scherbierstraat, Mooierstraat en Kortegracht te Amersfoort. Deze zijn tussen de vijftig en driehonderd vierkante meter groot. Klein dus, in vergelijking met de hoofdwinkelstraat met zijn grootschalige ketens. Dit geeft de locatie haar menselijke maat en geheel eigen sfeer. Een sfeer die de ondernemers op het plein koesteren en inhoud geven. De ondernemers hebben goed contact met elkaar en geven aan het Mooierplein die bijzonderheid die je elders niet vindt.

Het Mooierplein ligt in het historische stadscentrum van Amersfoort, wat is aangesloten op de hoofdwinkelstraat in Amersfoort de ‘Langestraat’ via de Scherbierstraat en de Kortegracht. Daarnaast sluit het aan op waarschijnlijk de mooiste straat van Amersfoort: ‘Muurhuizen’ en maakt daarmee deel uit van menig stadswandeling.

Tegen het Mooierplein aan ligt één van het meest bezochte museum van Amersfoort zijnde het Mondriaanhuis. Met de entree aan de Kortegracht en een volledig glazen achterpui waardoor aansluiting op het Mooierplein gecreëerd is.

LOCATIE
Het Mooierplein ligt in het historische stadcentrum van Amersfoort direct nabij de hoofdwinkelstraat de Langestraat. Het Mooierplein is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

BEREIKBAARHEID
Met de auto:
Parkeergarage Koestraat, aan de Grote Haag 2, is de dichtstbijzijnde garage. Actuele informatie treft u op de site van parkeerservice.nl. Kies als bestemming: parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2 – 154, 3811 HJ Amersfoort. In de parkeergarage Koestraat neem je de uitgang 'Varkensmarkt'.

Vanaf de Varkensmarkt:
Vanaf de Varkensmarkt loop je de Langestraat in. Hier neem je de eerste straat rechts. Dit is de Scherbierstraat en tevens de ingang van het Mooierplein. Je kunt ook in de Langestraat de tweede straat rechts afslaan. Dan ben je op de Korte Gracht, een prachtig stukje Amersfoort. Na ongeveer 40 meter vind je aan je rechterhand de andere ingang van het Mooierplein.

Met het openbaar vervoer:
Met het openbaar vervoer kun je vanaf NS-Station Amersfoort CS bus 4 of 7 pakken naar de Varkensmarkt. Lopend vanaf de bushalte aan de Varkensmarkt is het Mooierplein binnen twee minuten te bereiken. Vanaf Station Amersfoort CS kun je ook lopend naar het Mooierplein. Dit is een wandeling van ongeveer tien minuten. Actuele informatie over de bereikbaarheid van het Mooierplein per openbaar vervoer kunt u vinden op de website van de gemeente Amersfoort.

VLOEROPPERVLAK
Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 189 m².

OPLEVERING
De winkel ligt in het midden van het Mooierplein en is 189 vierkante meter groot. De winkel ligt op de
hoek, direct aan het plein en is bijna geheel voorzien van glas met één toegangsdeur. Het glas loopt van
de vloer tot aan het plafond zodat er veel etalageruimte is en licht binnen de winkel komt. De vrije hoogte in de winkel is 3,1 meter.

Achter in de winkel zijn het toilet en de pantry gesitueerd. Daarnaast is er in de winkel nog een separate berging waar ook de cv-installatie is ondergebracht. De winkel beschikt over een eigen meterkast met meters ten behoeve van gas, water en elektra. Kortom voor de bemetering van water en energie kan men zelf contracten met leveranciers afsluiten en is men geheel onafhankelijk en vrij in de keuze daarbij.

De winkelruimte wordt in casco staat verhuurd. In overleg kunnen de huidige wanden ten behoeve van de bergruimte gehandhaafd blijven.

HUURPRIJS
€ 175,- per m² per jaar te vermeerderen met de geldende btw.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

PARKEREN
Onder het Mooierplein is een afgesloten parkeergarage gelegen voor bovengelegen woningen en winkels. Indien gewenst kan er 1 parkeerplaats gehuurd worden.
Huurprijs parkeren: € 125,- per parkeerplaats (overdekt), per jaar, te vermeerderen met de geldende btw.

SERVICEKOSTEN
Verrekenbaar voorschot van € 5,- per m² per jaar, te vermeerderen met de geldende btw.
De huurder zal zelfstandig contracten afsluiten voor levering water en energie evenals onderhoud en controle van de technische installaties. De winkel heeft energielabel A!

HUURTERMIJN
Huurperiode van 2 jaar, met verlenging van 3 jaar en daarna 5 jaar.

OPZEGTERMIJN
6 maanden.

BETALING
De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

ZEKERHEIDSTELLING
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende btw.

INDEXERING
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

AANVAARDING
in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten

Oppervlakte
189 m²
Verkoopvloeroppervlakte
189 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mooierstraat 4 -6

€ 175 /m²/jaar