Stationslaan 75 4815 GW Breda

€ 125 /m²/jaar
Blikvanger 550 m2 commerciële ruimte gelegen tegenover NS-station Breda

Omschrijving

- Afbouwbijdrage vanuit de eigenaar
- Uitstekend bereikbaar
- Gelegen op zeer markante locatie tegenover station Breda

Algemeen
Tegenover het NS-station Breda is in opdracht van AMVEST door Dura Vermeer het laatste deel gebouwd van Breda Vooruit. Deze laatste fase van het project betreft een wooncomplex met daaronder een commerciële ruimte.
Deze commerciële ruimte is in totaal ca. 550m² en als geheel of op te delen in meerdere units van bijvoorbeeld 100 m², 200 m² en 250 m2. De units zijn geschikt als kantoor (verplicht met baliefunctie), winkel of praktijkruimte. Pal tegenover de commerciële ruimte is de inrit naar het parkeerdek boven het station. Op korte afstand wordt de nieuwe Albert Heyn supermarkt gerealiseerd en direct naast het gebouw is een horeca gelegenheid in een markant vormgegeven gebouw gerealiseerd. In de nabije toekomst zal in het gebied tussen het Station en de Rechtbank een multifunctioneel complex worden gerealiseerd met onder meer een hotel, wonen en kantoren.

Locatie
In het Bredase Stationskwartier in de Spoorzone nadert de moderne centrumwijk BREDA VOORUIT haar voltooiing, met een internationaal treinstation als vertrekpunt. Deze nieuwe wijk, die grenst aan de wijk Belcrum en wordt toegevoegd aan het woongebied in het centrum van Breda, maakt Breda nog aantrekkelijker.
Het moet een grootstedelijke, spannende plek worden om te wonen, te werken, te winkelen, te eten en te drinken. En dat tegenover het door Koen van Velzen ontworpen stationsgebouw waar treinen en bussen gecombineerd worden met winkels, horeca, kantoren en wonen. Sinds april 2018 heeft dit station ook een rechtstreekse treinverbinding met Antwerpen. Daarnaast is Breda een station van de HSL-Shuttle richting Schiphol en Amsterdam.

Bereikbaarheid
Per auto
Vanaf de noordelijke rondweg en de Stationslaan is de locatie snel te bereiken.

Per openbaar vervoer
Het Centraal Station ligt tegenover de locatie. Hier vertrekken de treinen (incl. de shuttletrein naar de HSL-stations Rotterdam - Schiphol en Amsterdam) en de rechtstreekse trein naar Antwerpen en de stads- en streekbussen.

Vloeroppervlakte
Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 550 m².

Hierbij is de volgende verdeling te maken:
- unit A: ca. 100m²;
- unit B: ca. 200m² of 255m2 (afhankelijk van grootte unit C);
- unit C: ca. 195m² tot 250m². (afhankelijk van grootte unit B).

Het koppelen van units is mogelijk.

Indeling
Op dit moment is de ruimte nog niet ingedeeld.

Opleveringsniveau
Uitgangspunt voor de verhuurder is een casco oplevering waarbij de nutsvoorzieningen aangebracht zijn tot in de meterkast. De verhuurder zal een substantiële financiële bijdrage leveren voor de afbouw.

Parkeren
Op het achterterrein zijn parkeerplaatsen aanwezig. Het huren van een parkeerplaats is mogelijk. De kosten voor één parkeerplaats bedragen € 72,50 per maand exclusief BTW. Er zijn slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Welstandsklasse
B1.

Frontbreedte
45 meter (totaal).

Bestemming
Het object valt in het bestemmingsplan "Stationslaan". Bestemming: "gemengd" met de functie-aanduiding “specifieke vorm van gemengd-1”. Detailhandelsruimte in één ruimte is beperkt tot in totaal 400 m².

Verdere informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs
De huurprijs bedraagt € 125,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW. Eventueel extra, door verhuurder uit te voeren, voorzieningen cq. werkzaamheden worden verdisconteerd in de huurprijs, kunnen door huurder zelf worden gefinancierd, of een combinatie hiervan.

BTW
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Servicekosten
Huurder dient voor eigen rekening en risico contracten met nutsbedrijven af te sluiten voor de levering en het verbruik van gas, water en elektra.

Huurtermijn
Huurperiode in overleg.

Opzegtermijn
12 maanden.

Huurbetaling
De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding
In overleg.

Bijzonderheden
Het gehuurde maakt onderdeel uit van een appartementencomplex met meerdere eigenaren. Daartoe is een vereniging van eigenaren (VVE) opgericht. Afhankelijk van de door de leden van de VVE gemaakte afspraken kunnen servicekosten van toepassing worden.
Dit kan zijn:
- vuilafvoer;
- onderhoud parkeerterrein;
- glazenwasserij etc.

Voorbehoud
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

Voor de volledige tekst download onze brochure.

Onze bedrijfsmakelaars zijn u graag van dienst!

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 125 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 150 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten

Oppervlakte
550 m² (in units vanaf 105 m²)
Verkoopvloeroppervlakte
550 m²
Breedte gevel
45 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Stationslaan 75

€ 125 /m²/jaar