Torenstraat 56 A 1901 EG Castricum

€ 185.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP
Een zelfstandig winkel-kantoorobject in het centrum van Castricum. Het object is gelegen aan de Torenstraat 56a in een representatieve winkelstraat naast formules als Expert, DEEN supermarkten, een makelaar en vele andere trafficgeneratoren.

Het betreft de begane grond met een oppervlakte van ca. 160 m² GBO, bestaande uit winkel-/kantoorruimte.
Naast en achter de winkelruimte is tevens een garage/opslag gelegen welke separaat te koop is voor € 60.000,--, echter slechts nadat de winkelruimte verkocht is. De garage omvat een oppervlakte van ca. 90 GBO op de b.g. en ca. 31 m² GBO op de verdieping.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het object is op goede stand gelegen in het winkelgebied van Castricum en goed bereikbaar middels auto en openbaar vervoer.

OPPERVLAKTE
Winkel-/kantoorruimte:
• Ca. 160 m² GBO b.g.;

OPLEVERINGSNIVEAU
Het object wordt in casco staat opgeleverd, voorzien van een meterkast met aansluitingen. De in het object aanwezige voorzieningen zijn losgekoppeld in verband met de splitsing van de bovenwoning en blijven achter in het object.
De garage is niet voorzien van een meterkast en zijn geen voorzieningen aanwezig.

PARKEREN
Er is in de directe nabijheid van het object voldoende parkeergelegenheid.

INDELING
Begane grond:
Entree, winkelruimte met kantoorruimte, keukenruimte, toiletvoorziening en doorgang naar de opslagruimte. De opslagruimte is tevens separaat toegankelijk.

BESTEMMING
Het vigerende bestemmingsplan is “Centrum” en de bestemming van onderhavig object is aangemerkt als “Centrum-1”. De met “Centrum-1” aangemerkte gronden zijn bestemd voor:
• Detailhandel, al dan niet in combinatie met een ondergeschikte horecavoorziening;
• (medische)dienstverlenende bedrijven en/of instelling;
• Kantoren;
• Bestaande woningen;
• Woningen op de verdieping;
• Een bedrijf in de categorie A en B uit de Staat van Bedrijfsactiviteiten;
• Maatschappelijke voorzieningen;
• Uitstallingen;

U kunt bij de gemeente Castricum informeren naar de bestemming en of het door u voorgenomen gebruik past binnen het bestemmingsplan.

BOUWJAAR
Medio jaren ’60. In de loop der tijd is de bebouwing steeds verder uitgebreid.

AANVAARDING
In overleg.

VRAAGPRIJS
€ 185.000,-- k.k.

KOSTEN KOPER
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (6% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

MODEL-OVEREENKOMST
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerend goed, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

OUDERDOMSCLAUSULE
De onroerende zaak is van oudere bouwdatum. Bij koop zal koper aanvaarden alle in verband met de dienovereenkomstige staat en de daarmede voorzienbare en/of te verwachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder met betrekking tot leidingen, lozingen, daken en eventuele installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering zouden kunnen zijn voor het normaal gebruik van de onroerende zaak.

ASBESTCLAUSULE
Vanwege de oudere bouwdatum kunnen in de onroerende zaak asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Bij koop zal koper verkoper vrijwaren voor alle aansprakelijkheden die uit de aanwezigheid van asbest in de onroerende zaak zouden kunnen voortvloeien.

VOORWAARDEN
Alle door Kuijs Reinder Kakes en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken maar ook over de details (zoals oplevering etc.) overeenstemming is bereikt.

INLICHTINGEN
Kuijs Reinder Kakes
Kanaalkade 91
1811 LT ALKMAAR
T: 072 555 55 55
E:

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 185.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1945-1959

Oppervlakten

Oppervlakte
160 m²
Verkoopvloeroppervlakte
160 m²
Breedte gevel
6 m
Perceel
160 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Torenstraat 56 A

€ 185.000 k.k.